Kääk, mitkä ruokavaliot! -Kanarian vauvanruuista

Lupasin jatkaa Kanarianreissusta asiaa vielä ruokapostauksen verran… Kerroin viime julkaisussani Parhaat Palat Kanarialta omasta suosikkiravintolastani Gran Canarialla. Itsehän söin sitten ”turvallista ruokaa” reissussa. Salmonellan läpikäyneenä reissun jäljiltä ja siskoni järkyn ruokamyrkytyksen nähneenä ei nyt huvittanut viikon reissulla kovinkaan paljoa revitellä salaateilla kun vatsatauti olisi voinut vaikeuttaa imetystä. Vedin siis viikon päivät hyvin kuumennettua ruokaa tällä kertaa enimmäkseen, kuten pizzaa ja patoja. Kerran sorruin kyllä hyvännäköiseen salaattiin ja juomissani oli aina jääpaloja, koska en millään muistanut pyytää juomiani ilman niitä. Mutta selvisimme kaikki ilman vatsavaivoja reissusta.

Yritin ennen reissua googlailla hakusanoilla ”vauvanruoka kanarialla”, ”Gran Canaria Baby food”, ”vauvanruoka Puerto Rico” sekä vastaavia. En saanut kuitenkaan oikein luotettavaa tietoa siitä mitä siellä olisi vastassa, joten pakkasin varmuudeksi seitsemän liha- ja kalaruokapurkkia mukaan. Myös vaippoja otin sen verran että tuttua merkkiä riittäisi ensalkuun ja yövaipoiksi. Lennolle otin hedelmäsoseita purkissa ja siinä smoothieita puristettavassa mikälie-pakkauksessa  josta Tipu on vastikään oppinut imemään.

Löysin kaupoista aika kivasti niitä puristettavia smoothieita, jopa ihan luomumerkittyjä. Mutta silmäni pullahtivat varmaan entistäkin isommiksi mulkosilmiksi kun näin heidän sosevalikoiman. …y galleta? Reputin espanjankielen ammattikorkeassa joten hieman epäilin taitojani, mutta eikös se ollut KEKSI? Kuka kajahtanut tunkisi neljäkuisen ruokaan KEKSIÄ? Ja hitto sentään- siinä kuvassahan olikin keksi kavereineen :O.  Paremman puutteessa arvelin etten pilaa seitsemänkuista lastani totaalisesti tolla moskalla jos viikon aikana jokunen hullu paikallinen ruoka eksyy hänen ruokavalioon.

kanarialla vauvanruokaa (747x1024).jpgMutta kunnon puuroa pitää sentään olla suomalaisena! Tuttua ja turvallista ja terveellistä. Nappasin apteekista mukaani paketin jonka oli pakko olla ihan ok, kun kerran apteekissa sitä myytiin. Ainakin se oli tuttua brändiä, ja kannessa oli yhtä sun toista allergiaan ja terveyteen liittyvää väittämää. Vasta syöttäessäni Tipua huomasin että sehän maistui pelkälle sokerille! Jälleen kerran- mitä IHMETTÄ jengi ajattelee, jotka tunkee kolmantena ainesosana sokeria nelikuisen vauvan puuroon? Eikä mausta päätellen mitenkään maltillisesti.

Myöhemmin kuulin että tätä puuroa myydään suomessakin. Mutta hyi, maistelimme sen jonkin hassun kerran sitä ja nakkasin sitten mäkeen.

kanarialla vauvan puuroa (740x1024).jpg

IMG-20180310-WA0001 (578x1024).jpg

Mutta kuinka sitten kotipuolessa…? Jos vauvani söi sokeria ja keksiruokaa, viisivuotiaani sipsejä ja karkkeja, itse vedin suklaata ja pizzaa niin ei sitten kotonapäinkään eletty ihmisiksi. Hani pisti viestiä ruokailuistaan kun häntä ei kukaan ole vahtimassa. Jassoo.

miehen ruokavalio.jpgTuon oksukamalan possuilun jälkeen onkin hyvä ottaa ja aloittaa sokerin raju alasajo ruokavaliosta. Myös ruuan laatu saa nyt kunnolla muuttua. Jatkossa jääkaapin sisältö on värikkäämpi ja alamme tosissamme katsomaan minkä laatuista se arkiruoka on.

fecd1aec060622e0b08e6c184ab03f93.png

Kuvat: Paulina, Paulinan Hani, Pngtree free images pngtree.com

perhe lapset liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *