Vauvan pakkasraja ja alppimaja

petite cherie classic (1024x768).jpg

Kaupallinen Yhteistyö Reima

Kirpeimmät pakkaspäivät ovat puhututtaneet paljon somessa ja blogeissa siitä missä menee vauvojen pakkasraja. En kovin aktiivisesti ole tätä joutunut miettimään, sillä ensin Tipu oli kipeänä, ja sitten hajosi takkini kuten viime kirjoituksessani Epäonninen viikonalku ärisin. Mietin tuossa kuinka onnellinen olenkaan, että olen lasten kanssa ensi viikolla kanarialla, niin ei tarvitse tätä vuorausta tehdä kun nukuttaa tyttöä kylmässä eteisessä:

  • vaippa
  • sukkikset
  • body
  • villakerrasto haalari
  • villasukat (aina eriparia jostain syystä)
  • villatumput, hanskat tai sukat käsiin (nekin aina eri paria jostain syystä)
  • paksu myssy
  • äp haalari
  • lämpötoppapussi
  • tutti

laika2 (1024x768).jpg

Tänään oli lisäksi emmaljungan jalkasuoja käytössä lenkillä, kun Petite Cherie-classic rattaissamme ei ole jalkasuojaa (pieni puute muuten niin hyvälle tuotepaketille). Mietin siinä lenkillä sitten kun siivouksesta hieman hikinen pääni tuntui jäätyvän paksusta piposta huolimatta, etten millään kyllä raaskisi jättää Tipua yksin ulos tuonne kylmään, vaikka moni niin tekeekin. Meillä on erillinen eteinen jolle en ole oikein keksinyt vakiintunutta nimeä. Tuulikaappi ja lasieteinen eivät oikein kuvaa sitä, kutsuisin sitä ehkä porstuaksi. Olen pelaillut sen lämpötilalla niin että olen säätänyt lämmön hieman nollan yläpuolelle päikkäreiden ajaksi. Olen kylläkin välillä unohtanut patterin pois päältä pidemmäksi aikaa, niin sain tänäänkin huolella viilennettyä kuplavettä.

vettä (768x1024).jpg

IMG_20180302_124304 (768x1024).jpg

Mietin tuossa vaunulenkillä Minnin ja Tipun kanssa kun viima meinasi pakastuttaa aivoni, että tälläkö tekniikalla kasvatamme sitkeitä ja sisukkaita suomalaisia? Pukkaamme heidät ulos nukkumaan yksin pakkaseen ja vuoraamme heille sinne pienen alppimajan räteillä. Jos happea on siellä rättejen alla hieman vähemmän kuin halutaan että oma hengitysilma lämmittää vauvan kasvoja, niin eikö se sitten käytännössä ole pikkuinen alppimaja? Tuleehan sieltä reipas pikku hiihtäjä sitten levänneenä, hemoglobiinit katossa. Yritä sitten selittää touhuamme tuolla maailmalla, että emme suinkaan ole täysin tärähtäneitä ja brutaaleja vauvan rääkkääjiä, vaan vauvat kovasti haluavat nukkua näin. Mikä meidän genetiikassamme on saanut meidät toimimaan vasten kaikkia järjenhiveniä ja olettamuksellista äidinvaistoa ja olemme ruvenneet pakkaamaan lapsemme tuolla lailla päikkäreille? Hämmentävää. Ja niin minä taas tein, ja siellä hän on tuhissut tyytyväisenä pian kolmisen tuntia.

Mielestäni pakkasrajan ohjenuorana vauvalle -10°C on aika osuva, siitä kylmemmässä posket ahavoituvat usein ja en itsekään menisi pihalle nukkumaan, niin miksi sitten jättäisin sinne pienen vauvan? Toki oikeanlaisella kerrospukeutumisella ja vaatetuksellakin on tässä valtava merkitys. Tsekkaa Reiman sivuilta ihanat kevätuutuudet tai vaatteet vielä kylmemmillekin pakkaskeleille. Loistavia tarjouksia löydät vauvoille tästä ja taaperoille tästä. Myös isommille lapsille löytyy tarjoustuotteita Reiman nettikaupasta.

t?a=1173541864&as=1225610908&t=1&tk=1&i=1 Huomioikaa nyt kumminkin että höpötän paljon potaskaa. Vauvan vaunukopassa ja rattaissa kuomun alla on hengitysilman kierrettävä kunnolla, ja itsekin pidin suojaa noin tiiviisti vain pienen hetken tuossa tuulisimmalla peltoaukiolla. Etenkin kesäisin kopassa lämpö voi nousta vaarallisen kuumaksi vaunuverhojen kanssa, entisajan pitsiverhot ovat silloin paremmat kuin paksut puuvillakankaat.

kuvat: Paulina,

Osa jutussa esiintyvistä linkeistä ovat yhteistyölinkkejä

perhe lapset lasten-tyyli ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *