Ladataan...
Mansen Muijat

Moro miäheen!

Mulla on tällästä kulttuuriaskaa tänään. Halusin tulla kertomaan teille nimittäin sellasesta ilmiöstä, kun Teräsvaari. Teräsvaari on Nurmoolaane Esko Ketola, 73-vuotias voimanoston nelinkertainen maailmanmestari ja huikee äijä jos saan sanoo! Mun ja Annan kanssa samassa koulussa Tampereen ammattikorkeessa elokuva- ja televisiolinjalla opiskelleet Terhi Romo ja Janiv Takala ovat kuvanneet Eskosta Teräsvaari-nimisen dokkarin, joka saa ensi-iltansa tänä keväänä. Teräsvaari on mahtava vaari ja nimenomaan Janivin vaari. Siitä se ajatus on varmaan sitten lähtenykin, kun dokkarin aihe löytyi perheestä.

Teräsvaari-dokumentti Teaser from Teräsvaari-dokumentti on Vimeo.

Teräsvaari-dokumentti kertoo Eskon treenaamisesta ja valmistautumisesta Argentiinan voimanoston MM-kisoihin.

Siinä ohjaaja Janiv ylemmässä kuvassa ja toisessa ohjaaja ja käsikirjoittaja Terhi Romo vaarin kanssa Argentiinassa voimanoston MM-kisamatkalla.

Eskolla on ihan oma kuntosalikin hänen kotinsa ulkoterassilla, jossa hän treenaa kesät ja talvet kovistaki pakkasista huolimatta. Eskon ympärille on kerääntynyt joukko nuoria urheilijalupauksia, jotka treenaa ja valmistautuu yhdessä kisoihin missäpä muuallakaa ku juuri tässä Eskon terassilla.

Esko on myös kovan luokan valmentaja. Tunnetuimpia valmennettavia ovat olleet kiekonheittäjä Tiina Kankaanpää (Kalevan Kisojen moninkertainen kultamitalisti ja useita edustuksia arvokisoissa) ja painija Juha Ahokas (Euroopan mestari ja nelinkertainen arvokisamitalisti).

Osaa tää paljon tekevä 73-vuotias vaari ottaa myös välillä lepiiki ja mikäs sen mukavampi paikka kuin oma sohva ja rakkaat kisulit vieressä. Oon saanut kunnian aikoinaan tutustua tähän mieheen ja voin kertoa, että noi kissat palvoo Eskoa. Kiehnää koko ajan ja hyppää aina takan päältä vaarin harteille. 

Esko on myös aikamoinen tarinasetä ja huulen heittäjä. Eskon tarinoista ja hyvästä huumorista pääsee ennen dokkarin ilmestymisestä jo muutkin nauttimaan näiden pienien videopätkien kautta. On se hiano ukko kuulkaas! 

Nöyrä pitää olla mutta ei nöyristellä from Teräsvaari-dokumentti on Vimeo.

 

Näin Teräsvaari valmistautuu MM-kisoihin from Teräsvaari-dokumentti on Vimeo.

 

Trikoot tiukalla from Teräsvaari-dokumentti on Vimeo.

Janiv ja Terhi on tehny kyllä kovan duunin tän tuotannon takana ja pakko kyllä sanoo, että innolla ootan lopullista tuotosta! Lisää videopätkiä Teräsvaarista löytyy TÄÄLTÄ ja muuten vaan kaikkee infoo tästä dokkarista TÄÄLTÄ.

Huomenna sitten tamperelaisten, mutta nyttemmin helsinkiläistyneitten herrojen tekemän dokkarin ensi-iltaan Helsinkiin DocPointiin. Hymyjen Maa -dokkari kyseessä, missä kaverukset Joni Luomanen ja Heikki Häkkinen lähti pelastamaan kadonnutta kaveriaan Thaimaasta. Media ollu aika mehuissaan tästä ja siis ymmärrän kyllä miksi. Hymyjen Maa -dokkarii ootan kovasti, mut kauaa ei tarvikaan enää tätä herkkuu oottaa, kun näkemään pääsee jo huomenna. Jessh!

Mahtavaa osaamista Mansesta. Ylpee saa olla taas kerran ja hypettää syystä.

Kattellaan!

- Annukka

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Käytiin lauantaina ihanan Helenan kanssa seikkailemassa Museokeskus Vapriikissa Vapriikki-Vintage 2015 tapahtumassa, jonka teemana oli tänä vuonna 60-luku. Tarjolla oli viikonlopun aikana discoa, ehostusta, valokuvausta, luentoja, työpajoja, opastettuja kierroksia ja Vintage-tori. Me keskityttiin lähinnä shoppailuun.

Tässä vähän fiiliksiä tapahtumasta.

 

 

 

Käytiin istahtamassa pallotuolissa Atelieri O. Haapalan kameran edessä. Olisin laittanut kuvan tähän, mutta sen näkee sitten vasta parin viikon päästä.  Mielenkiinnolla odotan miltä meidän jännityksestä nykivät naamat näyttää kuvassa.

 

 

Helena löysi Vintage-torilta ihanat pinkit kengät itselleen.

 

 

Jos tapahtuma jäi väliin ja 60-luvun vaatetus kiinnostaa kannattaa tutustua Vapriikin Revontuli-näyttelyyn, joka on avoinna 16.8.2015 asti.

 

Nägyy taas!

-Anna

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Mahtavaa, että tuli niin paljon osallistujia Valoa Festival lippuskabaan! Kiva huomata, että tapahtuma kiinnostaa ihmisiä. Niin meitäki!

Arvontakone suosi tällä kertaa kommentoijia nimimerkeillä juuuuh ja VK! Onnea! Pääsette siis yhden kaverin kans valitsemallenne Pakkis+Klubi -iltamalle. Siellä nähdään hei! Me laitetaan lähipäivinä teille sähköpostia aiheesta.

Siä voidaan sit vaikka vähän bailata araabMUZIKin tahtiin, kun kaikki indiehissuttelut ja räppiräpäytykset on kateltu.

 

Tää viikko ollu vähä hiljanen muijien osalta, ku ollaan kumpiki oltu hirvees flunssassa. Teetä ja nenäliinoja on menny niin perkeleesti. Mut parempaan päin ja siks tähän loppuun onki hyvä painaa pari menovinkkiä tuolta LE COOL Tampereen puolelta. Nimittäin tänään ois illalla Jukka Ässä heittämässä keikkaa Telakalla. Lämmin suositus! Ja sit huomenna ja sunnuntaina ois Museokeskus Vapriikissa sellanen Vintagetori, että siellä on musaa, diskoo, jotain valokuvausta ja torimyyntiä. Ja muijat tietty! Lisää infoa siitä voi tsekata täältä.

Eipä sit muuta ku ihanaa perjantaakia kaikille!

Muijat kuittaa.

Pages