Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Me ei yleensä tehdä kovinkaa negatiivisia arvosteluja, koska pyritään vaan kirjoittamaan asioista, joita voidaan ihmisille oikeasti suositella. Nyt on kuitenkin pakko sanoa, että satamakadulla sijaitsevan Ravintola Henriksin brunssi oli niin suuri pettymys, että siitä on pakko kirjoittaa.

Mä rakastan brunsseja, mutta niillä tulee käytyä valitettavan harvoin kun ne tuntuu jotenkin niin kalliilta. Torstaina töissä kun nälkäisenä lounasaikaan silmiin pisti Ravintola Henriksin mainostama brunssiarvostelu, jonka Man Made Lifestyle -sivusto oli tehnyt, päätin repäistä. Varasin heti herkullisten kuvien ja ylistävien kommenttien vuoksi pöydän ja halusin tarjota miehellenikin ihanan kokemuksen. Oon kuullut tästä brunssista niin paljon hyvää, että odotukset olivat todellakin korkeat. 

Iltapäivän kattauksista pystyi varaamaan pöydän klo 14 ja 14.30. Päätin ottaa pöydän klo 14.00 niin brunssia on vielä tunnin ajan tarjolla. Odotin notkuvaa alkupalapöytää, koska sellaisia kuvia oon siitä nähnyt. Näky oli melko yllättävä kun saavuttiin paikalle.

Ja tarkennuksena tähän kuvaan, edes noita ruisnappeja ei ollut pöydässä. Kun menin hakemaan kameran niitä oli tullut kuitenkin muutama pienellä alustalla lisää.

Tämä näky oli niin kaukana siitä millaisia kuvia oon tästä notkuvasta alkupalapöydästä nähnyt. Kysyin tarjoilijalta parin tyhjän lautasen ja alustan kohdalla: "Hei anteeksi, mitäköhän näissä on ollut ja onko niitä mahdollisesti tulossa pian lisää?". Tarjoilija vastasi: "Kananmunia, munapekonirullaa ja sienipiirakkaa. Voin käydä kysymässä onko niitä vielä jäljellä jos haluat"... Okei.

Niitä ei ilmeisesti ollut enää jäljellä koska kananmunia ja tätä jotain munakasasiaa ei ikinä tullut lisää. Kysyttiin kananmunia monta kertaa, mutta niitä ei tullut. Tilaisuuksia asian korjaamiseen olisi ollut useita ja ne kananmunat olisi ehtinyt keittämään monia kertoja tuon tunnin aikana. Kun lähdettiin noin 14.55 pöytään tuotiin keitettyjä kananmunia lisää. Siis viisi minuuttia ennen brunssin loppumista. Ei niitä kukaan enää silloin hakenut kun kaikki oli siirtyneet jo pääruoan kautta jälkiruokaan.

Ruisnapit oli herkullisia ja sienipiirakka oli hyvää. Tarjolla olevan ruoan maussa ei siis ollut moittimista ja kaikki mitä syötiin oli aika hyvää.

Tilasin myös kuohuviinilasillisen, joka maksoi 5e. Sitä tuli hieman vajaa puolikas kuohuviinilasillinen. Omalta arviolta siis ehkä jotain 8cl maksimissaan, mikä oli mun mielestä aika vähän. Esimerkiksi Suomalaisen Klubin brunssilla kuohuviinilasillisen tilatessa juomaa tulee kokonainen kuohuviinilasillinen.

Pääruokana oli joko suppilovahverorisotto tai munakokkelia, makkaraa, aiolia ja punasipulia. Heti brunssille saapuessa tarjoilija kehotti meitä ottamaan alkuruokia maltilla ja säästämään kunnolla tilaa pääruoalle, koska sen koko voi sitten yllättää. Kyllä se yllättikin. Kaksi ruokalusikallista munakokkelia ja puolikas makkara. Nätisti aseteltu ja tosi hyvää jälleen, mutta makkara maistui joltakin perus wilhelmiltä ja annos oli auttamattomasti liian pieni. Varsinkin kun alkupalapöydässä ei ollut meille koko aikana mitään kananmuna-asiaa niin odotettiin tätä munakokkelia vähän enemmän.

Annoksen tilaaminenkin oli erikoista. Kun tarjoilija tuli luo, pohdin ääneen: "Hmm, kumpikohan niistä olis nyt parempi annos?". Tämä kysymys yleensä on sellainen, että kaipaisin jotakin lisätietoa tai vahvistusta tarjoilijalta johonkin suuntaan. Hyvä vastaus olis voinut olla sellainen, että tarjoilija olisi kertonut annoksista enemmän ja luonnehtinut niitä jotenkin. Hän päätti kuitenkin tokaista: "Niin no mikähän nyt sitten olisi, että koitas päättää". Äänensävy oli niin v-mäinen, että mieskin nauroi brunssilta kotiutuessa, että miksiköhän se tarjoilija oli niin tyly.

Pääruoan jälkeen odoteltiin jälkiruokaa. Meille tultiin kaatamaan ensin kahvit, jonka jälkeen odoteltiin vieläkin sitä jälkiruokaa. Odoteltiin 15 minuuttia, kunnes saatiin viimein katsekontakti tarjoilijaan ja kysyttiin, että saataisko me se jälkiruoka. Se tuli pöytään parissa minuutissa ja sain onneksi uuden kuuman kahvin jäähtyneen tilalle.

Mä rakastan omenapiirakkaa! Sen vuoksi tämä kuiva omenapiirakan reunapala olikin suuri pettymys. Vaniljajäätelö oli hyvää.

Tämän brunssin hinta oli 24,9e per kärsä plus se puolikas kuohuviinilasillinen 5e. Halusin niin paljon tarjota miehelle ihanan aloituksen lauantaipäivälle, minkä vuoksi tää olikin niin suuri pettymys. Tuli jotenkin huijattu olo. Kaikki mitä syötiin oli periaatteessa hyvää, mutta odotin vaan tähän hintaan saavani niin paljon enemmän.

Tampereella on onneksi todella paljon hyviä brunsseja, joita kohtaan arvostus nousi entistä enemmän. Näistä mainittakoon esimerkiksi Cafe Pispala, Suomalainen Klubi ja Ravintola Muusa.

Toivoisin, että Ravintola Henriks skarppais nyt vähän. Moni muukin voi eksyä sinne hyvät arvostelut luettuaan ja kauniit kuvat nähtyään. En ymmärrä miten tämä oli mennyt näin pieleen?

Rentouttavaa sunnuntaita ja parempia brunssikokemuksia odotellen!

- Annukka

 

Ladataan...
Mansen Muijat


Moro!

Syksyn mittaan ollaan saatu ja ollaan saamassa mukavia ravintolauutuuksia Tampereelle. Tässä pari sanaa viidestä mielenkiintoisesta uutuudesta.
 

RAVINTOLA ANNA

Ahlmanilla sijaitseva Ravintola Anna ei varsinaisesti ole uusi, mutta nykyisin se on joka arkipäivä avoinna klo 11-13 lounastajille.  Ruoka valmistetaan suurimmilta osin lähi- ja luomutuotteista. Kivuttomaan 13,50€ hintaan saa pöytiintarjoiltavien pää- ja jälkiruoan lisäksi nauttia salaattipöydästä, alkukeitosta ja paikan päällä leivotusta tuoreesta leivästä.  Kannattaa käydä herkuttelemassa ja pyörähtää samalla Ahlmanin Tilapuodissa ostoksilla!
 

PUISTO: RAVINTOLA, KAHVILA  JA KAUPPA

Tämän keskemmälle Tamperetta on muuten vaikea päästä! Entisen Rosson tiloihin Koskipuistoon on nimittäin loihdittu 100m² lisää tilaa, jota täyttävät uusi kahvila, kauppa ja ravintola. Tämän kolminaisuuden nimi on luonnollisesti Puisto

Lähiruoka ja tuoreet raaka-aineet ovat Puistossa pääosassa. Pizza paistetaan vasta ostohetkellä ja smoothiet valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaan jogurttiin, kookosmaitoon tai ananasmehuun. Leivät ja i-ha-nat jäätelötkin valmistetaan paikanpäällä.

