STAND UP -Verenluovutus

Mansen Muijat

 

Moro!

 

Niin ku varmaan tiedätte, Pakkahuoneella oli viime keskiviikkona verenluovutustapahtuma, jossa luovuttajia oli viihdyttämässä Tampereen kovimmat stand up -koomikot.

Muijat oli luonnollisesti mukana kuvioissa LE COOL Tampereen ja Veripalvelun järkkäämässä tapahtumassa, jonka musiikista vastasi DJ C-Flava.

Tässä vähän videoo ja kuvia tapahtumasta!

 


 

Annukka siis pääsi jopa kaavakkeen täytettyään hoitajan puheille asti, mutta valitettavasti Kreikan matkasta oli kulunut liian vähän aikaan, että lupa verenluovutukseen olisi tullut. Hoitaja neuvoi, että jos nettitestistä ei saa vielä selvyyttä pystyykö verta luovuttamaan löytyy Veripalvelun nettisivuilta puhelinnumero, josta voi asiaa kysellä. Varsinkin nuo odotusajat eri maiden reissujen jälkeen saattavat vaihdella muutamista viikoista kuukausiin.

 

 

Tapahtuma onnistui todella hyvin ja verenluovuttajiksi oli ilmoittautunut 94 henkilöä, joista lopulta 75 saivat luovuttaa verta. Ensikertalaisia oli 22 mikä on iso luku! 

Jos verenluovutus kiinnostaa, kannattaa käydä tutkiskelemassa Veripalvelun nettisivuja, jossa voi käydä testaamassa voiko sitä verta luovuttaa ja mistä löytyy lähin veripalvelutoimisto.

Meille kerrottiin, että päivittäin tarvitaan noin 1000 luovuttajaa, että sairaalat saisivat tarpeeksi verivalmisteita. Ja se on muuten paljon!

Mukavaa viikonalkua kaikille!

Muijat kuittaa.

Kommentit

Crista (Ei varmistettu)

Siis pitääks olla käyny kreikas että saa luovuttaa verta vai mitä?!? En kyl ite muutenkaa haluis luovuttaa mitää verta vaikka ois jotain koomikkoikin! Pelottaa veren luovutus!!

Mansen Muijat
Mansen Muijat

Ei tarvi! :) Suoraan ulkomaanmatkojen jälkeen ei saa siis luovuttaa verta. Matkasta ois pitäny olla yli 4 viikkoa aikaa että olis saanu luovuttaa, mutta mun kohdalla ei ollu ihan niin kauaa vielä (tultiin 3,5 viikkoa sitten takasin) niin en sen vuoksi saanu lupaa toimia verenluovuttajana.

- Annukka

Kommentoi