Tattimureke ja omenapiirakka- Satokausi ruokaa!

IMG_20180902_190106.jpg

Tekipä mieli pitkästä aikaa linkittää reseptiä ja jakaa omaakin. Reseptiä. 

Tuli yhtenä päivänä taannoin laitettua varsinaista satoruokaa, mitä sen useammin pitäisikin olla. Löysin Poitsun kanssa automatkalla varsinaisen apajan punikkitatteja niin kahmaisimme ne nopeasti mukaan matkaan. En ole suuri sienestäjä enkä sienituntija mutta nuo nyt muistaa ja uskaltaa kerätä. 

Siivosin tatit ja paistoin margariinissa (voita ei ollut kaapissa) sipulihakkeen kanssa. Veivasin ne hieman myöhemmin yhteen näiden kanssa:

  • (tatteja ja sipulia paistettuna margariinissa tai voissa)
  • 400g sika-nautajauhelihaa
  • 1-2dl korppujauhoja
  • mustapippuria
  • 1 rkl grillimaustetta (tai vastaavaa, myös paprikamauste ym sekoitukset käy)
  • juustokuminaa (suosikkimausteeni, pärjää kyllä ilmankin)
  • suolaa
  • ruokakermaa 1-2 dl
  • nestettä jos näyttää kuivalta, vähän maitoa tai vettä

 

Pidä 200° C uunissa noin 40-50min. En yleensä mittaile tehdessäni mureketta, joten ainesten määrät ovat aina vähän sinnepäin. En jaksanut tähän laittaa munaa, joskus sekin eksyy mukaan joukkoon. 

tattimureke.jpg

Tattimureke on helppo tapa lähestyä sieniä, myös tottumattomallekin. Jopa Poitsu suostui tuota syömään mutisematta, enkä itsekään hämääntynyt. Olen aina rakastanut sienestämistä mutta sienien syöntiä harjoitan vaan terveysmielessä. En voi sanoa suuremmin nauttivani niistä. Tämä kuitenkin upposi vallan hyvin.

Jälkkäriksi piti veivata pikaisesti omenapiirakka, joten ajattelin kokeilla Valion rahka-omenapiirakkaa. Kaapissa oli Valion kausimaustettu rahka Luumu-kaneli, joten korvasin maitorahkan täytteestä sillä. Hieman olisi voinut nipistää sokerin määrästä reseptistä, sen verran makeat omenat olivat käytössä, ja tosiaan tuossa rahkassakin oli sitä sokeria. Mutta reseptillä tuli oikein maittava piirakka, hieman enemmän rahkatäytettä olisi kyllä mielestäni voi nut olla. Tuplaisin ehkä pellilliseen täytteen määrän. Maku oli kuitenkin tässä paljon mehukkaampi kuin miltä kuva näytti. Uunissa tuo komeus viihtyi reseptissä ilmoitettua aikaa pidempään, mutta se on aika usein niin jos ei käytä kiertoilmaa.

omenapiirakka.jpg

valio rahka.png

Kausimausta voit lukea lisää tästä

Valmis tuotos omenapiirakasta on ensimmäisenä kuvana, kun tuo irstas murekepökäle ei nyt oikein passannut kansikuvaksi tähän. Pahoittelut kronologisen järjestyksen puuttumisesta kuvasarjasta. Ja tiedän että omenalohkot on viskottu kuorineen päivineen hätäisesti taikinan päälle, en näe syytä kauniimmin niitä asetella kotiporukalle, samalta se silti maistuu.

Suosittelen kokeilemaan kumpaakin reseptiä, ihan vain siksikin ettei upeat luonnonantimet mene hukkaan. 

 

<3Paulina

kuvat: Paulina, rahkapurkki Valio

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *