Munat syynissä

 

Olen tähän ikään mennessä maistellut monenmoista munaa. Ja koska olen ekspertti myös suklaissa (itseoppinut, kröhöm *kiillottaa kynsiään rinnukseen*), niin tunnistan hyvän munan kun näen sen. Tänä vuonna maistelin hirveän määrän eri munia, koska Poitsu jätti kaikista omistaan suurimman osan syömättä. Reissumme anoppilaan sekä kälylleni (oisiko se avoanoppi ja avokäly kun emme ole naimisissa?) varmisti vielä sen että tämän vuoden hervoton munasaalis oli taattu.

Itse olen aina tykännyt leikistä jossa pääsiäspupu on käynyt kylässä jemmaamassa munia. Muistan itse kuinka kutkuttavaa oli pienenä käydä kylässä missä leikittiin tätä. Oma äitini ei oikein osannut näitä leikkejä vetää.  Hän ennemminkin antoi kouraan munat, tai jos olisin patistanut jemmaamaan munia niin luultavimmin olisi löytynyt yksi siniseksi ylikeitetty kananmuna jostakin ilmeisen helposta piilosta. No hard feelings- ymmärsin jopa melko pienenä että meidän porukat vain oli aika suoraselkäistä jalat maassa -tyyppiä. Turhia kotkotuksia ei harjoitettu. 

Tänään opin uuden pääsiäisperinteen. Ilmeisesti täällä idempänä eteläsuomessa on ollut tapana laittaa hattu sängyn viereen niin että kukko käy siellä munimassa. Kukko… muistikohan käly nyt ihan oikein kun mielestäni kana olisi loogisempi. Mutta tätäkin kokeilimme oitis!

munat.jpg

No siis asiaan – tämän vuoden muna-antiin ja vielä paremmuusjärjestyksessä!

  1. Mignon-muna: (haudon omaani vieläkin jemmassa, mutta tiedän kyllä miltä se maistuu). Klassikko joka äklörunsaudestaan huolimatta on pakko syödä loppuun. Iän myötä olen alkanut rakastaa nougaata, huonompi homma kyllä. Ainoa markettimuna suomessa joka on valmistettu täällä tietääkseni. Korjatkaa jos olen väärässä! Pidän myös siitä ettei siinä ole muovia –  lainkaan!
  2. Kinder-muna: ​klassikko joka ei esittelyitä kaipaa. Lelut ovat huonontuneet vuosien mittaan mielestäni, mutta muna on edelleen kärkikastia. Hieman kärsinyt inflaatiosta kun tuotteet ovat hyllyssä vuoden ympäri ja saa sitä syödä palamuodossakin. Kyllä siinä yhdessä munassa per vuosi oli  enemmän magian hohtoa.
  3. Koiramäki-muna: ​mielestäni rihkama näissä oli keskivertoa parempaa tavaraa. Suklaakin oli ihan kelpo settiä. 
  4. Turtles-muna: ​taju ei räjähdä mausta mutta ihan ookoo. Lelut ihan järkevähköä krääsää.
  5. Secret Life of Pets-muna: ​kammottavaa roskaa saatiin näistä. Hyppivä imukoppihässäkkä, jonka jalka murtui aina kuin yritti laittaa imukupin pöytään. Lelut lensi siis roskiin ennen ensimmäistäkään toimimista. Kauheaa luonnontuhoa tehdä tuollaista tavaraa, en osta enää näitä. Sai kuitenkin viidennen sijan koska suklaa samaa huttua kuin Turtles-munassa.
  6. Ryhmä Hau-muna: Näistä tuli ihan ​söpöjä kynäkoristeita, mutta vaikka kinderiä oltiinkin matkittu valkosuklaa-maitosuklaa yhdistelmällä niin maku jätti parantamisen varaa.
  7. Milky Kids-muna: Nämä olivat melkoinen pohjanoteeraus. Suklaariippuvaisena syön mitä vain moskaakin, mutta nämä ovat saaneet olla ihan rauhassa. Jos ei edes minulle kelpaa niin en tiedä kelle. Lelut vaikuttivat melko nihkeiltä. Useampia emme availleet kuitenkaan pahan maun takia.

Suklaan ja kaikkien huonojen munavitsejen yliannostuksen riskilläkin haluan toivottaa Sinulle munarik… No enpä sanokkaan. Ihan vain Hyvää Pääsiäistä!

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *