Kuivien käsien kymmenen käskyä

IMG_20180216_140825.jpg

#1 käytä aina käsineitä kylmällä säällä

kuivan kylmä pakkassää ja viima kuivattaa ihoa. Käsineet suojaavat tehokkaasti, suosi luonnonmateriaaleja jotka ei kuivata.

#2 kosteuta ulkoisesti

Laita alle seerumi tai öljy, ja päälle paksumpi suojaava voide.

#3 kosteuta sisäisesti

Hyvät rasvat tekevät hyvää iholle. Niitä löytyy mm. rasvaisesta kalasta, avokadosta ja pähkinöistä. Juo paljon vettä.

#4 vältä lotraamista

Jätä ne käsille epäsuotuisimmat kotityöt muille perheenjäsenille. Jos sinun on silti pakko pestä märkätiloja kemikaaleilla tai tiskata käsin, käytä sisältä kuivia kumihanskoja.

#5 kuori

Voiteet imeytyvät paremmin jos kuolleet ihosolut ovat poissa tieltä. Kuori ostetulla kuorinnalla, harjalla, sienellä tai vaikka käytetyillä kahvinporoilla. Linkkaan tähän myöhemmin suosikkikuorintani ohjeen jonka julkaisen blogissani! Myös kynsinauhaleikkureilla saa kuivat osat siistittyä pois ettei kynsinauhat lohkeile.

#6 ota lämmin kylpy

Lämmin vesi vie kosteutta ihoon. Lorauta joukkoon öljyä (esim. kylpyöljyä, kookosöljyä) tai  kylpysuolaa. Optimaalisin aika kylvyssä tai suihkussa on noin vartin verran. Sulje kosteus ihoon laittamalla voidetta välittömästi kylvyn jälkeen. 

#7 mieti ravintosi uusiksi

Laadukas ravinto näkyy ihossamme. Jotkut kokevat kovien- tai transrasvojen, sokerin tai vehnän poisjättämisen olevan hyödyllistä ihon kannalta. Yhteyttä on vaikea todistaa, jokaisen iho reagoi yksilöllisesti. Aina voi silti kokeilla mikä toimii itselleen.

#8 tee voiteen tehoimeytys

Laita kosteustuotteita runsaasti naamiomaiseen tapaan. Pistä päälle apteekista saatavat puuvillahanskat. Voit tehdä tehoimeytyksen yötä kohden.

#9 lopeta saippuan käyttö

Vaihda kuivattava saippua vesipitoiseen perusvoiteeseen. Myös saippuan vaihto hellävaraisempaan voi olla riittävää joillekin.

#10 konsultoi ammattilaista

Pyydä vinkkejä kosmetologiltasi tai käy manikyyrissa, voit myös ostaa useista hoitoloista laadukkaita tuotteita. Hakeudu lääkärin juttusille jos ihossa ilmaantuu ihottumaa, erikoisia jälkiä tai sitkeää kutinaa. Kysessä voi olla esimerkiksi tulehdus, silsa tai syyhypunkki.

Itselläni on tätä kirjoittaessa sormenpäät rikki, mutta ilman näitä vinkkejä en voisi kirjoittaa koneella lainkaan. Pian tulee aurinko ja syrjäyttää nämä iholle vaikeimmat ajat, mutta sitä odotellessa toivon että näistä on sinulle hyötyä! Voit myös lukea aiemman blogijulkaisuni aiheesta, jossa minun hieman luova ratkaisu pahimmassa vaiheessa ;). Odotettavissa on vielä kolmas juttu aiheesta, seuraa Manic Fat Mom-blogia niin et missaa 😉

Lähde: (omien kokemusten ja havaintojen lisäksi) Terveydeksi! 04/2012, jonka alkuperäislähteenä Maria Aitasalo (erikoissairaanhoitaja, Ihopiste Helsinki)

kauneus iho testit terveys
Kommentit (4)
  1. Emma Karoliina
    18.2.2018, 07:15

    Voi kun oisin löytänyt tästä jonkun maata mullistavan keksinnön 😀 Kylpemistä lukuunottamatta kaikki kohdat on kokeiltu, mutta hyötysuhde 0. Myös ihotautilääkärissä käyty diagnoosina laikkuekseema, johon saatu kymmeniä rasvoja, mutta ongelma ei poistu 🙁

    1. Voi ei Emma, onpas kurjaa:((… sama täällä toisaalta, että en saa näistä korppukourista nättejä tekemälläkään, mutta jonkinnäköistä huojennusta ehkä hoitomenetelmistä että kädet pysyy käyttökelpoisena. Nyt oon kyllä innostunut tästä tehoimeytyksestä puuvillahanskoilla, pitääkin julkaista pian päivitystä tilanteeseen… Valohoito se kyllä paras on, kesä kun tulee niin ongelma väistyy taas hetkellisesti mulla lähes kokonaan:) 

  2. Hyvä kun nostit tuon kohdan puheeksi, siitä puuttuikin maininta veteen lisättävästä öljystä tai suolasta. Korjaan kun pääsen koneelle. Jouduin kirjoittamaan jutun kahteen kertaan kun koneen kanssa temppuilin niin jotain saattoi jäädä uupumaan… Se kohta perustui väitteeseen jonka olen lukenut moneen kertaan eri lähteistä aiemmin. Nyt löysin sen pikaseen tästä https://www.is.fi/mystyle/art-2000004879521.html ihotautien erikooslääkärin Ari Karppisen puheista. Itse voin vain haaveilla rauhallisista suihkuista ja kylvyistä, hyvä kun useamman muksun kanssa joista kaksi ollut nyt kipeenä ehdin bideetä käyttää saati sitten kylpeä ja rasvailla koko kehoa XD. veden on siis oltava lämpöistä, ei kuumaa eikä kylmää. Itse kyllä ennemmin saunon ja kierin lumihangessa oli suositukset mitkä vaan, mutta olen kuullut tätäkin kikkaa suosivia. Kaikki nämä kokee hieman eri tavalla mitkä toimii mitkä ei:) kiitos kommentista!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *