MANSE POP-UP ylpeenä esittää: Ludicrous!

Mansen Muijat

Morjensta morjensta!

MANSE POP-UP tapahtumaan on enään aikaa parisen viikkoa ja nyt olis tarkotus pikkuhiljaa valottaa mitä siellä on luvassa. Muistakaa kaikki käydä painamassa sitä going- nappulaa TÄÄLLÄ.

Haastateltiin Jarnea, joka on tulossa oman vaatemerkkinsä Ludicrousin kanssa mukaan MANSE POP-UPiin.

 

No mitenkä ja milloin Ludicrous on oikeen saanut alkunsa?

- Ludicrous on saanut alkunsa 2012 kesällä, jolloin aloin hommaa suunnitella ja testaileen erilaisia paitoja. Testasin mm. miten ne käyttäytyy pesussa. Kesti hetken aikaa löytää semmonen laatu, joka kohtasi oman idean kanssa merkin laadusta. 2013 alussa saatiin ensimmäiset printit ja pipot ulos ja siitä on lähtenyt homma käyntiin. Idea on kehittynyt matkalla tietysti ja koko ajan selkeentynyt se minkälaisia tuotteita haluaa tehdä. Alusta asti tätä hommaa on tehty ajatuksella että yhtä printtiä löytyy vain max 30kpl. 

Kaikki paitsi pipot ovat numeroitu. Pipoista annamme vain limited erä takuun. 

 

 

Keitä kaikkia Ludicrousin takana on?

- Ludicroussin takana on vain minä, mutta kaverit on auttanut eritavoin.  Esimerkiksi kaikki kuvat on ottanut Wille Valokuvaa

 

Mistäs tuo Ludicrous nimi tulee?

- Mulla oli joku aika sitten Suunnitteluputiikki Älytön niminen toiminimi ja sieltä sanasta Älytön tuli oikeestaan idea Ludicrousiin. Vaikka muuten toimiltaan eivät liity mitenkään toisiinsa. Hetken aikaa sitä makusteli nimeä ja se kuullosti hyvältä siihen hommaan. Vaikka hieman hankala sanana onkin. 

 

 

Missä vaatteet konkreettisesti tehdään ja mistä ne tulee?

- Pipot tehdään 100% Suomessa ja itseasiassa Tampereella. Pipoissa käytettävät merkit tulevat myös Suomesta. Helsinkiläinen Laser Cut Studio on tehnyt puiset merkit ja semmonen pieni nahkapaja nahkamerkit. 

Ne ovat 100% villaa. T-paidat tulevat turkista ja ovat 100% kammattua puuvillaa. Painatukset tehdään suomessa. Olen pyrkinyt mahdollisimman paljon käyttämään kotimaisia yhteystyökumppaneita Ludicrous hommissa, mutta kaikkea ei ainakaan toistaiseksi pystytä täällä valmistamaan. Kuitenkin kaikkien t-paitojen,huppareiden ja swetareiden laatu on hyvää ja ne on valmistettu eettisesti Fair Wear Foundation-valvonnassa.

Kaikki tuotteet missä on tehty custom ompeleita vaatteisiin on myös valmistettu tampereella. Ompelijat ovat tulleet lähipiiristä.

 

Kuka noi printit suunnittelee ja mitenkä ideat niihin syntyy?

- Ludicroussin printit / vaatteet suunnittelen itse. Ideoin ne ja sitten idean mukaan etsin toteuttajan. Olemme Tamperelaisen tatuoijan HEXAN kanssa tehneet useita printtejä yhteistyössä. Tulee joku idea ja HEXA toteuttaa ja sitten vaan painoon. Pari printtiä on tehty Tamperelaisen taitelijan T-moneyn kanssa. Itse olen myös muutamia tehnyt. 

Ideoiden syntymiseen ei ole mitään selkeätä linjaa. Idea saattaa syntyä elokuvasta, valokuvasta ihan mistä vaan. Ideasta vaan sitten tehdään Ludicroussiin sopiva printti :) 

 

 

Mistä näitä ihania vaatteita voi sitten ostaa?

- Ludicroussia löytyy seuraavista liikkeistä: Tampereelta Design931, Lahdesta Sinne, Rovaniemeltä Hih-hi ja Manual seinäjoelta. Sitten tietysti meidän omasta verkkokaupasta www.ludicrous.fi.

 

Kerro vielä jotain tuotteesta, jonka annat MANSE POP-Upiin arvottavaksi.

- Nyt kun nämä ilmat kylmenevät niin voisin antaa arvontaan viininpunaisen vetoketjuhupparin. Kevyt maleerattu huppari, jossa valkoinen ketju ja nyöri läpi hupun. Huppareita valmistettu 30/30. 

Printtinä on kuviointiin upotettu ankkuri. 

 

 

Mitä kaikkee tuot MANSE POP-UPiin myyntiin?

- MANSE POP-UPiin yritän tuoda aikalailla kaikkea. Kaikkea mitä on vielä siis varastossa :D 

 

Ihana Jarne the designeri itte on toi mies noissa kuvissa ja tiiättekö leidit mitä, tulee myös olemaan paikan päällä MANSE POP-UPissa. Kantsii siis todellakin tulla mestoille! Kuvissa oleva muija on myös erittäin jeba, tiedetään, mutta hänen läsnäoloaan ei voida valitettavasti 100% luvata. Mahtavii juttuja täälä Mansessa vaan syntyy, huhhuh. 

Muijat kuittaa!

Kommentoi