Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Eipä ollakaan vielä asiasta täällä suitsutettu, mutta meikämuijathan on siis laittanu vlogin tuonne Tuben puolelle pystyyn.

Siellä jutellaan aina asioista, uutisista ja ilmiöistä mitkä on meitä viikon mittaan askarruttanu. Ja keskustelun tasohan on erittäin korkealla. Eli uusi jakso joka viikonloppu (tai aina sillon ku pystyy)!

Käykääs katsastamassa meidän öljytyillä pakaroilla höystetty jouluspecial tästä alta:

Ihanaa joulua!

-Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Viimeisenä ruokaseikkailuna suunnattiin Pööbeliin, jota meille oli suositeltu etenkin sen ihanan tunnelman, persoonallisen sisustuksen ja taivaallisten schnitzeleiden vuoksi. Tämäkin oli pienen kävelyn päässä, mutta pieni raittiin ilman saaminen oli ihan tervettä lauantaisen viiniseikkailun jälkeen.

Kattokaa nyt! Eikö olekin ihana sisustus!

Tunnelma oli aamupäivällä vielä aika rauhallinen, mutta kahden aikaan asiakkaita oli jo aika hyvin pariskunnista ja ystäväporukoista ihan lapsiperheisiin asti.

Otettiin alkuun wingssejä ja silliä perunoiden kera. Jotenkin teki näin sunnuntaina mieli hieman mausteisempaa ruokaa.

Tarjoilija varoitteli, että siipikastike on todella tulista, mutta näin tamperelaisille vanhoille tulisen syöjille se oli juurikin sopivan lämpöistä ja oikein mukavaa vaihtelua niihin soosseihin mihin ollaan totuttu. Silliannoskin oli oikein toimiva ja voisi hyvin toimia tuopinkin kylkeen.

Pääruuaksi valkattiin schnitzeli ranuilla, jota meille oli aikaisemmin hehkutettu, ja pulled porkia perunapyreen kera. Leike oli kooltaan pienen hevosen pään kokoinen, joten sillä lähtisi nälkä kyllä raavaammaltakin syöjältä. Pakko kyllä sanoa, että tämä schnitzel oli kyllä kehunsa arvoinen, ranskikset rapeita ja dippi hyvää. Oikein mainio sunnuntailounas siis! "Didn't you like it?" "Yes we did, but this was huge."

Pulled pork –annos ei ollut ehkä niin muijien mieleen. Oltaisiin toivottu siihen hieman lisää makua ja pyree tuntui hieman vetiseltä. Tämä annos vasta valtava olikin! Siis tuota possua oli niin paljon ja pottumuussii viä enempi!

Jälkkäriksi jaettiin romanttisesti annos, joka kantoi nimeä Grandma Aliide’s pancakes. Pikkuiset täyteläiset lettuset jäätelön ja hillon kanssa toimi todella hyvin. Ihana lopetus tälle ruokailulle. Elämä hymyää aina kun on pannareita!

No niin. Saatiinpas me lopulta meidän Tallinnan seikkailu käsiteltyä loppuun. Meillä oli aevan ihanat ja täydelliset pikkujoulut ja paljon uusia kivoja paikkoja ehdittiin viikonlopun aikana kokeilemaan. Tuntuu, että aina vuoden aikana Tallinnaan ehtii aueta niin paljon uusia kokeilun arvoisia paikkoja, että varmaan ensi kerrallakin ois jo kaikkea uutta taas. Huono hommahan tässä on vaan se, että meille jäi näistä nyt niin ihanat muistot, että me haluttais näihin samoihin vaan palata.

No, meidän Tallinnan kontakti herra P, tullaan nykimään sua taas hihasta kun seuraava visiitti on ajankohtainen.

---

Our last stop on our trip to Tallinn was a restaurant called Pööbel. This restaurant is definitely worth a visit because of its unique decor, warm atmosphere and the huge and extremely delicious schnitzel on the menu. We could see ourselves coming back to spend a long, lovely and calm evening with friends.

This is the place for you when you are craving comfort food!

---

Pelkkää lovee!

-Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

 

Morjens!

Seuraavaksi muijilla on ilo ja kunnia paljastaa teille tällainen helmi Tallinnasta, kun palataan meidän pikkujoulureissuun. Tää ei kylläkään taida olla mikään valtava salaisuus, sillä paikka oli muijien lisäksi täynnä myös muita suomalaisia.

Kyseessä on ravintola Salt, joka ei sijaitse aivan Tallinnan keskustassa, joten siihen ei välttämättä törmää sattumalta Tallinnan kaduilla kulkiessaan.  Kun taxi pysäytti ravintolan eteen jäätiin hetkeksi miettimään, että ollaanko me ihan oikeassa paikassa sillä alue vaikutti enemmänkin asuinalueelta kuin ravintolaympäristöltä.

Kun astuttiin sisään vaikutti siltä kuin me oltais eksytty lämpimään pieneen olohuoneeseen, jota täytti elämä ja puheensorina ja jonka asiakaskunta vaihteli pariskunnista lapsiperheisiin ja liikemiehiin.

Meille kerrottiin, että Salt oli perustamisesta alkaen ollut jatkuvasti todella suosittu emmekä käyntimme jälkeen ihmetelleet tätä ollenkaan. Emme yllättyneet myöskään tiedosta, että Salt on päässyt White Guide Nordic –oppaaseen.

Alkuruoaksi aasialaishenkinen tonnikala-annos, jossa oli paahdettuja seesaminsiemeniä, retiisiä, wakame-merilevää ja lentokalan mätiä.

Tämä annos todella yllätti. Vasikankielileipä! Ja hyvää oli! Listalla oli paljon muitakin jännittäviä vaihtoehtoja kuin esimerkiksi härän kivekset tai poro tartar.

Meidän ihana ja asiantunteva tarjoilija.

Pääruoaksi syötiin ankanrintaa madeirakastikkeella, bataatilla ja salaatilla. Tämä oli taivaallisen hyvää! Mahtavat maut ja aivan täydellinen kokonaisuus. 

Tämä pääruoka oli kyllä silti illan päätähti ja tarjoilijankin mukaan ihmiset tulee tänne tämän mustekala-annoksen vuoksi. Mustekala oli täydellisen pehmeää ja veitsi vaan leikkas sen läpi kuin pehmeän voipalan.

Lista on vuosien varrella muuttunut, mutta mustekalaa on kuulemma aina listalla koska siitä Salt on tunnettu.

Ravintolassa on aika vähän asiakaspaikkoja ja pöydät oli melko lähekkäin, mikä osaltaan rohkaisikin monia huutelemaan vieraisiin pöytiin ja kysymään, että oliko hyvää ja mitä tilasit.

Tämä vohveli oli ihana päätös hyvälle aterialle.

Suklaakakkua, kinuskia, kirsikoita, poppareita, NAM.

Salt on avattu neljä vuotta sitten. Viikonloppuisin ravintolassa on erittäin kiireistä, joten pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Makuja oli laidasta laitaan. Mitkään ruoat eivät olleet perinteisimpiä vaan jokaisesta ruuasta löytyi joku spesiaalimpi twisti. Ruokien yhdistäväksi tekijäksi voisikin oikeastaan sanoa sen, että kaikki oli todella hyvää!

Ravintola oli aivan meidän henkinen paikka. Vaikka ruoka ja viinit olivat todella korkeatasoisia, tunnelma oli niin rento ja intiimi, että ihmiset kävivät keskusteluja keskenään jopa pöytäkuntien yli ja muijat huomasivat itsekin höpöttelevänsä iloisesti muun paikallisen, amerikkalaisen ja suomalaisen asiakaskunnan kanssa. Tällaista rempseyttä ravintolakäyttäytymiseen toivoisi tulevan Suomeenkin.

And in english: We went to Salt restaurant in Tallinn and we absolutely fell in love with it. Our waiter was the best! He was so funny and professional at the same time and he was able to pick the best dishes and wines for us. We ate veal tongue, tuna, duck and octopus so it was quite an experience all together.

Salt is pretty popular place so if you are planning a trip to Tallinn and want to go to Salt make sure you book a table. And book it a week in advance. Thank you Salt! We had a perfect evening with you! In our future trips to Tallinn this restaurant is a must.

Pelkkää lovee,

Muijat

Pages