Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Tampere-taloon avattiin hiljattain uusi ravintola Tuhto, jota pyörittää Royal Ravintolat. Käytiin avajaisissa vähän maistelemassa ja katselemassa miltä uusi rafla näyttää. Tuhto tarkoittaa ilmeisesti veneen istuinta. Ei olla noihin veneen eri osiin niin kauheasti tutustuttu, että oltaisiin tiedetty tätä ennakkoon. Ravintolasta löytyykin aikas hienon näköinen vene sisustuselementtinä.

Meille kerrottiin, että Tuhtossa suositaan kotimaisia raaka-aineita, lähi- ja luomuruokaa. Ravintola on auki aina maanantaista torstaihin ja siellä on tarjoilla lounastakin. Avajaisissa ei maisteltu Tuhton virallista menua niin ei vielä osata niiltä osin kertoa ruuasta muuta kun, että annokset vaikuttavat yllättävänkin perinteisiltä. Menun voitte käydä katsomassa ravintolan nettisivuilta tästä. Näyttäisi löytyvän myös vapun ja äitienpäivän lounasmenut sieltä.

Sisustukseltaan ravintola oli kyllä kivan moderni ja kaunis. Isot lasiset seinät loivat mukavan persoonallista tunnelmaa. Jos tänne tulee vielä terassi kesällä nää muijat voisi hyvinkin löytää sieltä ihailemasta Sorsapuistoa.

Avajaisissa oli makeannälkään tarjolla Dammenbergin Muumi-suklaita. Aika herkkuja nämä! Kesäkuussahan Tampere-taloon avataan Muumimuseo.

Tuhtolla on myös omat oluet, joita valmistaa Kaleva Brewing Company. Oluet on nimetty Sorsapuistossa ennen sijainneen surullisenkuuluisan eläintarhan leijonien mukaan eli tumma olut on Tam ja vaaleampi Pere. Mukava kunnianosoitus leijonille, josta toiselle kävi huonosti, kun se nukutettiin kuljetuksen ajaksi, kun paria oltiin siirtämässä Ruotsiin. Tampere-talo on rakennettu eläintarhan paikalle.

On kyllä kätevää, että nyt voi viettää kokonaisen illan Tampere-talossa poistumatta paikalta. Täytyy käydä joku päivä testaamassa täällä listan ruokia, vaikka jonkun konsertin yhteydessä.

 

Nägyy,

Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Sellanen nopee askantynkä, että minä ja aevan ihana räppäripoitsu Eldis julkaistiin uusi biisi!

Biisin nimi on Eripari, ja Eldis kertoo meidän teoksesta näin:

”Eripari on erobiisi ilman syyttelyä.
Vaikka rakastaa toista, niin onko rakkaudessa järkeä, jos eripuraa on kaikesta? Alkuhuumassa kaikki tuntuu hyvältä, mutta kun pääsee tutustumaan toiseen niin alkaa huomata ettei tää tyyppi ookkaan sitä mitä luuli et se on. Mut sen sijaan että alkaisi syyttämään ketään, niin koittaa nähdä kauneuden toisen arvomaailmassa, vaikka se olisikin täysin ristiriidassa oman kanssa.
Tästä voi tehdä päätöksen että ollaan Eripari.
Vikaa ei ole kummassakaan. Meitä ei oltu vain tehty toisillemme.”

Kyseessä vähän sellanen kantripoljentaan menevä räppibiisi. Mitä mää ny selitän, käykää kuuntelees se täältä Spotifysta ! 

Ihanata torstaita ihmiset!

<3: Annukka

Ps. Ottakaahan Eldis Facebookista seurantaan. Tästä jäbästä tullaan kuulemaan vielä paljon I promise!

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Me kävästiin tossa Laukontorilla sijaitsevassa Wistub Alsacessa, joka on nyt hieman uudistunut. Uuden keittiömestarin Leea Tepposen otettua ravintolassa homman haltuun konseptia on hieman muutettu, makuja yksinkertaistettu ja raaka-aineiden hankintaa painotettu lähituottajiin.

