Ihana Mummola Travels

IMG_7061.jpg

IMG_7145.JPG

IMG_7078.jpg

IMG_7413.JPG

IMG_7397.JPG

IMG_7102.jpg

IMG_7218.jpg

IMG_7147.jpg

 

Vietin viime viikon Lapissa. Matkallani yhdistyi kaksi lempiasiaani: työ ja huvi. Kun Mummola Travels kutsui minut tsekkaamaan tiluksensa ja toimintansa en empinyt hetkeäkään. ”Lappiin! Todellakin olen tulossa!”

Edellisessä postauksessani arvailin minkälaisesta kohteesta on kysymys, mutta nyt tiedän. Kohde oli ihana! Mummolassa asuttiin isossa vanhassa talossa, jossa tuli loimusi salin uunissa. Sauna oli niin iso, että siellä olisi voinut muutamakin tyyppi hotjoogata samaan aikaan. Aamuisin heräsin juhannusruusuin tapetoidusta kauniista huoneesta. Aamupalan jälkeen kävimme Mummolan Paulan kanssa potkukelkkailemassa. Vitsi se oli hauskaa puuhaa! Olen viimeksi harrastanut kelkkailua lapsena. Yhtenä pakkaspäivänä vedin kaameat lipat hurjastellessani alas jäistä mäkeä. Muistaakseni samalla tavalla on käynyt myös äidilleni, kun hän odotti minua. Muina talviurheilulajeina tuli harrastettua hiihtoa (kaaduin myös suksilla) sekä lumikenkäilyä.

 

IMG_7286.JPG

IMG_7311.JPG

IMG_7296.jpg

 

Lapissa hymyilytti hassu murre. Naiset olivat vaimoja ja kaikki asiat tehtiin yhdessä (otamme, laitamme, vaihdamme yms). Maisemat olivat koko ajan uskomattomia! Mitä korkeammille tuntureille mentiin sitä enemmän tuntui kuin olisin ollut ulkomailla. Minut vietiin tutustumaan Lainion Lumihotellin, gondolilla Ylläs-tunturin laelle, taiteilija Reidar Särestöniemen museoon sekä Levin rinteisiin ja kylpylään.  

 

IMG_7084.jpg

IMG_7335.jpg

IMG_7176.jpg

IMG_7168.jpg

IMG_7324.JPG

IMG_7318.jpg

 

Huomasin, että tuollainen kodinomainen majoitus on kyllä hyvä vaihtoehto perus hotellilomalle. Mummolan lomapakettiin voi lisätä haluttaessaan majoituksen lisäksi myös vapaa-ajanviettomahdollisuudet (leipominen, marjastaminen, käsityöt, urheilu, sightseeing tms) sekä ruokailut. Huomasin, että minulle sopii parhaiten tuollainen vähän ohjelmapitoisempi lomailu. Kiva, kun joku tulee sanomaan, että nyt tehdään sitä ja tätä. Joskus oma meno on vähän turhankin rentoa lomaillessa. Sitten harmitellaan kotona, kun ei muistettu kokea ja nähdä tarpeeksi. Pakko kehua myös ruokaa ja sen määrää sillä juuri, kun nälkä yllätti oli pöytä katettu. 

Viikon lomailu oli just hyvä. Ehdin saada tarpeeksi etäisyyttä arkeen, mutta aloin myös kaivata kotiin. Oli kiva palata, kun mua oltiin vastassa lentokentällä. Loman jälkeinen maanantai meni vähän haahuillessa, mutta tiistaina tuli sitten tehtyä tuplasti hommia. Kiitos Mummola hyvästä energiasta, uusista kokemuksista, lämpimästä vastaanotosta ja ihanasta loma/työmatkasta!

 

IMG_7140.jpg

IMG_7124.jpg

img_7419.jpg

IMG_7394.JPG

I´ll be back!

Kommentit (2)
  1. Mä oon käynyt kerran Rovaniemellä bailaamassa (suosittelen sitäkin!) ja nyt sit tää. Tuli fiilis, että haluaisin palata pelimestoille syksyn & ruskan aikaan.

  2. Oi! Mä en oo koskaan käynyt Lapissa, mutta varmaan pitäis. Sen verran rennolta tuokin paikka vaikuttaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *