Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Nyt viimeisenä meidän Riesling-kierrokselta halutaan esitellä vielä Hella & Huone, josta meidän koko kierros alkoi. Täällä juotiinkin pelkkiä kuohareita ja kuultiin, että saksalaiset itse asiassa juokin koko maailmasta eniten kuohuviinejä. Jännä! Mut ei ihme sinänsä, koska aivan mielettömän hyviähän ne olikin.

Alkuun syötiin höyrytettyä salaattia, friteerattua kampasimpukkaa, jonka päällä oli piimädressing ja raastettua piparjuurta. Annos oli ihanan kevyt ja kampasimpukka oli tosi hyvä, mutta kyllähän tää ehkä pikkasen jäi ton kuivan Raumland Cuvée Marie-Luise Brut -kuoharin varjoon. Kumpikin oli erikseen oikein toimivia, mutta yhdessä nautiskeltuna annos ois saattanu kaivata vähän rasvaa leikkaamaan viinin hapokkuutta pois.

Seuraavaksi syötiin grillattua lampaansydäntä valkoisen parsan, saksanpähkinämajoneesin ja krassin kera. Tämän annoksen kanssa tarjoiltiin Cuvée Katharina Brutia, joka sopi annokseen meidän mielestä hyvin. Myös ensimmäinen kuohari sopi tämän kanssa toisaalta ihan yhtä hyvin ellei jopa paremminkin. Meille kerrottiinkin, että Hella & Huoneessa kaikki neljä viinilasillista saa vaikka samalla kerralla eteensä, jolloin niitä voi maistella annosten kanssa ja makustella vähän itsekin mitä haluaa juoda minkäkin annoksen kanssa. 

Pieni sivuhuomio muuten annoskoosta, eli nämä annokset on vain maistelukokoja ja oikeat menussa olevat annokset on sitten suurempia.

Jälkiruoka oli Hella & Huoneen parasta antia ja tuntui olevan ihan jokaisen maistelijan mieleen. Tässä siis millefeuillea raparperin, marengin, vesiminttuöljyn ja vaniljapatisserien kanssa. Kiitos tämän annoksen terminologiasta vaan Kipparin morsian -blogin Minkalle. Me oltas varmaan sanottu, että jotain geeliä ja mömmöjä siinä oli ja näkkäri päällä ja hyvältä maistu!

Me maisteltiin kolme annosta, mutta Riesling-menussapa niitä ihan oikeesti onkin neljä. Neljän ruokalajin menu on 55e ja siihen viinipaketti 40e. Jos haluaa Riesling-viikkojen aikana jonnekin suunnata ja etenkin kuohuvat kiinnostaa niin this is the place.

POKS!

-Muijat

 

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Vielä olisi pari Ravintolaa esittelemättä meidän Riesling-viikkojen kierrokselta. Nyt vuoronsa saa Ravintola Henriks, jossa on tarjolla Riesling-viikkojen ajan neljän ruokalajin keväinen menu. Ravintolassa voi pistäytyä myös ihan vain lasillisella, jos ei nälätä. Vaikka me ei kyllä ymmärretä miksi jotain ei nälättäisi.

Heti kärkeen saatiinkin maistella uudenlaisia makuja. Nimittäin siikaa kahdella tapaa (savustettuna ja sokerisuolattuna), paistettua varhaisperunaa, pikkelöityä kurkkua ja verigreippisorbettia. Jos ei itse oltaisi maistettu ei välttämättä uskottasi, että noin hyvin sopii sorbetti kalan kanssa, mutta kylläpä vaan sopii! Mahtava annos tämä. 

Alkuun maisteltiin viineistä mukavan hapokasta Schmitges Crémant Brutia.

Seuraavaksi Valkosuklaa-nokkossorbettia. Tämä sorbetti ei taas ollut ihan muijien makuun. Voi olla, että mieleen tuli liikaa spirulina-flashbackeja ja viherjauhe sorbetin muodossa. Sorbetti olisi meidän mielestä kaivannut ehkä enemmän raikkautta tai sitten sitä valkosuklaisuutta. Vai oisko liika suklaisuus vieny tän makupaletin nollaajaksi kaiketi tarkoitetun annoksen sitten liian jälkkärimäiseksi, ehkä. 

Pääruokana pöytään tuotiin 56-asteiseksi kypsennettyä vasikkaa, korvasienimuhennosta, varhaiskaalia ja sitruunavinaigrettea.

Tämän annoksen kanssa saatiinkin sitten meidän kierroksen ainoa punaviinilasillinen Weingut Neissin marjaisan Spätburgunderin muodossa. Olipa aika ihanaa juoda hyvää punkkua kaikkien näiden hapokkaiden valkkareiden lomassa.

Viimeisenä maistettiin vielä Schmitgesin Grauschieferiä, joka oli niin ikään todella mainio viini. Jälkiruokana menussa oli mansikka-pannacotta, basilikasorbettia, raparperia kahdella tapaa. Kolmas sorbetti tällä kattauksella toimi taas todella hyvin. Jokainen komponentti oli herkullinen erikseen ja yhdessä. Oikein hyvä lopetus!

Kaiken kaikkiaan Henriksin menusta jäi jotenkin todella kesäinen fiilis. Kaikki viinit oli jotenkin tosi pirtsakoita ja saattaa olla, että myös noilla kylmillä sorbeteilla oli vähän osuutta tämän mielikuvan syntymisessä. Tämä menu Henriksissä kustantaa 44e ja siihen suunniteltu viinipaketti on 35e. Menu on tarjolla lauantaihin saakka, joten vielä ehtii! Ja eikös nyt luvattukin mukavan kesäistä viikonloppusäätä niin sehän meinaa, että tämä menu käy siihen kun nyrkki silmään!

Glunglung!

-Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Ja Riesling & Spätburgunder-teemaviikkojen ravintolakierros senkun jatkuu!

Seuraavana vuorossa Gastropub-ketjuun kuuluva Deli 1909 & Wine Bar. Deli on siis bistrotyylinen viinibaari täynnä laadukkaita viinejä ja suolaista ja makeaa pikkunaposteltavaa. Vaikka kyllä tarjonnasta saa itselleen oikein ruokaisankin annoksen koottua.

Ja siinä he ovat! Kauniisti rivissä. Rings Liter Rieslingia 2015, Richard Böcking 2014 sekä Kellerin Rieslingia 2015.

Edellä mainittujen ihanien yksilöiden lisäksi saatiin bonuksena hemmotella makunystyröitämme kun meidän laseihin kaadettiin Klaus Böhme Riesling Spätlese 2016 Rappentalia. Kaikki nämä neljä viiniä oli erinomaisia meidän mielestä, mutta etenkin noi Ringsin ja Klaus Böhmen rieslingit jotenkin vielä nousi sieltä edukseen.

Tapaksien valinta tästä ihanasta vitriinistä on aina aika vaikeaa, koska mieli tekis maistella tietenki ihan kaikkea. Onneksi tällä kerralla valinta ei ollut kuitenkaan meidän, ja saatiinki eteemme hyvä kokoelma erilaisia pikkutapaksia.

Deli on kyllä mainio istuskelupaikka, josta löytyy aina hyvä viini ja maistuva tapas tilanteeseen kun tilanteeseen. Iso suositus tälle ja kantsii suunnata nyt etenkin näiden lähipäivien aikana mikäli tällaiset erikoisherkkuviinit napostelee.

Nähää taas pian ja edelleen viinittelyiden merkeissä!

-Muijat

Pages