Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Joulu on ihan just ovella, mikä tarkoittaa sitä, että muijat rauhottuu hetkiseks. Vain hetkiseks kuitenkin ja ennen sitä meidän täytyy vihjata teille parista Tapsantansseista ja uudenvuoden bailuista täällä Mansessa.

Annukka menee joulupyhiksi Etelä-Pohjanmaan lakeuksille, missä tavataan bailata myös jo joulupäivänä. Joulupäivän kinkereitä kutsutaan yleisesti nimellä kinkunsulatusbileet, mutta sellasista muijat ei ollut nyt Tampereen suhteen tietoisia. Anna lähtee puolestaan Mikkeliin. Ja siellähän... no siellä ei oo vissiin hirveesti yhtään mitään.

Oi tapaninpäivä! Tuo ensimmäisen marttyyrin Stefanoksen ja hänen myötään kaikkien marttyyrien muistopäivä. Sitähän on tapana viettää rytmikkäästi liikehtien noissa samanmielisten kokoontumisissa, joita tapsantansseiksikin kutsutaan. Samalla puretaan se kauhee paine, joka on kerääntynyt niinä kahtena edellisenä päivänä kun ei ole saanut baariin mennä vaikka on ollut lomalla. Mansesta löytyykin tapsaksi tansseja joka lähtöön!

”Jos olit vuosina 2008-2012 Tampereen yöelämässä, muistat hyvällä todennäköisyydellä nämä bileet. Plaugen DJ:t vieraineen esittelivät omalla tahollaan uusimmat klubituulahdukset ympäri maailmaa ja remixasivat kaikkea majakasta perävaunuun. ”

Ja mehän oltiin! Eli Off The Hook tarjoilee Yo-talolla aikamoista muisteloa tapaninpäivänä. Ei sillä, etteikö varmasti toimisi ilman nostalgiaakin. Ovet lävähtää auki klo 22 ja ennen klo 23 pääsee ilmatteeks sisään. Ei tiedetä paljon maksaa sen jälkeen.

Tapsat löytyy tietysti myös Klubiltakin!

Tuo Klubin Tapaninpäivän Disco onkin jo muodostunu perinteeksi monelle tamperelaiselle. Djnä toimii Antti H ja Wispy ja lippu kustantaa 6€. Ilmaiseksi pääsee klo 21-23. Tapahtumassa saa kuulemma myös halutessaan tanssia! Kaikenlaista!

Ei kuulosta ollenkaan pahalta tuo Telakankaan meno, kun DJ-duo Kobran Kädet lupaa soittaa ”rokkia ja diskoa tapaninpäivänä ROKKIDISKOSSA”. Facebook-tapahtumassa julkaistu maistiainen lupaa ainakin hyvät musat tähänkin tapahtumaan. Tämä lysti onkin sitten ihan ilmaista ja homma alkaa klo 21.30.

Jos nuo yllämainitut meinigit ei oikeen napostele niin Vastavista-klubi tarjoileekin sitten hieman erilaista menoa Christmas massacre 2. tahtiin. Tapahtumassa luvataan julistaa jouluteurastuksen ilosanomaa kun lavalle nousevat Inferia, Mindration, Torchia, Enemies sekä Igniter. Liput kustantavat 5€, mutta tämä raha meneekin oikein hyvää tarkoitukseen, sillä tuotot käytetään ens vuoden Vapaa Nekala Festien järjestämiseen.

Kun Tapsat on vedetty, voikin jäädä rauhassa odottelemaan uuttavuotta. Käydä vähän alennusmyynneissä ja vaikka leffassa. Leffoista puheen ollen, jos kiinnostaa mennä kattomaan jotain muuta kun Star Warsia niin voi käydä katsomassa tamperelaisen Cinemansen levittämän Tarina rakkaudesta ja pimeydestä -nimisen elokuvan, joka on Natalie Portmanin esikoisohjaus. Muijat kävi tsekkaamassa kyseisen pätkän eikä oo muuten turhaan kehuttu tätä!

Sitten niihin uudenvuoden kemuihin. Jos tekee mieli kuunnella joulurauhan jälkeen vähän punkkia ja rokkia niin tämä vinkki on ehdottomasti sulle.

