Kaurajauhis kokeilussa

Manic Fat Mom

Tänään sain viimein aikaiseksi koklata Elovenan uutuustuotetta "Muru kaurajauhista". Koska sen säilyvyys on melko pitkä, on se saanut väistyä kiireisimpiä edestä, ja odotella kiltisti vuoroaan jääkaapissa.

Päätin mukailla perusjauhelikastikkeen ohjettani melko orjallisesti, jotta saisin itse tuotteen hyvin esiin neutraalia ja tuttua pohjaa vasten. Peruspastakastikkeeni on siis jauhosuurustettu soosi lihaliemellä ja vedellä. Lisäsin kirsikkatomaatteja ja sipulia kastikkeeseen. Maustoin kuten yleensä maustaisin jauhelihankin (tässä tapauksessa puolikkaalla liha- ja puolikkaalla kasvisliemikuutiolla, koska ne nyt sattui olemaan tyrkyllä.), pippurilla ja grillimausteella. Pastan päälle raastoin arkista juustoa ja löräytin ketsuppia, ja katsoin mielenkiinnolla milloin lapset sanoisivat jotakin.

J poitsu ehti ahmia puoli lautasta ennenkuin kysyi "Äiti tykkäätkö tosta lihasta? Se on outoa". Kerroin että tuo nyt on kauraa, terveellisempää kuin se tavallinen jauhis kun siinä ei ole niin paljon kovaa rasvaa. Lautaset tyhjenivät kaikilta, mutta lapsilta sain kipata osan murua koiralle. Hyvin se näytti Laikalle ainakin maistuvan.

En saanut kuvaa harmi kyllä valmiista tuotoksesta, koska muksuilla oli niin kiire pöytään että söimme soosit parempiin suihin ennenkuin se kävi mielessänikään. (Odottakaa hetki nälkäiset lapseni, äiti kuvaa blogimatskuu. Fat chance :D).

Tuote oli varsin hyvä arkituote, vaikkei nyt samantien tajuntaani räjäyttänytkään. Seuraavalla kerralla haluan kokeilla tuotetta hieman voimakkaammin maustettuna, sekä lilluttamatta sitä liikaa nesteessä testatakseni saisiko siihen vielä vähän rapsakampaa purutuntumaa. Joka tapauksessa uusi tuttavuus tulee varmasti meidän pöytään toisenkin kerran.

 

 

Tuotteen plussat:

  • Hinta. Kasviperäiseksi proteiinivalmisteeksi Muru ei ole railakkaasti hinnalla pilattu (esim. K-market 2,39€/225g, Citymarket 3,99€/350g, Prisma 2,65/225g).
  • Hyvä säilyvyys.
  • Neutraali pohja, helppo maustaa mieleisekseen.
  • Ulkonäkö. Tuttu ja mukava. Myös pakkaus on trendikäs.
  • Helppo käsitellä. Rotankakkaa muistuttavat papanat ovat kivasti irrallaan. Helpompaa paistaa kuin jauheliha.
  • Ei palanut nopeasti kiinni edes induktiokärvennysmestarin käsittelyssä.

Tuotteen miinukset:

  • Selkeä oma viljainen ominaismaku, jota voi kevyemmällä maustekädellä olla vaikea häivyttää ellei se ole mieleen. Hieman tunkkainen.

<3 Paulina

kuvat:paulina

Kommentit

Helmi H (Ei varmistettu) http://www.helmihytti.fi

Tehtiin juuri makaronilaatikkoa jossa käytettiin jauhelihan sijaan kaurajauhista. Tuli meidän mielestä jopa tavallista parempaa, varsinkin kun laittoi myös riittävästi juustoa :D

manicfatmom
Manic Fat Mom

Oi tossa se kuulostaa kyllä hyvin toimivalta, täytyypä kokeilla! Jos laittais pintaan vaikka vähän mozzarellaakin, nam:). <3 Paulina

Kommentoi