Tää paikka on jotenkin jäänyt ehkä hieman unholaan Laukontorin kupeessa ja osakseen se on voinut myös vähän jännittää sen vuoksi, että se on vaikuttanu jotenkin tosi hienolta paikalta. Oletus oli kuitenkin aikalailla väärä, koska paikka oli kodikas ja palvelu kovin rentoa ja mukavaa.

Viime kesänä tästä ravintolasta maistui etenkin ravintolan erikoisuus tarte flambeé, joka on alsacelainen pizza. Tarte flambeéssa on ohut pohja, jossa on rahkaa, ranskankermaa, sipulia ja mausteita sekä omavalintaiset täytteet, joista me voidaan suositella ainakin lämmöllä ottamaan savupekonia, vuohenjuustoa ja hunajaa.

Alkupalaksi maisteltiin tällä kertaa talon blinejä savuporo-tuorejuustomoussella ja mädillä sekä perushöysteillä.

Viiniksi huippuhyvää rieslingiä ja mistäs muualta kuin Alsacesta.

Pääruoista maisteltiin muutamaa vaihtoehtoa. Ensimmäisenä tässä päivän kalaa, joka oli tällä kerralla kuhaa, jonka seurana juuriselleriä, puikulaperunaa ja voi-valkoviinikastiketta. Ja ai että tää oli meidän makuun! Ollaan ihan lihanaisia, mutta tää tais silti olla heittämällä päivän paras annos.

Syötiin meidän Tampere Food Clubilaisten kesken perheillallistyyliin ruoat jakamalla ne isoilta tarjoiluastioilta. Tässä yläpuolella ihan pikkuisen ankkaa. Oli nannaa ylläri. Kastikkeena maukasta portviinikastiketta, pikkelöityä sipulia ja punajuuriohrattoa, joka tuntui olevan kovasti monien mieleen, mutta jotenkin se jäi vähän tylsäksi ja vaan viljamaisen makuiseksi lisukkeeksi. Miinuspuolena tässä ihanassa tarjoilussa oli toki se, että me ei nyt ihan tiedetä missä mittasuhteissa näitä eri komponentteja annoksiin oikeasti asetellaan, että voi tökkiä lisukkeessa sekin kyllä, että meikämuijjat kauho liikaa sitä ohrattoo lautaselle. Mee ja tiiä.

Tässä kuvassa toudella maistuva lisuke, joka kuului ylikypsälle karitsalle. Tässä siis kahta kastiketta, fenkolia ja belugalinssejä. Tää oli mielenkiintoinen, yllättävä ja hyvä lisuke!

Tässä tämä ylikypsä karitsa eikä taas mittää hajua paljonko tätä ois oikeesti annoksessa sitten. Tässä aikalailla riittävästi.

Pienenä nippelitietona niin Pinot Noir -punaviiniä juovat miehet on naisten mielestä seksikkäämpiä. Ihan tutkittu juttu, että vinkki vinkkisenä vaan. Jotain sen tuoksut ja hormonit, feromonit ja naiset hullaantuu ja jotain.

Tässä jälkkärien kunkku tältä illalta eli listalla oleva melko hapokas annos, jossa sitruunaa, greippiä ja appelsiinia. Jälkkärissä siis sorbettia, hilloketta ja kakkua, jotka kaikki vaan sopi yhteen raikkaaksi ja suuhun sopivaksi kokonaisuudeksi. Kuulemma. Sivumaku-blogin Janin mukaan ainaki oli hyvää. Me otettiin mustikkaa ja valkosuklaata. 

Tää annos toi jotenkin mieleen ihanan kesäpäivän mummolassa tai mökillä. Aika perinteisiä makuja, mutta sellasessa muodossa niin kuin toi ihmeellinen mustikkavaahto (lue -ilma) ja ihana valkosuklaamössö, että ihan jokainen perusmummu ei näitä puuhellalla väännä.

Mukaan vähän vielä jälkkäriviinejä ja vatsat olikiin sitten täynnä ja mukavasti vielä makeilla herkuilla ja väkevällä alkoholilla viimeistelty.

Tänne pitäs mennä takas joku ihana lauantai-ilta hyvällä likkaporukalla niin, että ruokailun jälkeen on koko ilta auki eikä mitään suunnitelmia.

 

Nähäännn!

-Muijat

Pages