Gluteeniton Tampereella

Mamofoni

Mulla on keliakia enkä voi siis syödä vehnää, ohraa, ruista - mutta kauraa voin. Gluteeniton ruokavalio on viime vuosina ollut aikamoisessa nosteessa, tästä on seurannut sekä hyvää että huonoa. Hyvää siksi, että vaihtoehtojen määrä on lisääntynyt ja nykyään melkeinpä joka paikasta saa gluteenittomia vaihtoehtoja. Huonoa koska kahviloissa ja ravintoloissa ei aina oteta sairautta tosissaan, kun niin moni ensin kysyy gluteenitonta mutta pystyykin syömään gluteenia, tai gluteeniin koskenutta ruokaa.

Tampereella on muutama ihan mahtava paikka, jonne kannattaa suunnata jos on keliakia, tai haluaa vältellä gluteenia ruuassa.

 

  1. Kauppahallin Viljaton Valinta. Täältä löytyy herkut ja perusruoka-aineet kuten pasta, leivät ja korppujauhot. Palvelu on aina aivan mahtavaa ja tuotteet todella herkullisia. Kun satun sille päälle haen täältä aina rahkamuffinsin - nam!!

  2. Vohvelikahvila, tästä olenkin aiemminkin maininnut, mutta Ojakadun Vohvelikahvilassa erinäiset suolaiset ja makeat vohvelit saa gluteenittomana, ja maku on ihan täysi kymppi! Lisäbonuksena tämä kahvila on ehkä suloisin kahvila Tampereella.

  3. Napoli. Kukapa tätä pizzeriaa ei tietäisi, varmaan kuuluisimpia mestoja Tampereella. No mutta sitäpä et ehkä tiennyt, että täältä saa suurimman osan pitsoista luontaisesti gluteenittomana, ja valikoimaa tunnetusti riittää.

  4. Naughty Burger, hampurilaiset saa gluteenittoman sämpylän väliin ja parempia hamppareita saa etsiä. Tulee nälkä jo kirjoittaessa.

  5. Pella's Café, täällä on brunssilla todella hyvin gluteenitonta leipää, karjalanpiirakkaa ja muuta herkkua. Lisäksi normaalissa kahvilavalikoimassa suuri osa kakuista on gluteenittomia.

  6. Tivoli, Siperiassa oleva Tanskalainen ravintola. Leivät saa gluteenittomana ja niissä on runsas valikoima erilaisia täytemahdollisuuksia.

 

Näistä jokaisesta on omakohtaista kokemusta ja kovin olen ollut tyytyväinen. Onko teillä suositella vielä jotain muita paikkoja Tampereelta, josta saa gluteenitonta ruokaa?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.