Kaurajauhis kokeilussa

Tänään sain viimein aikaiseksi koklata Elovenan uutuustuotetta ”Muru kaurajauhista”. Koska sen säilyvyys on melko pitkä, on se saanut väistyä kiireisimpiä edestä, ja odotella kiltisti vuoroaan jääkaapissa.

muru.jpg

Päätin mukailla perusjauhelikastikkeen ohjettani melko orjallisesti, jotta saisin itse tuotteen hyvin esiin neutraalia ja tuttua pohjaa vasten. Peruspastakastikkeeni on siis jauhosuurustettu soosi lihaliemellä ja vedellä. Lisäsin kirsikkatomaatteja ja sipulia kastikkeeseen. Maustoin kuten yleensä maustaisin jauhelihankin (tässä tapauksessa puolikkaalla liha- ja puolikkaalla kasvisliemikuutiolla, koska ne nyt sattui olemaan tyrkyllä.), pippurilla ja grillimausteella. Pastan päälle raastoin arkista juustoa ja löräytin ketsuppia, ja katsoin mielenkiinnolla milloin lapset sanoisivat jotakin.

J poitsu ehti ahmia puoli lautasta ennenkuin kysyi ”Äiti tykkäätkö tosta lihasta? Se on outoa”. Kerroin että tuo nyt on kauraa, terveellisempää kuin se tavallinen jauhis kun siinä ei ole niin paljon kovaa rasvaa. Lautaset tyhjenivät kaikilta, mutta lapsilta sain kipata osan murua koiralle. Hyvin se näytti Laikalle ainakin maistuvan.

En saanut kuvaa harmi kyllä valmiista tuotoksesta, koska muksuilla oli niin kiire pöytään että söimme soosit parempiin suihin ennenkuin se kävi mielessänikään. (Odottakaa hetki nälkäiset lapseni, äiti kuvaa blogimatskuu. Fat chance :D).

Tuote oli varsin hyvä arkituote, vaikkei nyt samantien tajuntaani räjäyttänytkään. Seuraavalla kerralla haluan kokeilla tuotetta hieman voimakkaammin maustettuna, sekä lilluttamatta sitä liikaa nesteessä testatakseni saisiko siihen vielä vähän rapsakampaa purutuntumaa. Joka tapauksessa uusi tuttavuus tulee varmasti meidän pöytään toisenkin kerran.

 

elovena muru jauhis.jpg

 

Tuotteen plussat:

 • Hinta. Kasviperäiseksi proteiinivalmisteeksi Muru ei ole railakkaasti hinnalla pilattu (esim. K-market 2,39€/225g, Citymarket 3,99€/350g, Prisma 2,65/225g).
 • Hyvä säilyvyys.
 • Neutraali pohja, helppo maustaa mieleisekseen.
 • Ulkonäkö. Tuttu ja mukava. Myös pakkaus on trendikäs.
 • Helppo käsitellä. Rotankakkaa muistuttavat papanat ovat kivasti irrallaan. Helpompaa paistaa kuin jauheliha.
 • Ei palanut nopeasti kiinni edes induktiokärvennysmestarin käsittelyssä.

Tuotteen miinukset:

 • Selkeä oma viljainen ominaismaku, jota voi kevyemmällä maustekädellä olla vaikea häivyttää ellei se ole mieleen. Hieman tunkkainen.

<3 Paulina

kuvat:paulina

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (5)
 1. Kaurajauhis | Seinäjoen Uutiset
  25.8.2020, 13:56

  […] Kaurajauhis kokeilussa – Manic Fat Mom | Lily – Kaurajauhis kokeilussa – Manic Fat Mom | Lily – Kaurajauhis kokeilussa. 2 Tänään sain viimein aikaiseksi koklata Elovenan uutuustuotetta ”Muru kaurajauhista”. Koska sen säilyvyys on melko pitkä, on se saanut väistyä kiireisimpiä edestä, ja odotella kiltisti vuoroaan jääkaapissa. […]

 2. Muru Kaurajauhis | Yle Fi Uutiset Tuoreimmat
  24.7.2020, 16:59

  […] Kaurajauhis kokeilussa – Manic Fat Mom | Lily – Kaurajauhis kokeilussa – Manic Fat Mom | Lily – Kaurajauhis kokeilussa. 2 Tänään sain viimein aikaiseksi koklata Elovenan uutuustuotetta ”Muru kaurajauhista”. Koska sen säilyvyys on melko pitkä, on se saanut väistyä kiireisimpiä edestä, ja odotella kiltisti vuoroaan jääkaapissa. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *