Burger Bar the Bull

Mansen Muijat

Moro!

Harvastapa paikasta on tullut viime aikoina kuultua niin kovin eriäviä mielipiteitä kun Hatanpään valtatien varressa sijaitsevasta Burger Bar the Bull -burgeriravintolasta. Päästiinkin sitten itse katsastamaan paikka Janican ja Emmin kanssa samalla, kun Tampere Food Clubille kuvattiin siellä videota. 

Gastropubeja pyörittävät Lappalaiset ovat tehneet kyllä aikamoisen pohjatyön ennen tämän ravintolan avaamista. Asiakkailla oli nimittäin ennakkoon mahdollisuus maistella hamppareita, antaa palautetta ja näin vaikuttaa siihen millaisista burgereista ruokalista koostuu.  Sami Lappalaisen mukaan inspiraatiota oltiin käyty hakemassa Berliinistä asti. Oli ihanaa kuulla, kun ravintoloitsija puhuu intohimolla kaikesta siitä ajatustyöstä, mitä burgerien taakse piiloutuu. Pisteet ehdottomasti siitä, että homma on tehty omalla persoonallisella tavalla: Aina sen sämpylän ei tarvitse olla briossi, vaan se voi olla myös pohdinnan tuloksena luotu, perunaa sisältävä, ihanasti kaikki maukkaat nesteet itseensä imaiseva sämpylä niin kuin the Bullissa. Normaalisti pihvi on täällä 250-grammainen, mutta jos valitsee pienemmän suihkautetaan sämpylään lisää lientä, ettei mehukkuus pääse kärsimään. Ihanan loppuun asti mietittyä! 

Ravintolan menu oli minun makuuni hieman turhan laaja ja ei ehkä selkeälukuisin.

Valitsin listalta Porn Master –nimisen burgerin (ehehe) ja otettiin tyttöjen kanssa myös muutamaa dippiä maisteluun. Hampparissani oli 150g pihvi, tamarinditahnaa, chiliä, kalakastiketta, limeä sekä korianteria. Hintaa tällä herkulla oli ranujen kanssa 16€.

Homman nimihän tässä ravintolassa on se, että majoneesit ja muut täytteet tarjoillaan hampparin vierellä niin, että niitä saa sitten oman maun mukaan survaista sinne sisään.

Chimichurrin-dippi oli taivaallisen hyvää ja  sisältä pehmeät ranut päältä mukavan rapsakoita. Itse hamppari ei kyllä tällä kertaa valitettavasti räjäyttänyt mieltä. Chilin maku oli kovin dominoiva ja kaikki muu jäi vähän sen varjoon. Hampurilaisen vierellä tarjoillut lisätäytteet eivät ehkä tässä tapauksessa olleet sellaisia, mitä olisin tällaiseen aasialaishenkiseen burgeriin lisännyt. Parasta hampparissa on ehdottomasti pihvi, jonka liha jauhetaan paikan päällä päivittäin. Harvemmin on hampparipihvi ollut kuin suussa sulavaa hattaraa. Täytyy käydä testaamassa joku kerta vähän perinteisempää burgeria.

Pidin the Bullin rennosta ilmapiiristä todella paljon ja  ”Not so fine dining” –slogani kuvaa sitä todella hyvin. Pienet yksityiskohdat ja vanhoina hankitut huonekalut saavat asiakkaan tuntemaan, että ravintola olisi ollut tässä jo pidempääkin. Juomavalikoima on kattava ja tarjolla on niin drinkkejä, oluita kuin viinejäkin. Tässä ihanan berliiniläisessä tunnelmassa voisi kyllä hyvinkin joskus istua iltaa.

 

Nägyy!

-Anna

 

Kommentoi