Tampereen Yo-Talolla järjestetään 31.12. - 2.1. Punk Rock X-mas Vol. 4 -tapahtuma. Kolmipäiväisten kemujen huipennuksia ovat muun muassa Suomi-punkin uusimmaksi superyhtyeeksi tituleerattu Juice Normaali ja HC Andersen Paleface solistinaan. Mukana menossa myös esimerkiksi Atomirotta, Teksti-tv 666, Nyrkkitappelu ja uudelleenkoottu Punk Lurexkin. Lisätietoja näistä kekkereistä voit käydä katsomassa tapahtuman SIVUILTA.

Toinen suositus lähtee Tampereen Klubin uudenvuoden kekkereihin, joissa juhlakansaa viihdyttää liuta Mansen kovimpia tiskijukkia. HANG THE DJ NYE16 -tapahtumassa juhlitaan hieman perinteisemmin vain uudenvuodenaaton ja -päivän välisenä yönä. DJ:t Antti H ja Sami saavat spessuvieraan suoraan Turuust, kun miesten vahvistukseksi mestoille saapuu dj Kulmisjärvi.

Jäikö meiltä jotkut huippukemut vinkkaamatta? Saa vinkata kommentteihin!

Ihanaa joulua ja uuttavuotta 2016! Olkoon se yhtä mukava, herkullinen ja tapahtumarikas kuin tämäkin vuosi.

Heihei 2015, olit meille hyvä. Heti ensi vuoden alussa luvassa arvontoja ja muuta kivaa. Eli pysykääs kanavilla!

 

Muijat kuittaa.

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

 Kävin viime viikolla tutustumassa Finlaysonille juuri avattuun Room Escapeen ja sen pelihuoneisiin.

Room Escape on siis eräänlainen tosi elämän seikkailupeli. Pelit ovat pulmahuoneita, joissa on erilaisia loogisia päättelypulmia. Aina on joku motiivi sille miksi huoneeseen mennään, miksi siellä ollaan jumissa ja miksi siellä on joku aikaraja. Ja tuo aikarajahan on 60 minuuttia. Sisällä olevan tiimin on tarkoitus ratkaista pulmat annetussa ajassa ja viimeisenä ongelmana on saada ulko-ovi auki. Alussa asiakkaille kerrotaan juoni ja säännöt jonka jälkeen heidät päästetään huoneeseen sisään. Pelaajia seurataan kameroiden kautta ja heille annettaan tarvittaessa vähän apua vinkkien muodossa. Pelit ovat kuulemma mahtavia tiimiytymiseen, ryhmähengen luomiseen ja kommunikoinnin kehittämiseen. Huoneessa kilpaillaan itseä ja muita vastaan, kello käy ja adrenaliini virtaa. Toimitusjohtaja Ville Salonen kertoi, että ryhmän kommunikaatiolla on iso merkitys ulospääsyyn, että tässä nyt vinkkiä kaikille!

Ville Salonen perusti Tampereelle Room Escapen noin vuosi sitten käytyään testaamassa ekana Suomeen perustettuja huoneita Helsingissä. Salonen sanoi, että hänet tähän koukutti flow-tila, jossa kokee tekevänsä jotain oman osaamisensa rajoilla ja keksii jotain uutta. Pieni turhautuminen ja onnistumisen tunne ruokkii tahtoa mennä eteenpäin. Salonen kertoi, että he tekevät itse kaikki pelit ja sisustavat huoneet. Monesti itse tilat ovat toimineet inspiraationa eri peleille. Vain mielikuvitus ja budjetti ovat rajoitteina.

Ekat Tampereelle tehdyt huoneethan sijaitsevat keskustorilla ja tilat ovat laajentuneet sitä mukaan kun kysyntää tuli lisää. Keskustorilla on kolme erilaista peliä; The Office, The Diva ja The Locker Room. Finlaysonin uudessa toimipisteessä on puolestaan neljä pelihuonetta, joista kaksi on identtisiä kahta kilpailevaa joukkuetta varten. Yhteen huoneeseen pääsee kerrallaan enintään kuusi pelaajaa. Huoneiden teemat ovat Tampereen Keskustorin pisteestä tuttu Locker Room sekä uusi tulokas The Thief. Salonen kertoi, että he pyrkivät aina puolen vuoden välein kehittämään jotain uutta. Ilmeisen suosittuja ovat Tampereella nuo pelihuoneet varsinkin näin pikkujouluaikaan kun viikon sisään oli tulossa 100 ryhmää selvittelemään ulospääsyä.

