Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Käytiin testaamassa pienen lisävahvistuksen voimin Mysteeri Tampere, ja tarkemmin sanottuna mysteerihuoneista Siirin huone. Siitähän nyt ei ihan älyttömästi voi muuta kertoa kun sen, että läpi päästiin! Jee!

Mysteerihuoneita on Tampereella kaksi eli Siirin huone ja Jaskan pubi. Homman nimi on se, että porukka lukitaan tunniksi huoneeseen, jossa täytyy selvittää jokin mysteeri ja päästä huoneesta ulos. Huoneesta löytyy vihjeitä ja arvoituksia, joiden avulla jo hieman avatussa tarinassa pääsee eteenpäin ja lopulta myös toivottavasti ulos huoneesta koko mysteerin selviämisen myötä.

Huoneita voi pelata ja ratkoa joukkueina, joiden koko saa olla kahdesta viiteen henkilöä. Jaskan pubi -huoneessa on sellainen erikoisuus, että niitä paikan päällä on kaksi täysin identtistä. Voi koota halutessaan siis vaikka virkistyspäivän merkeissä kaksi joukkuetta ja mitellä yhtä aikaa kumpiko joukkueista selvittää mysteerin ensimmäisenä ja pääsee huoneesta ulos.

Meidän aika oli 53 minuuttia ja yksi sekunti eli ois siis ehtiny vaikka nopeet kaffet viä juamaan siinä.

 

 

Tää on kuulkaas aika koukuttavaa hommaa! Tuntui, että tunti vaan hujahti kun adrenaliinia virtas veressä aika annos. Ja ne onnistumisen tunteet kun lukot aukesivat tai keksii ratkaisun johonkin pulmaan. Aiettä!

Mahtavaa tekemistä kavereiden kanssa tai vaikka työporukalla!

 

Nägyy kaupungilla!

 

-Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

Morjentes!

 

Nythän meni käymään niin, että Tillikka uudistui taas kun Koskiravintolat otti sen omistukseensa. Siksipä suunnattiin Tampere Food Clubin kanssa testaamaan miltä uusi menu nyt näytti ja mitä Kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi oli paikan keittiömestarina meille keksinyt.

Alkuun juotiin isokyröläisen Kyrö Distilleryn uudet karpalolonkerot. Oli kyllä niin hyvä juoma tämä! Ihanasti maistui rosmariini ihan kuin Napue-ginistä tehdyssä drinkissä, johon sitä tulee myös jäisien karpaloiden lisäksi. 

Härkätartar, jossa Dijonmajoneesia, keltuaista ja rapeaa sipulia.

Tartar oli todella hyvää, mutta vaati kyllä toimiakseen ripauksen lisää suolaa. Pyynikin panimon Red Ale toimi tosi hyvin annoksen kanssa. Jos tykkää oluesta.

Valkosipuli-aurajuustoetanoita ja maalaisleipää.

Etana-annos oli meidän mieleen vähän liian kuiva. Me nimittäin tykätään, että pannuun jäisi kunnolla sitä ihanan öljyistä ja valkosipulista mössöä mihin voisi dippailla leipää kun etanat on popsittu pois. Rapeaksi paahtunut juustokerros tosin toimi kyllä mukavasti ja häipyi lautaselta ihan viimeistä murusta myöten.

Paistettua siikaa ja rapukermassa haudutettua perunaa Beurre Blanc –kastikkeen kera. Tämä annos oli siis niiiin hyvä! Aivan loistavasti paistettu ja suolattu siika, ihana kastike, hyvä annokseen sopiva Riesling-valkkari ja vaan yksinkertaisesti niin nannaa.

Kuvassa Annan vieressä ihana miuse Asikaine.

Pyttipannu eli rapeaksi paistettua savukylkeä, makkaraa, perunaa ja sipulia. Lisäksi suolakurkkua, punajuurta sekä kananmunaa. Eihän pyttäri nyt ikinä huono oo, mutta tässä Annukalle sattui annos, jossa ei ollut yhtäkään palaa makkaraa vaan pelkkää savukylkeä. Periaatteessa ois voinu olla onnenkantamoinen, mutta savukylkipalat oli melko jänkkää elikkä sitkeää ja niissä oli paksulti kovaksi jäänyttä rasvaa. Perunat oli aivan loistavat kun ne oli niin rapsakat päältä ja pehmeet sisältä. Punajuuri oli kans oikein mukava ylläri suolakurkun lisäksi.

Crème brûlée. Hillottuja mansikoita ja paahdettua valkosuklaata.

Oli kyllä niin ihanan makuinen tämä jälkkäri! Kuori olisi voinut olla vähän rapsakampi, mutta kyllä tälläkin Amélieta leikki.

Käykääs katsastamassa menu tarkemmin tästä.

 

Tillikka pitää sisällään niin paljon historiaa ja tarinoita, että aina vähän jänskättää kun tällaista paikkaa lähdetään uudistamaan, koska siitä historiastahan se persoonallisuus tälläisille paikoille tulee. Anna ois halunnut aistia Tillikan tunnelmassa jotenkin ne taiteilijaporukoiden ravintolassa viettämät tuhannet illat, mutta Annukka ei osannu sellasia kaivata.

Ootteko ehtiny vielä käydä maistelemassa uutta menua?

- Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Nyt on tullut muijien juoksutreenit pt Joona Valtosen kanssa päätökseen ja voidaan sanoa, että todella antoisa kuukausi on ollut. Ollaan nähty Joonaa neljän viikon ajan kaksi kertaa viikossa aina maanantaisin ja keskiviikkoisin, ja saatu paljon oppia juoksemisen ja kaiken siihen liittyvän suhteen.

Oltais voitu Joonan opastuksella ottaa joku muunkinlainen setti, mutta päätettiin nyt keskittyä treeneissä juoksukunnon ja tekniikan parantamiseen, koska se ei ollut kummankaan muijan vahvimpia puolia. Likkojen lenkin 10 kilometrin juoksulenkki toimisi mukavana päätöksenä kuukauden treeneille ja meillä olikin sen suhteen tavoitteena vähän parantaa viimevuotista juoksuaikaa.

Ekoilla viikoilla käytiin läpi lämmittelyrutiinia, joka pitäisi aina ennen juoksun aloittamista tehdä. Tehtiin juoksijan lihaskuntotreeniä, johon kuului lähinnä keskivartalon ja jalkojen lihaksiin keskittyviä liikkeitä. Paljon staattisia pitoja keskivartalolle ja erilaisia kyykkyjä.

Neljään viikkoon mahtui myös erilaisia koordinaatio- ja tekniikkaharjoituksia, minkä lisäksi Joona kuvasi meidän juoksut analyysiä varten. 

Juoksuryhti, käsien liike ja askellus oli meillä kuulemma hyvä. Vähän vois kiinnittää vielä huomiota varusteisiin ja ostaa paremmat juoksukengät, jotka vois auttaa muun muassa siihen, että penikat ei kipeytyisi niin herkästi.

Saatiin kivat treenikansiot, joihin Joona antoi meille neljän viikon ajaksi noudatettavan ohjelman ja läjäpäin ohjeita ja hyvää infoo kuvien kera.

Treenien aluksi tehtiin kuntotestit, joissa tehtiin 30 sekunnin ajan vatsoja, punnerruksia ja kyykkyjä. Vipana treenikertana nää testattiin jälleen ja muijathan paransi! Annukka tuuletti etenkin punnerruksia, joita tuli 30 sekunnin aikana putkeen 22 kun edellinen puolen minuutin ennätys oli 16. Jes! Annakin tikkas punnerruksia ja vatsoja ennätysmäärät. Kyykyt tais kummallakin pysyy aika samoissa lukemissa.

Vipoissa treeneissä otettiin muutamat kovat lähdöt vielä sprinttien muodossa ja tehtiin jaloille lihaskuntoa.

Joona Valtonen iha itte ja hymy herkäs koska niin hyvää seuraa tietenki!

Tehtiin muuten treenejä alotellessa kolmen kilometrin juoksutesti, joka oli aika hapokas alotus. Aateltiin, että kunhan ei oo cooperia, mutta täähän oli pahempi, koska piti juosta kolme kilometriä niin nopeesti kun pystyttiin. Eka aika 27. huhtikuuta kolmelle kilometrille oli 15 minuuttia 30 sekuntia. 16. huhtikuuta tää otettiin uudelleen ja kolme kilsaa menikin aikaan 14 minuuttia 22 sekuntia! Yli minuutin parannus huhhuh!

Kuukauden jälkeen Anna koki, että juoksu kulki jo paljon paremmin. Suurimman eron huomasi palautumisessa; lenkin jälkeen syke palautui paljon nopeammin kuin ennen ja olo oli mukavan virkeä. Tärkein käteen jäänyt asia on kuitenkin motivaatio ja innostus. Näillä eväillä on hyvä lähtee jatkamaan juoksuharrastusta ja keksimään uusia päämääriä kun tietää miten reenata oikeaoppisesti.

Annukalle jäi myös pieni palo juoksua kohtaan kytemään. Ois hienoa pystyä vaan loikkia sillä tavalla kevyennäköisesti joskus eikä niin, että jo kaukaa huomaa, että toi vetää ihan viimeisiä hengenvetojaan. Näiden treenien ja oppien jälkeen jäi sellanen fiilis, että hei se saattaakin oikeesti joskus olla mahdollista.

Nyt huomio obs attention! Kaikki, jotka kokee piston sydämessään ja miettii, että hitto kun pääsis vähän liikkeelle niin meillä on teille idis! Joona on kasaamassa kesäksi paria kesätreeniryhmää, jotka ovat kestoltaan viisi viikkoa ja erittäin hyvä startti tai vaikkapa vaihtelua omien treenien lomaan.

Joonan sanoin:

Kesätreeniryhmä sopii kaikille monipuolisesta harjoittelusta ja liikunnasta kiinnostuneille. Treeniryhmissämme on aina mahtava yhteishenki ja vaikka tosissaan tehdäänkin, niin huumoria ja hauskaa fiilistä emme ikinä unohda. Treeneihin sisällytämme kehonpainoharjoittelua, liikkuvuutta, kuntopiirejä, voimaharjoittelua, räjähtävyys-, nopeus- ja kimmoisuusharjoitteita, juoksua sekä akrobatiaa. Harjoituksien sisältö on rakennettu niin, että jokainen osallistuja voi tehdä ne aina oman kuntotason ja päivän fiiliksen mukaan. Ei viikko-ohjelmaa, ainoastaan tehokkaita treenejä!

Hinta: 69€ Mansen Muijat -blogin lukijoille (mainitse ilmoittautumisen yhteydessä)

Ensimmäinen kesätreeniryhmä aloittaa 6.6.!

Lisätietoa kesätreeniryhmästä ja ilmoittautumiset: Joona Valtonen / joona.valtonen@revo.fi tai 040 841 7510

 

Voidaan suositella Joonaa lämmöllä <3

Tästä on hyvä jatkaa.

- Muijat

 

Pages