Paljon onnea rakkaani puoli vuotta!

IMG_20180131_125241.jpg

Synnyit vasta äsken. Makasimme hiljaa sairaalapedillä ja katselimme toisiamme. Aika oli pysähtynyt. Olisimme näin aina, saman peiton alla, sinä nälkäisenä rinnallani ja tyytyväisenä vieressäni. Nuuhkisimme toisiamme ja kuuntelisimme toistemme hengitystä. Rakkaus ja yhteenkuuluvuus kasvaisi tässä hiljaa, päivä päivältä, ilman kiirettä.

IMG_20180126_200752.jpg

IMG_20180129_140350.jpg

Tuntui siltä että äitiysloma olisi äärettömän pitkä, ja että lapsivuodeaika kestäisi loputtomiin. Miten on mahdollista että synnyit jo puoli vuotta sitten, rakas, pieni tyttäreni Tipu? Nyt otat haparoiden ensimmäisiä konttausaskelia, kuusikin onnistuu jo putkeen. Revit verhoja, niin että ne irtoilevat tangostaan. Äkäilet kun et saa haluamaasi. Itket kun äiti poistuu huoneesta. Työnnät pahanmakuisen parsakaalin ja aamupuuron ulos suustasi. Yrität ryömiä koiranpetiin repimään koiran turkkia. Katsot kuinka vesi valuu kuin pesemme käsiäsi. Naurat hysteerisesti kun suutelen vatsaasi. Laitat kaiken minkä löydät suuhusi, olkoon ne sitten Poitsun levittämää paperisilppua tai koiran luu. Tulet valloittamaan maailman, koska olet sinä. Koska olet perinyt äitisi sekä isäsi voimakkaat temperamentit etkä anna kenenkään kävellä ylitsesi, olen varma siitä jo nyt. Tulet järkyttämään neljää isoveljeäsi kepposillasi ja myöhemmin he tulevat suojelemaan sinua elämän kolhuilta. Ole rakkaani vielä pieni hetken, haluan olla vieressäsi lämpimän peiton alla. Nauttia joka hetkestä kun et saa unta vaan uit sängyssämme mahallasi kuin villi sammakko. Ja revit isääsi parrasta. Parhaita hetkiä elämässä on puolivuotiaan kanssa, toivoisin ettei huomisen murheeni varjostaisi päivääkään tästä kultaisesta ajasta, vaan osaisimme nauttia joka hetkestä. Yhdessä.

IMG_20180131_113458.jpg

Liian väsyneenä ei vauva-ajasta voi nauttia yhtä hyvin kuin levänneenä. Onnekseni saan nyt kokea helpompaa vauva-aikaa kuin yksin esikoiseni kanssa, vaikka sekin oli kultaista aikaa niin osaan sanoa jälkiviisaana että kaikkien joilla on haasteita väsymyksen tai jaksamisen kanssa tulee ottaa yhteyttä neuvolaansa. Vauva-aika on niin nopeasti ohi että siitä kannattaa ennemmin rakentaa itselleen niin mieluisa ja nautinnollinen kuin mahdollista, eikä suorittaa sitä kuin työtehtävää.

https://www.thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet/peruspalvelut/sosiaalipalvelut/kotipalvelu

 

Blogikirjoitusta saa jakaa 🙂 Tykkää facesivuistani niin kuulet uusista blogikirjoituksistani <3  https://www.facebook.com/manicfatmom/

Minua voi seurata myös blogit.fi palvelussa https://www.blogit.fi/manic-fat-mom

Sekä bloglovin´issa https://www.bloglovin.com/blogs/manic-fat-mom-19221741

perhe lapset vanhemmuus syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *