Arkinen Nuudeli-Curryhärkis Wokki

Jatkan ainakin parin postauksen verran mukaliha-teemalla, ja nyt kokeilussa oli vuorossa Versofoodin Härkiksen uusi maku ”Indian Curry”. Härkistä olen käyttänyt aiemminkin alkuperäisversioina, mielestäni se toimii hyvin esimerkiksi Chili sin Carnessa. Se on jäänyt nyt vähemmälle käytössäni, sillä hintaluokaltaan se on aika sama kuin Pulled Oats (nyhtökaura), joka on valmisteena ollut hieman hellävaraisempi vatsalleni kuin härkäpapuvalmisteet. Ne tuppaavat hieman kerryttämään ilmaa mahaan (too much information). Mutta mikä toiselle sopii, niin toiselle ei. Itse käytän kyllä härkistä mielelläni silloin tällöin, ja yritän muistaa nauttia sitä maltillisissa määrin. 

 

härkis.jpg

Nyt tuli väännettyä varsinainen pikasafka arkena, koska lapset huusivat nälissään. Poikani kärkkyy aina nuudeleita, mutta käytän niitä terveyssyistä lasten ruokavaliossa erittäin harvoin. 

curryhärkis.jpgIMG_20181127_171134.jpg

Paistoin sipulia öljyssä, heitin sekaan suoraan pakastettuja kasviksia. Hetken kuluttua nakkasin samaan pannuun härkiksen. Maustoin suolalla ja pippurilla. Nostin Tipulle tässä vaiheessa ruokaa sivuun ja sotkin riisin sekaan sen. Keitin nuudeleita pari minuuttia mausteliemessä (lisäaineihanuuksia kanamaustettuja Mama-nuudeleita). Nostin ne kasvis-härkis sekoituksen päälle pannulle ja paistoin hetken. Mikäli wokki menee liian kuivaksi, kannattaa lisätä nuudelilientä. 

Sotkusta tuli oikein maistuvaa, paras härkis mielestäni tähän mennessä, kannattaa kokeilla! 🙂 . Minähän en siis ole kasvissyöjä joten sujautan surutta kanalientä nuudeleiden joukkoon ja joskus lihaliemiä kasvisruokiin, koska tavoitteeni on lähinnä lihankäytön vähentäminen. Mutta toki ne voi korvata kasvisliemillä ja vastaavilla versioilla. 

Hyvää viikkoa ja jaathan mielellään arkisia mukalihareseptejä!

<3 Paulina

Lue viime mukalihajuttuni: kaurajauhis kokeilussa

Kuvat: Paulina

(Juttu ei ole yhteistyöpostaus.)

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *