MANSE POP-UP ylpeenä esittää: Uhana Design!

Mansen Muijat

Moro!

Käytiin tänään jututtamassa Uhana Designin takana häärivää naiskaksikkoa, Miraa ja Hannaa heidän työhuoneellaan tos Pyynikin perukoilla Rosendahlin takana. Uhana Designhan on yksi meidän MANSE POP-UP -tapahtumaan tulevista merkeistä.

 

Ekaks mieleen tulee kysyy, että mistä te Mira ja Hanna tunnette toisenne?

- Koulusta, me käytiin siis HAMK:in vaatesuunnittelulinja ja valmistuttiin 2011. Sen jälkeen mentiinki melkeinpä heti yrittäjäkurssille, tai siis tehtiin sellanen yrittäjän ammattitutkinto.

Miten Uhana Design on saanu alkunsa? Mistä keksitte lähteä kimpassa viemään tätä juttua eteenpäin?

- No olihan meillä sillai toistemme tyylit tiedossa ja on ne toki sitten tässä muotoutunukin vielä matkan varrella, mutta meillä oli siinä heti selkeää se, että yhdessä ollaan laittamassa tätä yritystä pystyyn. Oli meillä tää idea jo, kun me mentiin sinne yrittäjäkurssille, mutta sielä tehtiin sitten vielä se hiottu liiketoimintasuunnitelma. Se on myös hyvä, että meillä on eri vahvuudet. Hanna siis kaavottaa ja mä (Mira) teen printit ja yhdessä sitte muuten suunnitellaan vaatteet. Hannan piti aluks myös ommella nää, mutta se kävi aika mahdottomaks jo heti ekojen kuukausien aikana. Ei ehtisi millään. Ai niin, Uhana täyttää tässä marraskuussa kaks vuotta! Pitäs varmaan pitää jotku bailut.

Mistä Uhana Design nimi tulee?

- Uhana sana tulee siitä, että mulla on muutamaki kaveri lapsena luullu, että kaikki uhanalaiset eläimet tulee jostain paikasta, jonka nimi on Uhana. Se oli jotenki hauska sanaleikki ja periaatteessa toi uhanalaisuus liittyy tähän meidän alaankin. On myös kiva, että uhana sanana ei tarkoita mitään. Ja se vaan tuntuu hyvältä. Paitsi, että itseasiassa on oikeestikin olemassa sellanen paikka ku Uhana.

 

Mistä nää vaatteet tulee?

- Neuleet tulee Tuusulasta, me lähetetään sinne kaikki kaavat, tiedot ja muut, mutta sitten ne tekee siellä nämä valmiiksi. Kangasvaatteet tehdään ihan tässä Pyynikin Trikoolla. Sen lisäksi meillä on kangaskasseja, jotka tulee Reilun Kaupan kautta, T-paidat tulee sellasesta ku Continental Clothing. Trikoota ja collegee tulee tosta Orivedeltä, eli tästä ihan läheltä. Siellä kudotaan ja värjätään. Sitten taas noi pipot jotka on tehty yhteistyössä Villawoolin kanssa ja ne tilattiin sitten Virosta. Mahdollisimman paljon tehdään siis Suomessa.

Millasella syklillä uudet mallistot tulee?

- Me tehdään kaks aina per vuosi, eli kevät-kesä ja syksy-talvi. Nyt tänävuonna meillä oli myös toi sporttimallisto, Uhana Sport, että se oli vähä sellanen ylimääränen. Ekologisesta näkökulmastakin mietitään tätä suunnittelua, että halutaan tehdä sellasia vaatteita, jotka kestää kulutusta sekä printtejä, jotka kestää aikaa sekä ois sellasia ajattomia. Siksi meillä onkin aika paljo samoja elementtejä ja printtejä näissä vaatteissa, jotka on jääny ihan ekasta mallistosta. Tottakai kaupallisesti ajatellaan myös, että jätetään myyntiin vielä niitä, jotka eniten edelleen myy. Ollaan me mietitty kans, että vois jotain sisustusjuttua olla ensvuodeksi...mutta siis nää ideat ny aina lähtee vähä käsistä. Raha ja aika tulee monesti vastaan ja sitten pitää alkaa kuitenki karsimaan.