Tarjolla on makeita ja suolaisia kahvilatuotteita, lounasta noutopöydästä sekä italialaishenkisiä annoksia a la carte –listalta. Ravintola käyttää samoja tuotteita joita Puiston kaupan puolelta löytyy myynnistä. Eli jos kiinnostaa kokeilla kotona jonkun maistamansa annoksen tekoa voi henkilökunnalta kysellä mistä hyllystä ainekset löytyisivät.

Puistolla on paljon nimikkotuotteita: Hyllystä löytyy Pirkanmaan Paahtimossa tehtyä Puisto-kahvia, Dammenbergin Puisto-suklaata ja Fiskarsin panimon tuottamaa Puisto-olutta. 

Puisto on auki viikon jokaisena päivänä ja tarkemmat aukiolot ja menun voitte tarkistaa nettisivuilta tästä.

 

VIINIKUPPILA

Christina Suominen avaa Armas Kuppilan tiloihin Tuomiokirkonkadulle pop up –henkisesti Viinikuppilan, joka on avoinna 17.10.-14.12. klo 16-22 maanantaista torstaihin. Tarjolla on meidän muijien fanittamia natural-viinejä ja vaihtelevaa pientä purtavaa. Christina tekee kaiken itse ja listalta löytyy esimerkiksi tartaria, paahdettuja cashewpähkinöitä, pateita, lehtikaalia, haudutettua selleriä, juustoja ja Sorsapuiston silakoita. Idea Viinikuppilaan on lähtöisin Nizzan viinibaareista. Erittäin hyvältä kuulostaa!


GURU’S KITCHEN & BAR

Kesällä Laukontorilla sijainnut Guru’s Kitchen avasi ympärivuotisen ravintolan Aleksis Kiven kadulle. Lähi-idän ja Välimeren makuja täynnä olevaa listaa voi käydä vakoilemassa ravintolan nettisivuilla tästä. Pitää käydä testailemassa entisen Rokkibaari Bändärin tiloissa.
 

PURPUR

Kuulostaako Purpur-nimi tutulta? Se johtuu siitä, että Helsingistä kyseinen ravintola jo löytyykin. Tampereen Purpur tulee sijaitsemaan The Grill –ravintolan tilalla Frenckellin aukiolla. Kyseessä on siis Ville Haapasalon luotsaama georgialainen ravintola. Ruokalista tulee olemaan kutakuinkin sama kuin Helsingissä ja sen voi käydä katselemassa tästä.

Haapasalo kertoo, että georgialaisen keittiön kolme tärkeintä raaka-ainetta ovat korianteri, saksanpähkinä ja granaattiomena. Annosten pääjuttu on liha, joka ravintolassa usein kokataan autenttisesti hiiligrillissä. Mausteet ja viinit ravintolaan tuodaan Georgiasta. Mikään fine dining –ravintola ei ole nyt kyseessä vaan Haapasalo toivoo ravintolaan rentoa tunnelmaa ja sitä, että paikalle tultaisiin viettämään kiireettömiä iltoja hauskaa pitäen.

Saatiin maistaa hatsapuria eli juustoleipää vehnätaikinasta ja suluguni-juustosta. Mukana papukastiketta korianterilla tietty. Tampereen Purpur aukeaa loka-marraskuun vaihteessa.

 

 

Oikein tervetulleita kaikki!

-Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

EDIT: Skumppis halusi lahjoittaa voittonsa eteenpäin! Uusi arvontanumero suosi kommenttia 11, eli yunie voitit toisen lipun! Onnea!

Noniin!
 

Arvontapäivä muuttuikin sunnuntaista maanantaihin, mutta nyt se on tehty! Tällä kertaa voitokkaat numerot osui kommenteille 6 ja 10, eli Skumppis ja Siltsu seuratkaahan sähköpostianne!

Onnee!

Loppuviikosta juhlitaan <3 

-Muijat