Mehupaasto kokemuksena

Hahaa, tulipa sitten viimein kokeiltua mehupaastoa, vaikkakin vain neljän päivän ajan. Vertailin alkuvuodesta pakettien hintoja netissä, ja tilasin vahingossa Vogelin sivuilta tämän paketin, vaikka tarkoituksenani oli vain tsekata heidän toimitushinnat. Noh, nykyään kannattaa olla tarkkana sillä puhelimessa saattaa tulla automaattisyöttö asiakastiedoistasi tilauksen yhteydessä. Näin ollen tilaus tuli vähän liiankin näppärästi laitettua vaikken ollut edes huomannut täyttäneeni niitä.

 

Tässä maittava illallinen. Kasvisliemi, yrttitee ja Biottan anansmehu.

 

Ihmeteltyäni purkkeja ja purteleita etäältä hieman skeptisenä jonkun kuukauden, ja käänneltyäni suolihuuhtelupussia vielä skeptisemmin, päätin kuitenkin että nuo oli saatava pois nurkista pyörimästä ja paasto oli aloitettava. Mikä muu olisi parempi aika paastolle kuin kevät? Uuden alku ja puhdistautumisen aika?

Hah, juuri niin ajattelin. En ajatellut sitä että valitsin ajankohdan jolloin lapset tulisivat sairaaksi, pojallani olisi maailman kauhein uhmaviikko meneillään,itselläni olisi PMS:t ja pinnani olisi naurettavan lyhyt nämä päivät. Työkiireiden ja lievän hatutukseni takia päätin jo ensimmäisenä päivänä että neljän päivän paasto olisi minulle sopiva aika. Suorituskeskeisenä ihmisenä on vaatinut vuosien harjoittelun päästä eroon täydellisyyden tavoittelusta, ja tyytyä vain sopivaan. Paastossa armollisuus itselleen on todella keskeistä, joten nyt oli mentävä elämääni sopivalla aikataululla.

Mutta asiaan…

 

Miltä Mehupaasto tuntui?

 

  • Päivä 1: Nälkä. Kuinka selviää syömättä jos rupeaa ahdistamaan? Otin heti kehiin kaikki vanhat laihiskikkani hartiahieronta aparatuksesta saunaan, lämpimään suihkuun ja muihin vaihtoehtoisiin rentoutuskeinoihin. Hengitysharjoituksiakin ja meditaatiota voisi harjoittaa hyvin paaston aikana, sen sijaan hoidin sairaita lapsia ja tappelin J Poitsun kanssa. Ei niin kovin zen.
  • Päivä 2: Nälkä rupeaa helpottamaan. Tämähän menee hyvin. Inhoittava ripuli rupesi vaivaamaan.
  • Päivä 3: En tunne enää nälkää. Kolme päivää onkin yleensä se maaginen raja jotka ovat vaikeimpia ennenkuin kroppa vaipuu ketoosiin ja olo helpottuu. Siksi neljän päivän paasto sinäänsä tuntuu hassulta, samantienhän sen viikon rykäisisi. Neljää päivää kuitenkin puolsi se että etenkin cynarauute ja kasvisliemi oksettivat enenevissä määrin ja pinnani oli tässä vaiheessa jo melkoisen lyhyt. Entistäkin lyhyempi siis.
  • Päivä 4: Woopwoop! Kohta se on ohi! Niin hyvä fiilis että päivä meni kuin siivillä, ripulia edelleen mutta olo kevyt ja mukava.

 

Vogelin paastopaketti

 

vogel mehupaastopaketti
Paastopaketin kaikenkattava sisältö. Vain epäesteettinen suolihuuhtelupussi puuttuu kuvasta. 

 

Cynara uute oli kuin itse saatanasta. Lopetin alkoholinkäytön lopullisesti melkein neljä vuotta sitten joten uutetta joka sisältää 65% etanolia oli tuskaa maistella. Useimmiten join hengittämättä luskan ja kietasin jotain muta heti päälle. Molkosan menetteli, sitä käytän jatkossakin mehun seassa.

Mehuista breussia en viitsinyt avata sillä minulla oli niin monia avattuja mehupulloja. Porkkana- ja tomaattimehu olivat kuvottavia, mutta ne sai alas. Ananas- ja granaattiomenamehut olivat hyviä, jokseenkin niistäkin jäi ällötys sillä kietasin ne usein kasvisliemen päälle, joka ei oikein hemmottellut makunystyröitäni.

Suolihuuhtelut kuuluvat olennaisesti Vogelin mehupaastoon, kaikkeen tietenkin tottuu. Ei niistä sen enempää.

Yrttitee oli ensin hyvää mutta rupesi tökkimään minulla aika pian.

Paketti on kattava ja sisältää aivan kaiken minkä tarvitset mehupaastoon.

 

Kannattaako Paastota?

 

Miksi sitten paastoaisit? Syy siihen ei tule ainakaan olla painonpudotus, vaan jokin muu esimerkiksi näistä kahdeksasta jotka Healthine on listannut. Itselläni syy oli lähinnä mielenkiinto kurinalaisiin dieetteihin ja niiden henkinen matka. Toisena motivaattorina minulla oli paastoon niiden positiivinen vaikutus solumuutoksiin ja syöpiin. Kuusi kiloa tipahti neljässä päivässä, ja olo oli todella kevyt, mutta senhän arvasi että osa tulisi samantien takaisin normaaliin ruokavalioon palattua ja nestevarastojen taas täytyttyä.

Suosittelen paastoamista kaikille perusterveille jotka sitä haluavat kokeilla. Miksi ei? Kaikkea kannattaa kokeilla ainakin kerran. Paitsi ehkä Jari Sillanpään harrastuksia.

 

<3 Paulina

kuvat: Paulina, Vogel.fi

hyvinvointi terveys hyva-olo
Kommentit (1)
  1. Hei, saako liemen ja teen syödä lämpöisenä? En ole itse löytänyt asiaan vastausta. Aloitan maanantaina (tänään) tosiaan tämän kyseisen paaston.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *