Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Meidät kutsuttiin tutustumaan Aleksanterinkadulle Barmacian (R.I.P.) lopetettua samalle paikalle avattuun ROKA Sushi & Robata –ravintolaan. Tuo tuttu sushi-sana tuossa nimessä paljastaakin kyseessä olevan japanilainen ravintola. Robata puolestaan tarkoittaa periaatteessa japanilaista grilliä, jossa valmistetaan mereneläviä ja muitakin varrasherkkuja. Roka-sanakin voisi hyvinkin mennä japanista (jos kieltä ei nimittäin osaa), mutta sepä onkin espanjaa ja tarkoittaa kiveä. Eli monesta kulttuurista tulevia osaajia on tämän ravintolan taustalla mikä näkyy myös ruokalistassa. Huhtikuussa avattua ravintolaa pyörittävätkin Pablo Manuel Hernandez Loera Chavez, Diego Manuel Gallardo Jodar ja Alejandro Jaremczuk Ramos.

Ruokalistaa selaillessamme oltiinkin positiivisesti yllättyneitä siitä mitä kaikkea ravintolassa on tarjolla; ei pelkkää sushia vaan poke-kulhoja, grillin herkkuja ja tacoja. Monesti on käynyt niin, että kun lähtee porukalla syömään ja mietitään minne mennään on joukossa se yksi, jonka ei tee mieli sushia vaan jotain lämmintä. Tältä listalta löytyy nimittäin aivan varmasti jotain jokaiseen makuun ja mielitekoon. Valinnanvaraa on myös sakeissa, viineissä ja japanilaisissa oluissa. Saket täällä ovat sitä sorttia mitkä kuuluu juoda kylmänä ja viinien tapaan niistä löytyy hyvät parit eri ruokalajeille.

Ja sitten maistelemaan!

Ensimmäisenä alkuruokana Yaki chicken gyoza eli ihanan maukkaalla kastikkeella ja salaattipedillä tarjoiltuja kanalla täytettyjä pehmoisia ”mykyjä”. Hyvin vahva aloitus tälle illalliselle eikä yhtään liian raskasta tuoreiden aineksien kera.

Sitten pieni muistutus Barmacian ajoilta. Nimittäin toiseksi alkuruuaksi saimme japanilaisia tacoja tonnikalasalsalla. Tämä oli niin hyvää ja raikasta ja tonnikala aivan suussasulavaa!

Vaikka maku onkin tärkein oli jokaisen annoksen kaunis esillepano jo itsessään nautinto. Jos ei syö kalaa löytyy listalta mahtavia kasvisvaihtoehtoja, joiden maku on mietitty niin kohdilleen, että ei sitä kalaa tai lihaa edes osaa kaivata.

Jaksettiin vaan syödä kaikki vaikka vaikutti aluksi aika kovalta urakalta. Mistään hinnasta ei oltaisi kyllä mitään jätetty. Ekaa kertaa oli vähän semmonen olo jopa, että nyt ei voi kyllä enää mitään jälkkäriä ottaa. Mutta kas kummaa! Kun tarjoilijalta pääsi taikasanat, että maistuuko jälkiruoka, niin jotenkin sieltä suusta taas pääsi, että tottakai. 

Jälkkärinä oli aivan täydellinen amerikkalaistyylinen juustokakku kinuskilla. Juustokakku vuorottelee ravintolassa suklaabrownien kanssa, ja jäätelöäkin on aina tarjolla. Kivaa, että tälläsessä japanilaisessa ravintolassa on kerrankin vähän tuhdimpia jälkiruokia.

ROKA Sushi & Robata on avoinna maanantaista perjantaihin kello 14-22 ja lauantaisin kello 12–22. Lounasta on tarjolla arkisin klo 14-17 eli jos haluaa late lunchille niin tämä on erinomainen paikka siihen. Opiskelijoille tiedoksi, että opiskelijakorttia vilauttamalla saa keskiviikkoisin A’la carte –listan sushilajitelmista -15% alennusta. Koska tila on suhteellisen pieni kannattaa ravintolaan tehdä aina pöytävaraus. Jos tekee mieli herkutella kotona voi ruokaa tilata myös Foodoran ja Woltin kautta kätevästi suoraan kotiovelle.

Ihanaa, että Tampereelle on auennut taas näin hyvä japanilainen ravintola. Kyllä meidän kelpaa!

Testatkaa hyvät ihmiset, jos että ole jo käyneet <3

-Muijat

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Säät senkun kylmenee, mutta ensi viikolla Tampereen kaupungin valtaava Lost In Music lämmittää kyllä todella mukavasti mieltä! Lost In Music starttaa torstaina 5.10. ja kestää aina lauantaihin 7.10. saakka. Jälleen tänäkin vuonna luvassa on radiosta tuttuja jo melko suosittuja artisteja, uusia helmiä ja vanhempia artisteja, joita moni ei ehkä oo vielä löytänyt.

Torstain kattauksen suhteen on pakko vetää nyt täysin oma lehmä ojassa ja suositella tietenkin etunenässä Doriksen iltaa, koska siellä minä Annukka esiinnyn Pertun ja KUUMAAn kanssa. Tulee olemaan niin hieno ilta ja siis niiiin hauskaa! Tulkaa tulkaa!

Torstaina Klubilla ois myös tietty Dallas Kalevala ja Jack the Roosterissa yks Sara, mutta ei niistä ny sen enempää koska kaikki tulee kuitenki tonne Dorikseen eiksni.

