Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Niin ne vuodet kuulkaas vierii ja kohta kuollaan!

Eilen tuli kaksi vuotta kuluneeksi tämän blogin perustamisesta ja aivan mahtava vuosi on taas takana. Ihania uusia tuttavuuksia, kokemuksia ja seikkailuja rakkaassa Mansessa ja vähän myös sen ulkopuolella. Todella monta lasillista viiniä, vaatekriisejä ja häiritsevän monta kuvaa Paperi T:n keikoilta. 

Haluttaisiin kiittää tästä vuodesta kaikkia ihania yhteistyökumppaneita, tapahtumia ja ihmisiä, joiden kanssa ollaan saatu tämä vuosi viettää! Kiitos 03Crew, Tampere Food Club, Uhana Design, ProPromotion… Liian monta ihanaa listattavaksi!

Nyt pyöräytetään kolmas vuosi käyntiin ja odotetaan innolla kaikkea niitä kokemuksia ja sähellystä mitä se tuokaan tullessaan.

Ja lopuksi ISOIN kiitosmorjens kaikille teille ihanille seuraajille ja lukijoille, jotka näitä meidän juttuja jaksatte lueskella.

 

LOVEE!

 

-Muijat

 

 

 

----

TallennaTallenna

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Näin viikonlopun lähestyessä voitaiskin jo vähitellen palata edellisen viikonlopun tunnelmiin. Muijat oli Blockfesteilla ja huhhuh kun meillä olikin kivaa!

 

Blockfest on ollu aina hauska festari, mutta tänä vuonna se oli jälleen vielä entistäkin paremmin järjestetty. Ehkä ihan pieni miinus siitä, että telttalavan luona toisena päivänä tiskit ei enää antanu juomapantteja, jolloin tuli jonottaa panttipisteeseen, jossa olikin sitten todella hurjat jonot ja vain yksi ihminen vaihtamassa pantteja joko vesipulloon, shottiin tai rahaan. Vartin jonotus ei oo muuten ihan hirveetä, mutta jumalauta kun olis kaikkee kivaa kato koko ajan jossain muualla kun siinä jonossa kun niin siistit kekkerit! Jotenkin kaikki vaan toimi aivan hullun hyvin, ruoka oli hyvää, ihmiset ihania ja sateiset sääennusteetkin muuttui juuri sopivasti lämpimiksi ja aurinkoisiksi keleiksi ja mites ne esiintyjätkin!

Oli mukavasti kaikenmoista sapuskaa tarjolla tänä vuonna.

Reino Nordin oli huikee! Koko teltallinen ihmisiä, ehkä lähinnä nuoria naisia (ymmärrämme kyllä), bailasi aivan täysiä ja huusi ja kiljui. Kyllä siinä itse Reinokin välillä joutui ottamaan askeleen taakse ja vaan ihmeissään kuuntelemaan kun jengi laulaa. Uudet biisit toimii vaan niin hyvin! Hyvä Reino!

Me saatiin tänä vuonna syödä exclusive-alueen antimia, jotka olikin sitten aika nextillä levelillä!

Ihana Satu <3

Ja Papruhan toimi taas. Millonkohan näihin biiseihin kyllästyy? No ei vielä!

Porukkaa kun pipoo! ...mistä toi sanonta muuten edes tulee? Jollain niin paljon pipoja? En näe yhteyttä.

NAS... Siis NÄÄS!!!

Anna vietti lauantain Kalevala Koru -tyttönä ja jako muun muassa parit tälläset ihanat Kosmos-korut parille onnekkaalle taikasanaa vastaan.

 

Kaiken kaikkiaan aivan super festarit oli jälleen. Pelkkää rakkautta. Ei voi olla kun ylpee, että täällä meidän rakkaassa Mansessa järkätään Pohjoismaiden suurinta hip hop -festaria ja vielä niin huippujen tyyppien voimin! Jännittää jo nyt mitä ensi vuonna on luvassa kun festari täyttää pyöreet 10 vee.

Muijat <3 Blockfest

 

 

 

-----------------

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Ladataan...
Mansen Muijat

Morot tiskiin!

