Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Vietettiin tuossa vähän aikaa sitten oikein tervehenkinen lauantaiaamu, kun käväistiin testaamassa Ravintola Suomalaisen Klubin joogabrunssia. Suomalaisen Klubin lauantaibrunssihan olikin meille entuudestaan tuttu. Juttua siitä voitte käydä katselemassa tästä. Nykyisin tämä sama brunssi kantaa nimeä Shoppailubrunssi, mutta aina kerran kuukaudessa shoppailut vaihtuukin lempeään joogaan. Hommahan menee niin että klo 9:30-10:30 joogaillaan, jonka jälkeen siirrytään kerrosta alemmaksi nauttimaan ihanaa brunssia. Joogasessio oli oikein rentouttava ja sopii todella hyvin aloittelijoillekin, että ei tarvii stressata tänne lähtemistä, jos ei mikään supertaipuisa joogi olekaan. Seuraavat joogabrunssit ovat muutes sitten 6.5. ja 10.6. Joogatunti maksaa 15€ ja brunssi 25€. Yhdessä koko huvi kustantaa 35€.

Oma joogamatto on hyvä olla mukana, mutta kenkiähän tähän hommaan ei tarvita. Tunti oli ihanan rauhallinen ja sisälsi rentoutusta ja hyviä liikkuvuutta edistäviä liikkeitä, joiden lomassa tehtiin pari haastavampaakin liikettä.

Tarjonta tällä brunssilla on kyllä mukavan monipuolinen. Ei osannut edes Anna asetella kaikkea nätisti lautaselle, kun piti heti päästä maistamaan joka sorttia. Tarjolla oli kylmiä ja lämpimiä herkkuja ja näkyi olevan jälleen mukavasti lähituotteitakin. Ja tuo lohi! NAM!

Tää brunssi loistaa kyllä siinä kuinka paljon on kaikkea alusta asti itse tehtyä ja tuoretta. Aivan lyömätön valikoima eri tavoin valmistettuja kasviksia, kaloja, salaatteja, iso vadillinen avokadoa ja tietenkin sitten niitä perinteisempiäkin juttuja kuten munakasta, croissantteja ja leipää. Kasvissyöjä ja varsinkin sellanen, joka syö kuitenkin kalaa, saa myös kunnolla rahalleen vastinetta.

Ja miettikää, ei otettu edes skumppalasillisia brunssin kanssa ku oli niin terveellinen fiilis! Oikein tuijotettiin toisiamme epäuskossa. Oli niin mukavan rentoutunut olo joogan jälkeen, että sitä ei halunnu sotkea skumpalla. Ja epäusko on suuri jopa tätä kirjoittaessa, koska eihän hyvä cava nyt mitään voi koskaan sotkea.

Makea puoli on myös täällä enemmän ku hallussa. Oli raikasta mangomoussekakkua, tollasta jännää marjapiirakkaa, suklaakakkua, juustopöytä, marenkia, pannukakkua, hilloja, kermavaahtoa, hedelmiä ja varmasti jotain vielä unohtuu. Jätettiin kakkulautaset ihan omaan arvoonsa koska tällänen kattaus vaati ruokalautaskokoa. Toistamiseen siis...

Ja siinä niin pikku puuhastelija heti puuhakirja kädessä. Suomalainen Klubi on tehnyt yhdestä huoneesta lapsille sopivan nurkkauksen, jonne perheen pienet voivat mennä leikkimään ja pelailemaan siksi aikaa kun vanhemmat vielä syövät. 

Joogabrunssi oli käyttistä! Ihana aloitus päivälle.

<3: Muijat

 

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Niin kun viime vuonna jo todettiin, on Tampereella olemassa yksi varma keväänmerkki. Vaikka lunta sataa ja pakkanen kiristyy on viikon päästä nimittäin jälleen Loud Silents Festivalin aika! 

Ja aiettä millainen festari onkaan tulossa! Ohjelmaa lukiessa pääsi muijilta parit kiljaisut, kun toinen toistaan huikeammalta kuulostava show paljastui näytölle. Kyseltiin festarin järjestäjiltä vähän tämän vuoden meiningeistä ja postauksen lopusta löytyy vielä ohjeet miten kaksi onnekasta voi voittaa itselleen passit Loud Silents Festivaleille 21.-23.4.2017. Paikkanahan on tuttuun tapaan Tampereen Ylioppilasteatteri ja Pyynikkisali. Virallinen jatkoklubi pidetään perjantaina Klubilla.

 

Onko tänä vuonna luvassa jotain aivan uutta muihin vuosiin verrattuna? 

 
On, parikin juttua! Ensinnäkin tilasimme Loud Silentsia ajatellen vartavasten uusintaversion Suomen tiettävästi ensimmäisestä elokuvasta Salaviinanpolttajat.  
 
Alkuperäinen "Salkkarit" valmistui 110 vuotta sitten, mutta sen kohtalo oli valitettavasti palaa päreiksi - kuten monen muunkin 1900-luvun alun elokuvan. Mutta nyt viimein Suomi saa takaisin ensimmäisen elokuvansa. Salaviinanpolttajat-uusintaversion ohjaa Cannesissa palkittu Juho Kuosmanen, ja luvassa on kuulemma humaani komedia, jossa sekoillaan metsässä porsaan ja poliisin kanssa, ja tietenkin ponutellaan!  

Toinen uudenlainen esitys on legendaarisen MM95-jääkiekkofinaalin esittäminen valkokankaalta live-säestyksellä. Säestyksestä vastaa yksi Suomen parhaista jazz-bändeistä eli Mopo. Tämä on esitys on herättänyt ihanaa keskustelua siitä, onko tällainen soveliasta mykkäelokuvafestivaalille. Meille Loud Silents ei koskaan ole ollut ainoastaan mykkäelokuvafestivaali, vaan nimenomaan performassitapahtuma, joka yhdistää live-keikat ja elävän kuvan. On hienoa venyttää rajoja vähän ja laajentaa skaalaa.  
 
Mutta ei pidä säikähtää, mukana on paljon tuttua: elokuvaohjelmisto meillä on joka vuosi rakentunut kotimaiset, kokeelliset ja klassikot -kolminaisuuden ympärille, ja tapahtumapaikkoina toimivat tutut Ylioppilasteatteri ja Pyynikkisali. Bändipuolella on tänäkin vuonna mukana huippunimiä Pekko Käpistä Artturi Tairaan, ja myös yksi ulkomainen huippusäestäjä saapuu Manseen ihan varta vasten!   

 

Mitä on ollut mielessä kun ohjelmaa on alettu suunnittelemaan? Eli löytyykö tämän vuoden ohjelmistosta teemaa/teemoja? 
 

Teema on tänä vuonna - osittain tahallisesti, osittain vahingossa - mennyt, nykyinen ja tuleva suomalaisuus. Viina ja jääkiekkohan ovat hyvin perinteisiä kansakunnan tunnusmerkkejä. Alkoholi on Salaviinanpolttajien lisäksi keskeisessä roolissa Nummisuutarit-elokuvassa, joka perustuu Aleksis Kiven rakastettuun näytelmään.  
 
Suomalaista omalaatuisuutta edustavat Erkki Kurenniemen ja Eino Ruutsalon uraauurtavat lyhärit, jotka säestää kultasormi ja musiikin monitoimimies Artturi Taira. Videotaiteen pioneerit kohtaavat uuden vuosituhannen elektron - tästä tulee makea juttu!  
 

Tulevaa, uudistuvaa suomalaisuutta edustaa säestäjäpuolella Al Farabi Band, jotka säestävät maailman varhaisimman kokoillan animaation Prinssi Ahmedin seikkailut. Al Farabi Bandin jäsenet ovat kaikki paitsi Suomessa asuvia turvapaikanhakijoita, myös ammattimuusikoita. Meille on joka vuosi tärkeää saada uutta osaamista mukaan festivaalille, ja tässä se toteutuu hyvin. Bändin kitaristi Abdullah Alsaadi oli itse asiassa viime vuonna talkoohommissa Loud Silentsissa, ja tänä vuonna hän sitten nousee lavalle esiintyjänä.   

Mikä on paras palaute mitä olette saaneet festivaaleista?  

 
Kyllähän se lämmittää, kun sanotaan, että me ollaan Tampereen paras festivaali. Täällä tapahtuu niin paljon, ja tapahtumat ovat tosi laadukkaita. Hienoa, että ihmiset ovat löytäneet meidätkin ja ottaneet omakseen. Samoin on aina hienoa nähdä, miten fiiliksissä artistit ovat tapahtumasta - heillekin on erikoislaatuista päästä säveltämään uutta musiikkia elokuvia varten ja nähdä, miten kokonaisuus toimii livenä.

---

Muijat odottaa erityisen innolla lauantaina klo 19  Haamun settiä lyhytanimaatioiden taustalla sekä  klo 20.30 esitettävää MM95-finaaliottelua MOPO-trion tähdittämänä. Unohtamatta tietysti sunnuntain Salaviinanpolttajat ensi-iltaa! 

Koko ohjelman voit käydä tsekkaamassa TÄÄLTÄ!

Ja nyt siihen kisaan! Eli kommentoi tähän postaukseen mitä odotat eniten tämän vuoden Loud Silents Festivaaleilta. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi passia, joilla pääsee sitten nauttimaan ihan koko festivaalista. Voittajat julkaistaan sitten keskiviikkona 19.4. Let the games begin! 

 

Nägyy festareilla! 

-Muijat