Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Se on sillä tavalla, että tää meidän blogi täytti tuossa yhden vuoden. Aina täytyy juhlia kun on vähänkään aihetta juhlaan, minkä vuoksi laitettiinkin pöytä koreeksi ihan meille kahdelle vaan.

Kaikenmoista mukavaa on ehtinyt tapahtua vuoden aikana ja monessa ollaan ehditty olla mukana. Saa nähdä, mitä tuleva vuosi tuo. Toivottavasti paljon ja kaikenlaista mukavaa!

Kuten kuvista näkyy, niin me mentiin nälkäisinä kauppaan, mikä oli tietenkin virhe. Tai Annan kämppiksen mielestä ei tietenkään ollut, koska meillä jäi tosi paljon kaikkea yli eikä saatu edes kolmestaan tuhottua pöydän antimia. Vatsat herkkuja pullollaan jatkettiin iltaa vielä Tampereen yössä kuppiloita ja yökerhoja kierrellen.

Kiitos vielä kaikille, jotka tykkäätte lukee meidän höpinöitä! Suuri kiitos myös kaikille teille Tampereen ihanille ihmisille, joihin ollaan saatu tämän vuoden aikana tutustua. Tästä on hyvä jatkaa.

Muijat kuittaa.

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Käytiin viime torstaina tutustumassa Palmroth Originalin kenkiin bloggaajille järjestetyssä tilaisuudessa Pyynikin vanhalla trikootehtaalla. Paikalle kerääntyikin nippu manselaisia bloggaajia parin Helsingin vahvistuksen kera, ja illasta syntyi yks ehdottomasti kivoimmista Tampereella järkätyistä illoista. 

Seinällä oli kartta, josta näky kaikki kaupungit, joissa Palmrothin kenkiä myydään. Oli hienoa nähä, että suomalaista osaamista viedään näinki laajasti muihin maihin.

Syksy- ja talvikenkiin keskittyvän Palmroth Originalin toimistolla meidät toivotti tervetulleiksi Anu Haalahti ja Mikko Palmroth. Meille kerrottiin, että Pentti Palmrothin kenkätehdas Partola oli aikoinaan Pirkkalassa toisella puolella järveä. Omaa tehdasta ei enää tossa toimiston yhteydessä oo, minkä vuoksi Anu ja Mikko olikin tosi tyytyväisiä toimiston sijaintiin, kun trikootehtaan ympäristö henkii kuitenkin sellasta vanhaa tehdasmaisuutta ympärillä.

Noi nilkkurit, joita tossa hypistellään, oli ihanat! Ne jäi vähän kaivelemaan ja siirtyi ehkä ostoslistan jatkeeksi. Kenkien sisus oli kauttaaltaan niin pehmoista ja lämmintä karvaa, että noi ois talveksi varmasti aivan loistavat käyttökengät.

Seinällä komeili Pertti Palmroth ite.

Noi ketjuilla koristellut uutuudet oli kans kivoja! Jotenkin tosi nuorekas ja raikas tämä uusi mallisto. Me tykättiin paljon! Lähes kaikki mallit oli sellaisia, jotka olis voitu nähdä meidän vaatekaapeissa.

90 prosenttia Palmrothin kengistä pystytään vamistamaan loppuun asti Suomessa Parkanossa, jossa kenkien kokoonpano tapahtuu. Päällis- ja vuorimateriaalit tulee Palmrothin tuotteisiin pääasiassa Italiasta, ja pohjat sekä Suomesta että Italiasta. Leikkuu- ja neulostyö tehdään Portugalissa ja Virossa. Korolliset kengät ja laukut tehdään erikoisosaamisen vuoksi kokonaan Portugalissa.

Palmrothin varastoissa säilytetään vuosikymmenien takaa vanhoja kenkäpareja eri mallistoista. Mikko kertoi, että aina välillä varastossa on kiva käydä penkomassa vanhoja kenkämalleja, joista haetaan toisinaan inspiraatiota myös uudempien kenkien suunnitteluun.

Saatiin kaikki valita itsellemme kengät tai laukun Palrothin kokoelmasta. 

Annukka valitsi mustaa mokkaa olevat ylipolven saappaat. Materiaali on just talveksi hyvä, koska se hylkii vettä. Toi varsi oli myös kiva, kun sitä pystyi pitää joko suorana polven yli tai sitten taitettuna, jolloin toi nahkapuoli tuli esiin. 

