Ladataan...
Mansen Muijat

yhteistyössä TFW Tampere

Moro!

Tähän ihan mun lähelle ja sopivasti työmatkan varrelle osotteeseen Pyhäjärvenkatu 1 avattiin TFW Tampere -sali. TFW on ollut aiemmin jo tuolla Tampellassa, mutta nyt se siirtyi tähän Hämeenpuiston ja Laukontorin välimaastoon. Kävin testaamassa yhden treenin, Hurrikaanin, josta innostuin niin että päätin jatkaa treenaamista tuolla nyt kun kuntonyrkkeilykin jää kesätauolle. Mukava muutenkin aloittaa kesäksi jotain aivan uutta, kun motivaatio voi olla korkeintaan juoksuaskelissa kohti kiinnimenevää jäätelökioskia.

Mutta annetaanpa nyt puheenvuoro hetkeksi itse yrittäjälle, Henri Aaltoselle.

Mistä TFW eli Training For Warriors on saanut alkunsa?

- Training For Warriors (TFW) on valmentaja Martin Rooneyn kehittämä ainutlaatuinen valmennusmetodi. Yhdysvaltalainen Rooney loi metodin alun perin erityisesti huippu-urheilijoiden tarpeita silmälläpitäen, mutta huomasi vuosien varrella lähestymistapansa sopivan erinomaisesti myös tavalliselle kuntoilijalle. TFW yhdistää erityisellä tavalla sekä kehon että mielen harjoittamisen ja tarjoaa välineen kaikille niille, jotka haluavat parantaa kuntoaan, suorituskykyään tai yleistä terveyttään –henkistä vahvuutta unohtamatta. TFW on kansainvälinen brändi ja tällä hetkellä on 29 maata, jossa on näitä saleja. Vaikka ollaankin yhtä porukkaa, niin joka paikassa on silti oma yrittäjä. Mä olisin halunnut olla ensimmäinen, joka pääsee tämän TFW:n Suomeen tuomaan, mutta siinä vaiheessa kun liityin porukkaan niin huomasin, että Helsinkiin ollaankin jo avaamassa yksi. Helsingin TFW avattiin sitten pari kuukautta aikaisemmin kuin tää Tampereen.

Miten treenaaminen täällä eroaa tavallisesta kuntosalista?

- Kaikki treenit on ohjattuja ja tässä tehdään pienryhmässä. Kaikilla on ryhmän tuki ja kaikki saa hyvää valmennusta. Jokainen nykyinen ja tuleva ohjaaja on pitkän alan ammattilaisia ja kaikilla on pitkä harjoittelutausta. Ryhmäkoot ei oo isoja niin homma pysyy laadukkaana ja täällä kaikki tuntee toisensa. Treenien alussa kerrotaan myös vähän tarinaa tohon alkuun, tämän kuun teemana on esimerkiksi ollut oman kehon tuntemus ja ravinto.

Minkälaisia treenejä täällä tehdään?

- Treenejä on Hurrikaani, Voima 1 ja 2, Speed and Strength ja palauttava treeni. Hurrikaani on TFWn merkkitreeni. Siinä nostetaan sykettä, tehdään parin kanssa ja yleensä treeni koostuu kolmesta erästä. Tällä viikolla on poikkeuksellisesti pyramidihurrikaani, jossa tehdään kymmenen erää eikä juuri huilata ollenkaan. Hurrikaanissa tehdään harjoitteita kehon painolla, levytangoilla, kahvakuulalla voimakelkalla ja köysillä, mihin yhdistetään vielä juoksuosuus.

- Voima 1 -treeni on ylävartalopainotteinen treeni, jossa treenataan pääasiassa ylävartaloa erilaisia painoja apuna käyttäen ja Voima 2 on sitten alavartalopainotteinen treeni. Speed and Strength -treenissä tehdään räjähtävyyteen ja nopeuteen liittyviä asioita esimerkiksi levytangoilla ja erilaisilla hyppy- ja loikkaharjoitteilla. Palauttava treeni on fysioterapeutin, eli minun, ohjaama myös ja siinä tehdään liikkuvuus- ja lihashuoltoa ohjatusti.

Miksi treenit tehdään parin kanssa?

- Ihan kaikkea ei tehdä, mutta melkein kaikki tehdään koska etenkin Hurrikaanissa parin kanssa tehdessä pysyy itse paremmin siinä mukana kun pari laskee toistot. Saa kannustusta ja tsemppiä omaan tekemiseen sekä varmuutta. Pari pystyy myös katsomaan tekniikkaa ja oppii samalla itsekin siinä miten jotkut liikkeet kannattaa tehdä kun ne näkee toisen tekemänä.

Kenelle suosittelet TFW:n treenejä?

- TFW sopii kaikille, mutta myös toisaalta ei sovi kaikille sen vuoksi, että tehdään parin kanssa, täällä joutuu käyttämään ääntä, olemaan sosiaalinen ja vähän heittäytymään, mikä ei välttämättä kaikista tunnu mukavalta. Tutustumaan saa aina tulla kerran ja tutustumaan kannattaa tulla Hurrikaani-treenin kautta, koska siinä liikkeet ovat monille tuttuja eikä treeniaika mene opetteluun.

Mä oon tykänny kyllä aivan älyttömästi noista kaikista treeneistä. Aika paljon monenmoista harrastaneena tuntuu tosi kivalta, kun tulee taas ihan eri tavalla paikat kipeeksi ja siis kaikki paikat! Ja se on kyllä musta mukavaa, että siellä oli heti tosi lämmin ja vastaanottavainen fiilis ja ihmisiin tutustuu nopeasti. Treenien alussa höpötellään ja lopussa syödään yhdessä aamupalaa jos sellasia on ottanu mukaan ja juodaan kahvit venyttelyiden yhteydessä. Ja sitä kaverinkin kanssa puhuttiin, että saa kyllä niin hyvää ohjausta ja valmennusta ihan kaikkeen tekemiseen, että pienissä ryhmissä se tuntuu ihan kuin ois oma personal trainer siinä ja se jos joku on luksusta.

Näillä puheilla, kuka haluis meidän kaa treenaamaan? Jättämällä kommentin tähän postaukseen osallistuu arvontaan, josta joku onnekas voittaa omakseen KESÄKUUN ILMAISET TREENIT! Huhhuh, mitä hommaa! Arvonnan voittaja julkistetaan sunnuntaina 31.5., eli pari päivää aikaa osallistua ja voi olla, että ensviikon treeneissä nähdään!

Muistakaa laittaa sähköpostiosoite mukaan.

Arpaonnee!

- Annukka

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

 

Kävästiin viime viikolla Päästä varpaisiin-blogin Lilan meikattavana. Päästiin testaamaan Emani -nimistä mineraalimeikkisarjaa ja Lila neuvoi meille samalla millainen meikki sopii meidän silmien muotoon. 

 

Emanin ihanat meikit on tehty luonnon mineraaleista ja niiden valmistukseen on käytetty vain muutamaa ainesosaa. Tuotteet sopii erinomaisesti herkälle ja epäpuhtaalle iholle ja niissä on luonnollinen aurinkosuoja (SPF 17) mikä on erittäin hyvä kesää ajatellen. Meikkien valmistuksessa ei ole käytetty esimerkiksi kovia kemikaaleja, tuoksuja tai säilöntäaineita.

 

 

 

Oltiin yllättyneitä miten hyvin peittäviä, mutta samalla kevyen tuntusia meikit oli iholla. Luomiväreissäkin oli tosi paljon pigmenttejä ja jauhemaisia värejä pystyi käyttämään helposti esimerkiksi värittömän huulikiillon sävyttämiseen. Ja värivaihtoehtoja oli paljon! Kyniä ei sarjasta löydy sillä niitä ei pystytä täysin vegaanisesti tekemään.

 


 

Annan silmät on syvemmällä, joten Lila laittoi tummaa luomiväriä vain silmän ulkonurkkaan ja vaaleaa taas sisänurkkaan. Näin saatiin silmät avaramman näköisiksi.

 

 

Annukan silmät on hieman viirumaiset ja kauempana toisistaa jolloin on hyvä korostaa silmän pyöreyttä varjostamalla ja laittamalla tummaa väriä myös luomivakoon kohti sisänurkkaa.

 

 

Ja tässä lopputulos!

 

 

Voitte käydä lukemassa meikin tekemisestä Lilan blogista tästä.

 

Tampereelta Emanin meikkejä saa ainankin Glohairistä, Bläkistä ja Parturi-Kampaamo Rastasta.

 

Nägyy!

-Muijat

Postaus tehty yhteistyössä Emanin kanssa.

 

Pages