Peliajan hinta määräytyy joukkueen koon mukaan. Esimerkiksi 2-3 hengelle tuntihinta on 75 euroa ja 4-5 hengelle 100 euroa. Room Escape on avoinna varauksesta ja pelivuorot  on varattavissa ke-to 13.00-20.30, pe 13.00-22.00 sekä la 11.00-22.00.

Nää huoneet ei todellakaan ole mitään helppoja ja läheskään kaikki ei pääse niistä ulos siinä tunnissa. Muijathan menee ehdottomasti testaamaan miten meidän käy! Kerrotaan siitä sitten teillekin. Voin kyllä luvata, että minä olen aivan rikki jos en sieltä ajallaan ulos pääse.

 

Nägyy!

-Anna

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Tampereella taas tapahtuu tällä viikolla jouluisissa tunnelmissa myyjäisten ja ruoan merkeissä, minkä lisäksi hyviä keikkoja on taas niin pirusti! Loppuviikosta näyttäisi siltä, että Yo-Talo is the place to be.

 

Torstaina Yo-Talon valtaa YO-TALO JYTISEE JA SOI -tapahtuma viimeisen kerran tälle vuodelle. Esiintyjinä on Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS -niminen bändi, joka aloittaa kello 21.00 ja lämmittelee kansan seuraavaa yhtyettä varten. Kello 22.00 Yo-Talon valtaa Cityman, jonka jälkeen dj:t Antti H ja Sami pitävät paikalle saapuneen kansan lanteiden keinumisesta huolta. Ilmainen sisäänpääsy!

Perjantaina Yo-Talolla alkaa Valoa Festival -ennakkoklubi, joka tarjoaa ohjelmaa sekä perjantaille että lauantaille. 03 Crew on järjestämässä ennakkoklubia, jossa siis esiintymässä perjantaina hienosti kuvassakin näkyvät Ville Pää, Tapsa K, Petteri Sariola ja Don Johnson Big Band. Lauantaina ennakkoklubilla ovat Kolmiyo, dj Kridlokk, Tuuttimörkö, Paperi T ja dj Polarsoul. Muijat on niin mukana täällä! Liput tapahtumaan myy Tiketti ja ne on per päivä 16,5e. Kahden päivän lipun saa hintaan 23e! Kannattaa muuten seurailla tapahtuman ja 03 Crewn Facebook-sivuja, nimittäin siellä on tälläkin hetkellä arvonnassa lippuja Valoa Festival -ennakkoklubille, itse festariin, lippupaketteja hotelliyöpöymisineen ja lahjakortteja Yo-Talolle.

Lauantaina 19.12. on myös Hirvitalon Joulumyyjäiset ja pikkujoulut. Hirvitalo haluaa omien sanojensa mukaan tarjota maanläheisemmän vaihtoehdon viime hetken jouluostoksille ihmisten ehdoilla ja ihnimillisellä läsnäololla. Myyjäiset alkavat klo 14 ja päättyvät illalla klo 20. Luvassa myyntipöytien lisäksi on musiikkia, jouluinen kansankeittiö, kirjojen vaihtopiste sekä pikkujouluhumua.

Jouluravintola POP UP by Arto Rastas on avannut ovensa joulukuun ajaksi osoitteeseen Aleksanterinkatu 26. Tarjolla oleva buffet kustantaa ruokailijalta 32 euroa ja sisältää:

JOULUMENUU

Lumisilliä ja mallasta
Lasimestarin silliä
Sinappisilakoita
Jäälohta ja tervaa
Akvaviittilla maustettu kalapatee ja mummonkurkkua
Savukalamoussekakkua
Mätivaahtoa ja ruista
Marinoitua salaattia ja parmesania
Tähtianiksella maustettua selleriä, mantelia ja persiljaa
Paahdettua punajuurta, fetaa ja pinjansiemeniä
Metsäsienisalaattia
Roquefort ja endiivisalaattia
Leikkeleitä ja taatelihilloa
Joulupatee ja kuusihyytelöä
***
Mallasleipää
Joululimppua
Vaahdotettua ruskeaa
voita
***
Lanttulaatikkoa
Porkkanalaatikkoa
Peruna-sipuligratiinia
Jouluporsasta ja kotisinappia
***
Sitruunavanukasta, ruusuhunajaa ja luumua
Suklaamoussekakkua
Piparia
Kahvi / tee

à 32 €

 

Kenelle ei tullut vesi kielelle? Paikkaan kannattaa varata pöytä. Ihanaa päästä testaamaan tämä viikonloppuna!

Muijat kuittaa.

Pages