Anna puolestaan valitsi itselleen mustat venykenilkkurit, joissa on sisällä ihanan lämmin lammasvuori. Tulee varmasti tarpeeseen hieman kosteammilla keleillä!

Vintagekenkäkokoelmaa ihailemassa!

Oltiin tosi innoissamme, että iltaa jatkettiin Neljä Vuodenaikaa -ravintolassa, koska sielä ei oltu vielä aiemmin käyty. Saatiin valita ravintolassa joko ranskalainen bouillabaisse-kalakeitto, vuohenjuusto-punajuurisalaatti tai burgeri. Burgerinhimo oli kova, mutta tällä kerralla oli pakko ottaa bouillabaisse. Ei harmittanu! Bouillabaissea on kehuttu paljon kauppahallin Neljä Vuodenaikaa -ravintolassa, minkä vuoksi se oli pakko nyt testata, kun oli mahdollisuus. Keitto on kuulemma hieman erilainen kuin kauppahallissa, koska ravintolat haluaa antaa omille kokeilleen mahdollisuuden tehdä omanlaisen bouillabaissen. Ajatus kummassakin ravintolassa on kuitenkin sama eli suomalaista lähituotantoa tuetaan paljon ja juomatkin oli pääasiassa pienpanimoiden tuotteita.

Illan kruunasi Tampereen siluetilla koristeltu, Royal Bakeryn luoma Aplodi-leivos. Tämä leivos voitti siis Tampereen kulttuuritalojen yhdessä järjestämän Aplodi-leivos -kilpailun, minkä vuoksi leivosta voi nyt varata väliaikaherkuksi Tampere-talolla, Tampereen Teatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Tampereen Komediateatterilla. Tämä laktoositon ja gluteeniton herkku sopii kaikkien suuhun ja oli muuten hiukan hyvä lopetus herkulliselle aterialle ja lämminhenkiselle illalle.

Kiitos vielä kaikille ihanille bloggaajille, jotka oli paikalla! Suurin kiitos kuuluu kuitenkin Palmrothin Mikolle ja Anulle, jotka järjesti ihanan illan ja Neljä Vuodenaikaa -ravintolalle, joka varmisti, että pysytään hyvässä lihassa.

Nyt on hyvä tepastella kuivin jaloin kohti talvea!

Muijat kuittaa.

Ladataan...
Mansen Muijat

 

Moro!

 

Niin ku varmaan tiedätte, Pakkahuoneella oli viime keskiviikkona verenluovutustapahtuma, jossa luovuttajia oli viihdyttämässä Tampereen kovimmat stand up -koomikot.

Muijat oli luonnollisesti mukana kuvioissa LE COOL Tampereen ja Veripalvelun järkkäämässä tapahtumassa, jonka musiikista vastasi DJ C-Flava.

Tässä vähän videoo ja kuvia tapahtumasta!

 


 

Annukka siis pääsi jopa kaavakkeen täytettyään hoitajan puheille asti, mutta valitettavasti Kreikan matkasta oli kulunut liian vähän aikaan, että lupa verenluovutukseen olisi tullut. Hoitaja neuvoi, että jos nettitestistä ei saa vielä selvyyttä pystyykö verta luovuttamaan löytyy Veripalvelun nettisivuilta puhelinnumero, josta voi asiaa kysellä. Varsinkin nuo odotusajat eri maiden reissujen jälkeen saattavat vaihdella muutamista viikoista kuukausiin.

 

 

Tapahtuma onnistui todella hyvin ja verenluovuttajiksi oli ilmoittautunut 94 henkilöä, joista lopulta 75 saivat luovuttaa verta. Ensikertalaisia oli 22 mikä on iso luku! 

Jos verenluovutus kiinnostaa, kannattaa käydä tutkiskelemassa Veripalvelun nettisivuja, jossa voi käydä testaamassa voiko sitä verta luovuttaa ja mistä löytyy lähin veripalvelutoimisto.

Meille kerrottiin, että päivittäin tarvitaan noin 1000 luovuttajaa, että sairaalat saisivat tarpeeksi verivalmisteita. Ja se on muuten paljon!

Mukavaa viikonalkua kaikille!

Muijat kuittaa.

Pages