Perjantaina Klubin ja Pakkahuoneen setti on melkosen ylivoimanen. Ida Paul & Kalle Lindroth, Aleksanteri Hakaniemi, Vesta, Iisa, Kauriinmetsästäjät, Satellite Stories, Arttu Lindeman ja Saara. Veikkaan, että ihmisillä on kivaa!

Lauantaina Klubilla ja Pakkahuoneella onkin sitten luvassa punkkia, rokkia ja metallia, jota ihmisille tarjoilee muun muassa kotimaiset tunnetut Teksti-TV 666, Turmion Kätilöt ja Nyrkkitappelu. Bar Passionissa Särre laittaa puolen yön aikaan naiset ja miksei miehetkin heilumaan vähän sillai letkeemmin ja Fat Ladyssa ois aika mielenkiintoinen uus tulokas Gabriel Lion, jonka Mä en haluu tietää -hitti on aikalailla tänä kesänä avannu miehelle ladun.

NONII JA NYSSITTE SITÄ LIPPUA JAKOON!

Niin kun kuvastakin näkyy niin artisteja nähdään torstain ja lauantain välisenä aikana pitkin kaupunkia todella paljon. Käy tsekkaamassa koko ohjelma siis TÄÄLTÄ ja kommentoi meille mikä kiinnostaisi eniten niin oot mukana arvonnassa (muista jättää kommentin tietoihin sähköpostiosoitteesi). Arvottavana meillä on tapahtumaan kaksi kappaletta koko viikonlopun festaripassia, jolla pääsee siis kaikille keikoille torstaista launtaihin saakka. Melko huippua! Arvonta suoritetaan tänä sunnuntaina 1.10..

Missä siis nähää??

Terkuin,

Muijat

 

Ladataan...
Mansen Muijat

 

Moro!

Jotenkin kun alkaa syysillat hämärtymään niin teatteri alkaa kiinnostaa yhä enemmän. Mikähän siinä on, että jotenkin juuri syksyllä ja talvella ajatukset hienoista teatterisaleista, väliaikaleivoksista ja näytelmien jälkeisistä punaviinilasillisista alkaa tuntumaan parhaalta illanviettotavalta.

Käytiin just katsomassa Huojuva talo -näytelmä, joka on Antti Mikkolan dramatisointi Maria Jotunin romaanista. Näytelmässä sukupuoliroolit on käännetty toisin päin, eli naishahmo Lea alkaakin pahoinpitelemään aviomiestään Eeroa sekä henkisesti että fyysisesti.

Päänäyttelijöiksi valitut Anna-Maija Tuokko (Lea) ja Arttu Ratinen (Eero) olivat aivan nappivalinta rooleihin. Näytelmä oli todella mukaansatempaava ahdistavimmalla mahdollisella tavalla. Esitys oli ehkä siinä mielessä vähän hengästyttäväkin, kun minkäänlaista helpotusta se ei antanut missään vaiheessa vaan homma tuntui olevan Eeron kannalta pelkkää alamäkeä kun sinne päin lähdettiin kaartumaan.

Näytelmä ei ollut kokemuksena ehkä mikään mieltä nostattava, mutta se oli kuitenkin todella vaikuttava ja ajatuksia herättävä mitä osattiinkin odottaa. Jo tarinan lukemisen jälkeen tuli sellainen olo, että tämä on pakko nähdä, eikä näytelmä todellakaan tuottanut pettymystä! Ajatukset esityksen jälkeen olivat aika sekavat, ja monien kuulikin puhuvan eteisessä sekä näytelmästä, perheväkivallasta, narsismista että siitä miten myös nainen voi olla suhteessa alistava ja väkivaltainen.

Muijat suosittelee!

Tampereen Teatterissa on kaikkea muutakin mielenkiintoista uutta ja tulossa olevaa. Varsinkin Cats, Musta sydän ja 1918 Teatteri taistelussa -näytelmät vaikuttavat kaikki tosi hyviltä.

Cats-musikaalista on tehty Tampereen Teatterille oma versio, jonka ohjaajana toimii Georg Malvius. Malvius on ohjannut myös kaksi Tampereen Teatterin viimeisintä musikaalia, Les Misérables ja Sugar - Piukat paikat, joista kumpikin oli sekä yleisön että kriitikkojen ylistämiä. Myös me ollaan käyty katsomassa noista kummatkin ja voidaan kyllä sanoa, että ajatukset musikaaleista nousi aivan uudelle tasolle noiden myötä! Innolla ollaan menossa katsomaan myös Cats, jonka esitykset on alkaneetkin jo pyörimään päänäyttämöllä.

 

27.1.2018 eli vasta ensi vuoden puolella saa Tampereen Teatterissa ensi-iltansa esitys nimeltä 1918 Teatterin taistelu. Näytelmän on kirjoittanut Anna-Elina Lyytikäinen ja nimensä mukaisesti se käsittelee vuoden 1918 sisällissodan tapahtumia.  Mielenkiintoista tässä näytelmässä on se, että sen kohtaukset esitetään eri puolilla teatterirakennusta. Käytävillä, sivunäyttämöillä, auloissa ja kellareissa kuvataan erilaisia ihmiskohtaloita. Käsikirjoitus pohjautuu historiallisiin faktoihin, kirjeisiin ja muistelmiin. Kuulostaa meidän korviin mielenkiintoiselta!

 

Eikun teatteriin!

 

-Muijat

Pages