Elokuun keskiviikkoiltana olikin tarjolla erikoista kulinarismia, kun hyönteiskokki Topi Kairenius ja Brooklyn Breweryn olutasiantuntija Amanda Tala saapuivat Tampereelle Rillinkiin ja tarjoilivat raikkaiden oluiden kylkeen pieniä, mutta sitäkin maukkaampia ötökkäannoksia. Joo, minä olikin jo aiemmin rouskutellut sirkkoja Thaimaassa ja kokeillut Topin kokkauksia ruokamessuilla Helsingissä, joten aivan sisu kaulassa ei tarvinnut lähestyä näitä tarjoiluja. Ja se täytyykin nyt kirjoittaa heti kärkeen, että hyönteiset voivat olla myös proteiini- ja hivenainepitoisia gourmet-herkkuja, eivät pelkästään mitään lihankorvikkeita ja vastaus maailman ekokriisiin  (vaikka ne samalla vastaavat myös tähän haasteeseen).

Hyönteisannokset ja Brooklyn Breweryn neljä annoksiin huolella valittua olutta olivat nimittäin niin makoisia ja miellyttäviä, että voidaankin sanoa ihan ääneen, että erityisestä hemmotteluillasta oli kyse.

Ensimmäinen makupala oli ruisnappi, jonka päällä oli jauhomatoja (, jotka ovat oikeasti toukkia, mutta tunnetaan tällä nimellä) ja valkosipulihummusta. Vaikka yleensä näitä kavereita saattaa kohdata epäilyttävissä puuhissa kuivakaapin jauhopussissa, tarkasti kasvatettuina ja porkkanalla ja kaalinpäillä syötettynä nämä toukat antavat mukavan lisämaun naposteltavan päällä. Brooklyn Breweryn ohessa tarjoiltu olut oli mukavan sitruksinen ja piristi jauhosankareiden makua juuri sopivasti.

Seuraava annos nousi suorastaan illan suosikiksi (melkein. Jälkkäri nimittäin pesi pöydän, mutta siitä vähän myöhemmin): pannulla rapeiksi paahdetut sirkat hieman tulisella porkkanawokilla. Sirkkojen maku oli paahdettuna lähellä poppareita tai sipsejä ja niitä olisi mielellään rouskutellut isommankin annoksen! Sirkkojen kanssa tarjoiltiin hieman maltaisempaa Brooklyn Breweryn olutta, joka toimii erityisen hyvin mausteisten ruokien kanssa.

Sirkkojen jälkeen makunystyröitä haastettiin ötökkäjauhosta tehdyillä ”lihapullilla”, jotka tarjoiltiin linssien ja kesäkurpitsan kanssa. Lihapullien rakenne muistutti pitkälle kasvispullaa, mutta maku oli uusi. Tulisikohan hyönteisjauhoista uusi proteiinipitoinen lähde massaruokailuihin koulun keittiöihin ja armeijaan? Maun ja ravinnepitoisuuden puolesta se ei tuntuisi ollenkaan mahdottomalta.

Viimeinen annos olikin sitten illan tähti: kaurapaistoksen ja kuhnurimehiläisten toukkien päälle oli ripoteltu useita maitohorsman kukkasia koristeeksi ja luonnolliseksi makeutukseksi. Eikä nämä toukat maultaan olisi voineet olla yhtään herkullisempia! Ne olivat ai-van fantastisia. Maultaan ne olivat pähkinäisiä ja kermaisia, mutta samalla niissä oli joku ominaismaku, jollaista ei ole ennen tullut vastaan. Sen ohella tarjoiltu Brooklynin olut oli myös ehdoton suosikki. Amanda kertoi sen syntyneen innovatiivisena kokeiluna ja sen raikkaus lähenteli skumpan ja oluen välimuotoa.

Kokonaisuutena elokuun viilenevien iltojen tuuli ei häirinnyt muuten niin ihastuttavaa tasting-iltaa.

Ja jos tämä tasting sattui menemään ohi niin ei hätää! Tampereella pääsee maistelemaan taas olutta ja ötököitä 13.9.  Kahdet  Kasvot –baarissa. Siihen tapahtumaan pääsette Facebookissa TÄSTÄ.

Hyvä, että hyönteiset tulevat vastaan tulevaisuudessa myös muualla kuin Tampereella suu auki pyöräillessä.

 

Nägyy!

-Anna

Pages