Jää hyvästi, Jari Sillanpää

Menemättä sen kummemmin sisään Jari Sillanpään oikeuskäsittelyyn tai riippuvuuden aiheuttamiin tapahtumiin niin olen äimän käkenä hänen saamastaan kohtelusta mediassa ja faneilta. 

Kuinka voi olla täysin selvä addikti, kusta kaikkia silmään, ajella viattomien ihmisten seassa metaa poltelleena, ruiskutella huumausainepitoista virtsaa sinne minne aurinko ei paista ja saada faneiltaan mieletöntä tukea ja ymmärrystä? Oisiko tässä nyt vaan voinut käydä niin, että se herttaisen oloinen Jartsa joka lauloi Sydän luo bum bum bum on ajat sitten kuollut ja kuopattu. Tilalle kasvoi vuosien saatossa itserakas, omahyväinen mies jota kiinnostaa nopea tyydytys, oikotie onneen, ja monelle melko syntiseksi näyttäytyvät elämäntavat?

b98047c1ad8db712acef98a1332a85f5f749ee8e825784e59424516816f94f55.jpg

Pete Anikari ja Poliisi

En ole yleensä kovin tuomitseva, ja tiedän itsekin elämän varrelta useamman lajin addiktia. Mutta sen verran olen nähnyt, että voin sanoa kuulleeni nämä samat lauseet ennenkin. 

-Perinteiseen päihdekatkaisuun ei ole tarvetta, koska en käytä, Sillanpää kommentoi medialle ennen oikeudenkäyntiä. BULLSHIT. Minä, siis allekirjoittanut, en käytä. Ja kun en käytä, en myöskään tosta noin juhlatuulella saa mieleeni ruiskutella yhtään mitään missään muodossa minnekkään, en nesteitä suoniin enkä virtsoja peräreikään. 

Ymmärrykseni loppuu juuri tähän. Vaihdan jokaikisen radiokanavan boikottiin joka soittaa kyseisen miehen musiikkia. En kerrytä hänen toiminnalleen penniäkään rahaa teostomaksuilla. Hän voi painua valkeiden unelmiensa kanssa hornan tuuttiin puolestani, niin pitkään kun muut hyysäävät paskanpolleana hymyilevää valehtelijaa ja kannustavat moista toimintaa. 

Jari Sillanpää on todella läpimätä esikuva niin viihdetaiteilijoille, homoyhteisölle kuin keski-ikäisille pönkeille miehillekin. Vaikka hän onkin vain Jari, eikä ehkä aina haluaisi edustaa ketään muuta, niin näitä hän massan edessä kuitenkin edustaa. Se joka tukee häntä tuossa mielentilassa on kyllä melko pihalla huumeriippuvuudesta. 

Jari ei ole vielä lähelläkään kuivilla. Vasta sinä päivänä kun hän osaa itse tuomita tapahtumat ja tekosensa, niin hän on oikealla tiellä, ja ansaitsee faniensa tuen ja kunnioituksen. Siihen saakka hän ei ansaitse keneltäkään kannustusta, kun valheet ja riipuvuus verhoillaan tekopirteällä hymyllä.

Tietysti haluaisin toivoa Jarille kaikkea hyvää, ja heräämistä todellisuuteen. Mutta kunnes aikuinen mies osaa kantaa vastuun teoistaan ja oikeasti katua niin minulla ei soi miellyttävän-aksenttiset iskelmät kotonani. Jää hyvästi, Jari Sillanpää!

-Paulina 

 

Lähteet: msn-suomi 

iltalehti https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808082201124132_u0.shtml

(kuva: iltalehdestä: Pete Anikari ja Poliisi)

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (6)
 1. VuodenÄiti
  11.8.2018, 12:40

  Addiktio ja addiktio… Huumeet liittyvät rikollisuuteen ja siihen mitä Suomen Laki sanoo. On eri asia ottaa liikaa saunakaljaa tai liikaa suklaata kuin vetää huumeita. Kiitos piristävästä puheenvuorosta kaiken ”meidän Jarppa on niin sulkkis” löpinän keskellä.

  1. Nyt vasta löysin kommenttisi, oli jäänyt minulta pimentoon jostain syystä… kiitos kommentista, kiva kuulla etten ole fiiliksieni kanssa suinkaan ainut! -paulina

 2. Addiktio on sairaus. En puolustele Jarin tekoa, vierotukseen joutaisi, mutta etpä sinäkään penaalin terävimpänä kynänä kummoinen esikuva ole, kun haet kävijälukuja toisten sairauksilla mässäilemällä.

  1. En kyllä kävijäluvuilla tee yhtään mitään, kiitos näkökulmasta. Pointtini oli kyllä se että miksi ihmeessä hyysätään tämmöistä bilehuumeiden  käyttö on ok-ajatusmallia? Nuorille ja etenkin monelle homonuorelle kenelle julkkikset kuten jari voivat olla esikuvana, ei ole samantekevää kuinka media ja some suhtautuu laittomaan örveilyyn. He jotka jariin vielä uskovat, ansaitsevat edes jotakin katumuksen merkkejä, eikä näitä olankohautuksia. En ihan ymmärrä median ja fanejen asennetta. Haluan lähinnä blogissani purkaa omia ajatuksiani, nämä nyt olivat tämän illan ensireaktiot lukemaani uutistulvaan. Pahoittelut jos koit sen kalasteluna, jos suuria lukijamääriä havittelisin ja suosiota hakisin niin blogini olisi kovin erinnäköinen 😀

   1. Miksi sitten haukut postauksessasi lähinnä sairasta ihmistä, et niitä faneja? Oletko ajatellut, että ehkä niille nuorille olisi hyvä myös näyttää mallia, miten asiat käsitellään ja keskustellaan aikuismaisesti ja fiksusti? Ei muita haukkumalla..

    1. Hyvä pointti. Varmasti siksi että olen pettynyt jariin ja hänen ylimieliseen asenteeseensa. Näen tilanteessa myös jotakin tuttua omasta taustasta, hänen suhtautuminen asiaan on kauhean yliolkainen. Tough love voisi olla paikallaan, hieman ravistella hereille sen pelkän silittelyn sijaan…

     Mutta tossa tullaankin vaikeaan aiheeseen. Kuinka hän saa oikeanmulaisen tuomion, sillä samaan aikaan moni paapoo, ja toinen ääripää haluaa näpäyttää ja tehdä hänestä esimerkin. Ei varmasti ole helppoa olla julkkis tuossa tilanteessa… -paulina

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *