Ladataan...

Yksi reissun tavoite on ollut irrottautua suorittamisesta ja turhasta itsensä rajoittamisesta. En yleensä helposti muuta suunnitelmiani, ja elämää määrittää sellainen ”kun tää on sovittu ja päätetty niin tää myös tehdään” –ajattelu. Välillä se on aika huvittavaa, jopa idioottimaista. Matkalla tulee kuitenkin jatkuvasti vastaan yllättäviä tilanteita, joissa joustavuutta tarvitaan.

Olin odottanut Laosin seikkailuja paljon. Lennettiin Kambodzasta Luang Prabangiin, koska haluttiin keskittää aikamme ja energiamme pohjoisemmassa Laosissa reissaamiseen. Pohjois-Laos tuntui eniten meidän tyyliseltä paikalta heimoineen ja vuoristomaisemineen. Ajateltiin, että se myös paikkaa hieman sitä, ettei tällä reissulla ehditty pohjoiseen Vietnamiin.

Ihanien Luang Prabangissa vietettyjen päivien jälkeen suunnistimmekin Nong Khiawiin. Nong Khiaw on yhtä aikaa nautiskelijan ja aktiivireissaajan unelmakohde. Vesiputouksia, patikointia, pyöräilyä, vuoristoa, mutta toisaalta riippumatossa keinumista ja hyvää ruokaa. Kuulostaa meidän paikalta, eikö niin?

Maisemat huimasivat päätä, mutta niin huimasi muutenkin. Nimittäin jo ekana iltana mulla oli todella huono olo. Päätä särki, väsytti, lihaksia jomotti ja pyörrytti. Seuraavana päivänä vuokrattiin maastopyörät, mutta jo muutaman kilometrin jälkeen mun oli pakko pysähtyä. Heikotti, rinnassa pisti ja olin aivan hiestä märkä. Päätettiin, että Chrisu lähtee jatkamaan pyöräilyä, ja mä suuntaan takaisin kylille. Jouduin taluttamaan pyörää loppumatkan, koska olo oli niin outo.

Olin tosi ihmeissäni, koska olin muutaman päivän Kiinassa sairastelua lukuun ottamatta voinut koko reissun niin hyvin. Ihmettelin, että voiko mulla oikeasti olla näin huono kunto. Illalla skypetin ystäväni kanssa. Hän päätteli, että mulla on varmaan paha nestehukka. Kävin hieronnassa, menin nukkumaan ja toivoin, että aamulla olo olisi parempi.

Olo ei kuitenkaan helpottanut. Samaan aikaan lämpötila Nong Khiawissa tippui noin kymmeneen asteeseen. Tropiikin lämpöön tottuneina oltiin viluissamme. Koti-ikäväkin nosti päätään. Vaikka Nong Khiaw ja lähialueet olivat äärettömän kauniit, molemmille tuli fiilis, että nyt äkkiä jonnekin muualle.

Meidän oli tarkoitus jatkaa pohjoisemmaksi, Luang Namthan maisemiin. Tiedossa kuitenkin oli, että lämpötila olisi siellä vieläkin alhaisempi. Oltiin hankkiuduttu talvivaatteista eroon Kiinassa, ja kylmyys ei houkuttanut. Ehdotinkin Chrisulle, että mitä, jos lähdemme etuajassa Thaimaahan? Meitä molempia kiinnosti Pohjois-Thaimaa, lämpötila näytti olevan korkeampi, ja tiedossa oli, että myös Julia perheineen olisi pian saapumassa Chiang Maihin. Niinpä tehtiin jotain mitä ei olla ikinä ennen tehty: pakattiin kamat, hypättiin Luang Prabangin bussiin (joka tietenkin hajosi matkalla) ja ostettiin seuraavalle päivälle lennot Luang Prabangista Chiang Maihin. Samalla saatiin ratkaisu viisumiongelmaankin. Lentoteitse saapumalla Thaimaahan saa Suomen passilla oleskella kuukauden, maata pitkin saapuessa vain 14 päivää.

Kyllä meitä nolotti ja nauratti. Varsinaiset seikkailijat, kylmyyttä karkuun yhdestä Kaakkois-Aasian maasta toiseen. Missä oli suomalainen sisu? Ja vielä lentämällä, kun laivalla ja bussillakin olisi päässyt. Mitäköhän muutkin ajattelevat? Taas huomasi sen, miten helposti ajattelee, että omat tekemiset ovat todella typeriä, mutta muut ovat eri mieltä. Kun kerroimme suunnitelman muutoksista kavereille, olivat he tosi ymmärtäväisiä ja kannustavia. Reissatessa on myös väkisin aika omassa kuplassaan. Huomasimme, että ei muita voisi vähempää kiinnostaa olemmeko Laosissa vai Thaimaassa, kunhan olemme terveitä, turvassa ja onnellisia.

Suunnitelmia siis saa, ja pitää, muuttaa. Ei kenenkään tarvitse olla missään, jos ei itse niin halua. Ei tarvitse olla opaskirjan orja, ja ajatella, että kun mun on pakko nyt kiertää tämä ja tämäkin kylä. Spontaaneja päätöksiä kannattaa tehdä.

Ennen reissua tehtiin suuntaa antava reittisuunnitelma, jota ollaan aika tarkkaan noudatettu. Reissun suunnittelusta on toivottu omaa postausta, ja sekin on toki tulossa. Suunnitelmat ovat kuitenkin vain ohjenuoria. Onkin ollut jännä huomata, että tämän Nong Khiaw –episodin jälkeen olemme reissanneet entistä rennommin. Ehkä tapahtumaketju oli jonkinlainen käännekohta meille. Alkureissusta varattiin majoituksia noin viikon verran eteenpäin, nyt ei välttämättä tiedetä vielä iltapäivällä, missä nukutaan seuraava yö. Itseluottamus on kasvanut, joka ainakin mulle ikuiselle itseni ruoskijalle on ollut tosi hyvä juttu. Kaikki järjestyy kyllä.

Lopulta löytyi syy myös mun sairasteluun. Kun listattiin kaikki ongelmat ylös, niin tajuttiin, että kyse oli malarialääkkeiden sivuvaikutuksista. Lopetin siis lääkkeiden popsimisen, ja muutaman päivän jälkeen olo onneksi helpotti.

Lähteminen oli kaikesta huolimatta vaikeaa. Nong Khiawia voimme lämpimästi (no pun intended) suositella. Laosiin palaamme varmasti vielä. Nyt ei vain ollut oikea hetki pidemmälle seikkailulle siellä.

millaisissa tilanteissa olette muuttaneet reissusuunnitelmianne? kuinka joustavia olette matkalla?

 

Lue myös: 

Kun matkaväsymys iskee

Tyypillinen päivä reissussa

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI

Ladataan...

* Yhteistyössä: 5Footway Inn Singapore

Poshtel, luxury hostel, quality hostel, boutique hostel - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tyylikkäiden hostellien nousua ei voi kukaan matkailualan trendejä seuraava kieltää. Poshtel on yhdistelmä sanoista posh ja hostel. Jos pidät hostelleja epähygieenisinä rotanloukkuina, niin suosittelen tutustumaan tähän hostellien uuteen aaltoon. Laadukkaaseen, mutta silti edulliseen matkailuun erikoistuneen Budget Traveller -blogin Kash on kiertänyt luksushostelleja ympäri Eurooppaa, joten esimerkiksi hänen blogistaan löytyy kattava listaus trendikkäistä hostelleista. Myös Helsinkiin avattava Myö Hostel lupaa tarjoavansa "visuaalisesti houkuttelevaa majoitusta". Puiset kerrossängyt ja mielikuva haisevasta asuntolasta tai leirikeskuksesta on vaihtumassa rentoihin leffahuoneisiin, luomuaamiaisiin ja joogatunteihin.

Singaporessa päästiin Bunc Hostelin lisäksi testaamaan 5Footway Inn Project Boat Quay -hostellia, joka oli todellinen poshtel. Vanhassa kiinalaisessa kaupparakennuksessa toimiva hostelli yhdistää sisustuksessaan mustavalkoista kirkkaanvärisiin huonekaluihin ja turkoosiin tehosteseinään. Kuvajournalisti Edwin Koon valokuvat luovat kulturellia tunnelmaa. Ero muuhun Kaakkois-Aasiaan oli niin suuri, että välillä tuntui, että hostelli oli jopa liian hieno. Missä ovat gekot ja hämähäkit, hyttyset ja muut ötökät?

Hostelli on aikamoinen sokkelo, ja tilan hahmottamisessa meni oma aikansa. Meidän huone, vessa, suihkut, respa ja keittiö olivat kaikki eri tasoissa, joten hostelli ei ole esteetön ja majoittuminen on aikamoista ramppaamista. Me majoituimme kolmen hengen loft-huoneessa, jossa oli parisänky parvella eli kiipeilyä vaati sekin. Meille tämä kuitenkin sopi, koska ollaanhan me vielä nuoria ja vetreitä (nuorempien reissaajien keskuudessa ei kyllä usein tunnu siltä). Erittäin pieniin tiloihin vanhassa rakennuksessa on kuitenkin onnistuttu rakentamaan toimiva, moderni ja tyylikäs majoitus.

Boat Quay on Singaporen vanhimpia alueita, ja tunnettiin aikanaan satamapaikkana. Tarinan mukaan kiinalaiset rakensivat kaupparakennukset juuri kyseiseen kohtaan, koska Singaporen läpi virtaava joki muistuttaa juuri tuossa leveimmällä kohdallaan karpin mahaa. Karpin maha taas symboloi vaurautta, joten Boat Quay oli hyvä paikka yrityksen perustamiselle. Ihanaa taikauskoisuutta. Aasiassa tällaisiin tarinoihin törmää usein.

Nykyään Boat Quay tunnetaan ravintoloista ja baareistaan, joten hostellilta ei tarvitse lähteä kauas löytääkseen mukavan ruokapaikan. Alueen ravintolat ovat toki hintavammasta päästä, mutta esimerkiksi Chinatowniin kävelee vain vartin.

Dormissa majoittumisen jälkeen oma huone tuntui todelliselta luksukselta. Huoneet ovat pieniä, mutta kiireisen päivän jälkeen oli ihanaa hengähtää, sulkea ovi ja olla omassa rauhassa. Meillä on tapana iltaisin katsella läppäriltä sarjoja yhdessä. Kun hankittiin jakaja, johon saa kahdet kuulokkeet, elämänlaatumme parani huomattavasti. Tulevaisuudessa yhdistän varmasti esimerkiksi Billionsin, Better Call Saulin ja Broadchurchin (kaikki muuten alkaa b:lla, creepy!) tähän reissuvuoteen. Hostellin wifi oli tosi hyvä ja riitti jopa sarjojen pyörittämiseen. 

Suosikkispottimme hostellilla oli mahtava terassi, josta avautui näkymät joelle ja Marina Bay Sandsiin. Ihana paikka nauttia aamiaista - joka muuten on ilmainen! Kyseinen terde on myös instagrammaajien suosiossa. Hieman nauratti, kun reissaaja toisensa jälkeen otti kuvaa kahvikupistaan terassin reunalla.

Ollaan muuten huomattu, että somen myötä ihmiset näpräävät enemmän kännyköitään ja juttelevat kotona odottavien kaverien kanssa sen sijaan, että aloittaisivat keskustelun muiden reissaajien kanssa. Niinä päivinä, kun ei ole sosiaalisella tuulella (eli useimmiten, hah) tämä on täysin ok, mutta puheripulin iskiessä ihmisiin on hankala ottaa kontaktia läppärien, tablettien ja älypuhelimien muodostavan muurin takaa. Poshtelleissa yöpyykin usein tällaisia ns. flashpackereita, jotka käyttävät "tavallista reppureissaajaa" hieman enemmän rahaa majoitukseen ja ruokaan, ja matkustavat kaikenlaisten vempainten kanssa. Moni heistä pitää matkablogia tai on aktiivinen somessa. Tämän määritelmän mukaan minä ja Chrisu ollaan juurikin flashpackereita - tunnetaan myös nimellä poshpacker ja glampacker. En yleensä tykkää tällaisista leimoista, mutta jos se auttaa hahmottamaan meidän tapaa reissata niin olkoon.

5Footway Inn on itse asiassa hostellien ketju. Heillä on viisi hostellia Singaporen eri alueilla. Hostellien sisustuksessa on otettu huomioon juuri kyseisen alueen historia ja kulttuuriperintö. Hostelleihin voi tutustua täällä.

Saatiin tälläkin kertaa lukijoillemme alennuskoodi. Koodilla EC10 saatte 10 % alennusta mistä tahansa 5Footway Inn -hostellista Singaporessa. Alennuksen saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen promotion@5footwayinn.com ja kertomalla haluamansa majoituspäivät ja koodin. Hinnat vaihtelevat 23 euron dormisängystä 120 euron neljän hengen huoneeseen. Koodi on voimassa syyskuuhun 2017 asti.

5Footway Inn Project Boat Quay, 76 Boat Quay, Singapore 049864

IG: @5footwayinn FB: @5footway

 
Millä perusteella valitsette majoituksen reissuillenne? 

 

Lue myös:

Pariskuntana dormissa - Bunc Hostel Singapore

Hostellin tunnelma - mistä se syntyy?

Philoxenia - yhteisöllisyyttä Siperiassa

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI

Ladataan...

* Yhteistyössä Bunc Hostel Singapore

Kaikki tiet vievät Singaporeen. Kaakkois-Aasian reissulla tähän pikkuruiseen valtioon päätyy melkein väistämättä – vähintään välilaskun ajaksi matkalla paikasta toiseen. Toiset tuntuvat rakastavan Singaporea, mutta osan sen jättää kylmäksi.

Ensimmäisenä Singaporesta tulee mieleen kallis hintataso, joten edullista majoitusta voi olla vaikea löytää. Iloksemme pääsimme blogiyhteistyön tiimoilta majoittumaan ilmaiseksi kahteen eri hostelliin, joista ensimmäisenä testasimme Bunc Hostellia Little Indiassa.

Bunc Hostel kutsuu itseään boutique hostelliksi, joka pyrkii yhdistämään boutique hotellin mukavuudet ja hostellikulttuurin. Tällaiset hostellit ovat trendi maailmalla, ja niin myös Singaporessa.

Hostelli sijaitsee Little Indiassa, joka on meidän ehdoton suosikkialue Singaporessa. Läheltä löytyy kaupungin edullisimmat ruokapaikat, värikästä elämänmenoa ja kävelyetäisyydellä on moni muukin mielenkiintoinen alue, esimerkiksi Arab Street, Haji Lane ja Bugis.

Sijainnin lisäksi ehdoton plussa on reipas ja ystävällinen henkilökunta. Vaaleasävyisen hostellin aula ja yhteistilat ovat valoisia. Valkoisten pintojen vastapainoksi on sisustuksessa käytetty esimerkiksi perinteisiä singaporelaisia leluja, jotka ovat muistoja henkilökunnan lapsuudesta.

Pitkulainen ruokailutila on kiireisellä aamiaisella hieman haasteellinen. Singaporen hostelleissa ei yleensä ole vieraiden käytössä olevia keittiöitä, mutta Bunc Hostellista sellainen löytyy. Koska alueella on edullista syödä ulkona, on keittiö lähinnä pidempään hostellissa majoittuvien käytössä.

Loungessa on mukava hengailla, mutta wifi oli vierailumme aika todella heikko. Itse huoneet ovat siistejä, mutta pieniä. Jännittävintä oli, että majoituimme dormissa, jossa oli yksittäisten sänkyjen lisäksi myös parisänkyjä. Pariskunnille siis hyvä vaihtoehto, koska kahden hengen huoneet ovat Singaporessa kalliita.

Meidän huoneessa oli seinään upotettuja sänkyjä, joista alasängyt olivat parivuoteen levyisiä ja ylävuoteet yhden hengen sänkyjä. Pienessä huoneessa oli yhteensä 12 henkeä, joten yksityisyyttä ei juurikaan ole. Vessat ja suihkut jaetaan useamman huoneen kesken.

Vaikka Bunc Hostel on Singaporen isoimpia hostelleja, se ei ole (onneksi) mikään bilehostelli, joten nukuttiin yöt hyvin, ja muutenkin porukka oli huoneessa oleillessaan hiljaa. Yhteistiloista löytää kyllä halutessaan juttuseuraa, vaikka itse koenkin, että pienissä hostelleissa on helpompi tutustua muihin reissaajiin.

Saatiin teille lukijoille myös alennuskoodi. Koodilla EC10 saatte 10 % alennusta Bunc Hostellin majoituksesta. Alennuksen saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@bunchostel.com ja kertomalla haluamansa majoituspäivät ja koodin. Parivuoteen hinta dormissa on 45-50 Singaporen dollaria (hinta tuntuu vaihtelevan kysynnän mukaan). Koodi on voimassa syyskuuhun 2017 asti.

Bunc Hostel, 15 Upper Weld Road, Singapore 207372

IG: @bunchostel FB: @BuncHostel

 
hostelli majapaikkana - kiinnosteleeko?

 

Muistathan seurata reissuamme Instagramissa ja Facebookissa!

Lisää Singapore-juttuja tulossa, kuten myös postauksia muualta Kaakkois-Aasiasta ja Uudesta-Seelannista. Reissumme etenemistä voi seurata kartalla täällä.