Minkälainen paikka Manse on yrittää?

- No täälä on kyllä aika hyvä sellanen tän alan piiri. Esimerkiksi vaikka me ei vielä kuulutakaan tohon Design On Tampereeseen niin sen kautta on kyllä aika paljon tullu kaikennäköstä. Ja aika luovia ja rohkeita juttuja ja tapahtumia täälä tehdään. Täälä on sellanen hyvä fiilis ja asenne. Porukka tekee yhteistyötä eikä niinkää aatella vaan, että kaikki kilpailee verisesti keskenään. Meitä on myös alusta asti tuettu hyvin, on sellanen kannustava ilmapiiri ihan muiden merkkienkin taholta. On voinu kysyä apuakin ihan vapaasti muilta vaikka johonkin tuotantoon liittyvistä asioista. Ja on täälä varmaan edullisempaaki.

Arvottavaksi Uhana Design antaa MANSE POP-UPiin kaksi vaihtoehtoa, joista voittaja saa valita, eli joko korvakorut tai pipo. Korvikset on Lohjalaista koivua, nää laserleikataan Helsingissä ja sitten me ite maalataan ja kootaan nämä korut täällä. Siksi niitä onkin aina vähän vaihtelevasti, kun näissä on vähä hommaa. Pipot on siis tosiaan Villawoolin kanssa yhteistyössä tehty ja Virossa teetetty, ja ne on 100% merinovillaa. 

Uhana Design tuotteita jälleenmyydään jo aika kattavasti vähän joka puolella, listauksen jälleenmyyjistä löydätte täältä.

KIITOS UHANAN UH NIIN IHANAT MUIJAT <3 Makeita juttuja teette ja ollaan niin ilosia, että ootte lähteny mukaan tähän meidän tapahtumaan! Koitettiin vähän udella, että onko jotain asiaa, mikä tamperelaisia suunnittelijoita ja tätä meininkiä yhdistää. Yhdistävää tekijää ei ihan suoraan löydetty eikä ny ees ihan tiedetä mitä koitettiin sillä kaivaa. Ehkä se yhtäläisyys mikä meillä oli mielessä oli vaan on se, että kun me ollaan tavattu näitä tamperelaisia yrittäjiä, niin kaikki on vaan niin siistejä, avoimia, ihania, rentoja, cooleja tyyppejä ja kun se tekemisen meininki huokuu kaikista niin se on se mikä yhdistää. Ei tää ny välttis mikään pelkästään Mansen juttu oo, että löytyy hyviä tyyppejä, mutta ollaan me silti niin ylpeitä kaikista ketä täällä on ja tekee rohkeesti omaa juttuaan.

Mansen muijat kuittaa!

 

Kommentit

indiemode

Pirskales ny kummää menin sitte tänne rekisteröityyn. Nymmää en pysty tota nimimerkkiä vaihtaan. Mutta semmää vaan tulin sanoon että on toi Uhana vaan helmi!

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Hyvä on nimimerkki! Ja hyvä sä jes! 

Uhana on erihelemi <3

JENSBA (Ei varmistettu)

Eikä !! koska tietenkin koivuhuonekalujen ystävänä rakastan koivua mun on pakko saada tommoset korvikset !!!!! Mistä mistä mistä täytyy tsekata toi jälleenmyyntilista... Annukka -&gt; noi timantit vai jotku roikkuvat !???? timantit ? :D ... vai roikkuvat ? :D

Mansen Muijat
Mansen Muijat

No nii-i! Vaikee valinta, ymmärrän :D Kummatki sopis ihan varmasti! -Annukka

Kommentoi