Köyhällä ei ole varaa halpaan

IMG_20180214_153620.jpg

Yhteistyössä Reima.com FI kanssa

Muutettuamme tänne böndelle uuden uusioperheemme kanssa, on ulkoiluvaatteiden ominaisuuksien vaatimukseni noussut ihan hirveästi. Etenkin viisivuotiaan poikani kohdalla vaatteen on kestettävä vaikka mitä; loskakelit, mutapellot, kovat pakkaset, kaulusten jyrsimiset, you name it. Pahimillaan kankaan on jopa kestettävä hänen pokasahan harjoittelut. Ostin viime syksynä halvan haalarin Poitsulle halpamarketista kahdellakympillä, koska ajattelin että sillä olisi huoletonta rymytä eikä haittaisi niin jos se hieman kärsisi. Olin täysin väärässä. Kuukauden käytön jälkeen halpa ja ohut kangas oli täynnä viiltoreikiä polvissa ja takapuolessa, peffasauma oli ratkennut ja kaulus osittain irronnut. Yritin tyrkyttää komistusta facebookin roskalavalla pestynä pihahaalariksi jollekkin mutta se ei kelvannut kenellekkään edes ilmaisin. Tuli kuluttajan krapula. Kuinka eettisesti väärin olinkaan tehnyt ostaessani halpaa. Tuote oli kuukauden käytön jälkeen ainoastaan luontoa kuormittavaa ja kuormittanutta jätettä. Koko sen elinkaari oli aivan turha. Kankaiden valmistus, keinokuitujen luonnon kuormitus, suunnittelu, ompelu, rahti puolen maailman ympäri, kaupan työ. Täysin turhaa.

Mielestäni edullinen ja halpa ovat kaksi tyystin eri asiaa. Edullinen voi olla todella laadukas. Se on edukas joko siksi että sen hintaa on laskettu kuluttajalle edukkaaksi, tai siksi että se voi yksinkertaisesti olla niin hyvälaatuinen että se on kovemmasta hinnasta riippumatta käyttöelinkaarensa takia kuluttajalle edukas. Halpa sen sijaan vain on halpa. Se on huonompi, kurjempi lumppu, joka ei välttämättä anna kovin hyvää vastinetta edes halvalle hinnalleen.

Tuli taas todistettua että köyhällä ei ole varaa halpaan. Jos näitä halpishaalareita pitää olla ostamassa useampi per kausi, niin teen ennemmin eettisen valinnan ja ostan joko laatua kirpparilta kierrätettynä tai sitten panostan vähän enemmän uuteen laadukkaaseen joka menee vaikka kaksi kautta tai säilyttää melko hyvän jälleenmyyntiarvon.

Nyt on sitten hehkutettava Poitsun uutta haalaria. Mummo yllätti hänet Reiman haalarilla jonka oli jostakin bongannut edukkaana, ja huomasin ensimmäisenä jämäkämmän ja paksumman kankaan. Vaikka sitä vähän huitoisi sahalla niin se ei repeytyisi kuin kopiopaperi. Siinä on parempi vedenpito vaikkei se mikään kuravaate olekkaan. Siinä on mukavasti heijastinpintaa. Pidän ulkonäöstä ja poikani erityisesti heijastintähdestä joka on valmiiksi kiinnitetty vetoketjuun. Ompelijana arvostan aina vaatteita joita minun ei tarvitse olla jatkuvasti korjaamassa, joten luulen että tästä saadaan luottovaate vaikka ensi talveksikin kunhan Poitsu ei nyt ihan liikaa pituutta venähdä.

Kun tutkailin tässä Reima Suomen kotisivuja (yhteistyölinkki) niin siellähän on aivan ihania vaatteita -50% alennuksessa! Mm. tämä kuvakaappauksessa oleva ”Vuoksi” fleecetakki olisi aivan ihana pojalle kevätsäitä varten.

cf28bfd8-ccc2-4183-bde6-b62b5db9a631.png

IMG_20180214_153550.jpg

IMG_20180214_153551_1.jpg

Kuvat: Paulina, Reima.com/fi

perhe lasten-tyyli raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *