Yksi tunti, yksi MV-lehden "artikkeli" - eikä yhtäkään todenperäistä lausetta

Matkalla Perille

 

Disclaimer: MV-lehti on vihaa, väkivaltaa ja rasismia lietsova sivusto, jolla ei ole mitään tekemistä journalismin kanssa. Yleensä pyrin olemaan klikkaamatta yhtäkään MV:n linkkiä, koska jokainen vierailu sivustoilla tuo kyseisen roskan omistajille lisää mainostuloja - mutta tällä kertaa tein poikkeuksen. Päätin mennä katsomaan mitä otsikoita MV:n etusivuilta löytyy, valitsin yhden, ja testasin kuinka nopeasti pystyin selvittämään oliko kyseisessä uutisessa hiventäkään totuutta.

Tunnin googlailun lopputulos: Koko artikkeli on täyttä soopaa, jopa suoranaista valhetta. Sen olisi voinut päätellä pelkästä otsikosta joka oli itsessään aivan naurettava, mutta shokeeraavalla (ja täysin valheellisella) otsikoinnilla kyseinen artikkeli on luettu yli 20 000 kertaa ja sitä on suositeltu Facebookin kautta yli 1000 kertaa parin päivän aikana. MV-lehti on jakanut "artikkelin" FB-sivuillaan, josta se on jaettu edelleen 134 kertaa. Muutamalla klikkauksella täysin valheellinen sepustus lähtee liikkeelle ja lumipalloefekti on taattu. Näin pelko, ahdasmielisyys, muukalaisviha, suvaitsemattomuus ja rasismi leviävät - joka hetki, joka päivä, tuhansien klikkauksien ja Twiittien ja jakojen kautta, kun virheellistä tietoa ja usein ihan täysiä valheita jaetaan totuuksina vailla minkäänlaista lähdekritiikkiä, vastuuta, etiikkaa. En kehota ketään klikkaamaan MV:n sivuille, mutta linkitän ko. artikkelin tähän, jotten itse sorru samaan lähteettömyyteen kuin kritisoimani "julkaisu". Samasta syystä linkitän alla myös muita, pääasiassa ruotsinkielisiä roskasivustoja joita en myöskään suosittele kenellekään. 

Aloitetaan: 

Otsikko: Ruotsissa raiskataan 164 naista joka päivä

Julkaisupäivä: 20.9.2015

Väite: Ruotsissa kirjattu 60 000 raiskausta vuodessa, eli noin 5000/kk, tai 164/päivä. Muslimien osuus raiskauksista 77%, maahanmuuttajien yleensä 90% 

Lähde: Mahdotonta sanoa, koska MV ei ole linkittänyt "artikkelia" mihinkään lähteisiin. Tekstiin on sen sijaan liitetty kuvankaappaus ruotsinkieliseltä sivustolta, jota ei myöskään ole linkitetty, eikä mistään ilmene mikä sivusto on kyseessä. Googlettamalla ruotsinkielisen alkuperäistekstin voi kuitenkin melko helposti löytää tiensä "Pettersons blog" -nimiseen blogiin, joka vaikuttaa olevan Ruotsalainen, maahanmuuttokriittinen blogi jota pyörittää joukko ruotsalaismiehiä vailla minkäänlaista varsinaista journalistista koulutusta tai taustaa. Yhtä hyvin lähteenä voisi siis olla kenen tahansa random kansalaisen blogi, jonka kirjoittajalla ei ole minkäänlaista vastuuta tai halua käyttää minkäänlaista lähdekritiikkiä tai harkintaa omissa kirjoituksissaan. Pettersons blog-tekstin ainoa lähde"viite" on linkki sivustoon nimeltä Informazione Libera - sen luotettavuutta on mahdotonta lähteä kovin tarkasti arvioimaan, kyseistä sivua kun ei ole enää olemassa. 

Arvioidaanpa sitten esitettyjen lukujen paikkaansa pitävyyttä. Teksti siis väittää, että Ruotsissa olisi kirjattu 60 000 raiskausta vuodessa ((Mietitäänpä tuota määrää nyt hetki: 164 raiskausta päivässä. Se tarkoittaisi keskimäärin seitsemää raiskausta tunnissa, joka päivä. Maailmassa on ikävä kyllä maita joissa päästään näihin järkyttäviin lukuihin ja ylikin - mutta Ruotsi ei todellakaan ole yksi niistä.). Missä vuodessa? Sitä pientä yksityiskohtaa ei mainita, mutta oletetaan että nämä luotettavat tahot viittaisivat lähivuosiin eivätkä levittelisi vanhentunutta tietoa (pois se niistä..), joten otetaan tarkasteltavaksi vuosi 2014. 

Ruotsin rikostilastot tulevat Ruotsin kansallisesta rikoksentorjuntayksiköstä, Ruotsiksi Brottsförebyggande radet (BRA), englanniksi Swedish National Council for Crime Prevention. Yksikön hyvin käyttäjäystävälliset sivut löytyvät helposti englanniksi, ja kertovat selkeästi että vuonna 2014 ilmoituksia seksuaalirikoksista tehtiin 20400 joista 6700 kirjattiin raiskauksiksi. Kuusituhattaseitsemänsataa - EI 60 000. Älkääkä ymmärtäkö väärin, 6700 raiskausta vuodessa on silti todella paljon - mutta aika paljon vähemmän kuin mitä MV-lehti artikkelissaan väittää. Ei ole yhtäkään luotettavaa lähdettä, raporttia, tutkimusta tai tilastoa jonka mukaan Ruotsissa olisi ikinä tehty 60 000 raiskausilmoitusta vuodessa. 

Sitten väite siitä, että raiskauksista 77% on muslimien tekemiä. Kun tämän väitteen googlaa, päätyy loppumattomaan epäluotettavien äärioikeistoblogien synkkään suohon. Jokainen vastuuntunnoton blogisti siteeraa toinen toistaan, viitaten aina vaan epäluotettavampaan "lähteeseen", kunnes väitteen alkuperää on täysin mahdoton selvittää. Suurin osa blogeista väittää että "tieto" on peräisin Ruotsin rikoksentorjuntayksiköstä julkaistusta raportista, jota ei kuitenkaan löyty mistään. Sen lisäksi, kun blogien huuhaata lukee hieman tarkemmin, tulee ilmi että tämän "raportin" tilastot ovat vuosilta 1985-1989 ja 1995-2001 - sen uudempia tilastoja olisi mahdotonta tuottaa, koska Ruotsin poliisi ei nykyään tilastoi rikoksentekijän kansalaisuutta tai uskontokuntaa. Kun lukee vielä pidemmälle, tulee ilmi että itse asiassa "raportin" mukaan rikoksista 77% on ulkomaalaisten tekemiä (ei siis muslimien), mutta muslimit ovat "yliedustettuina" tässä 77% joukossa. Tämä varma tieto taas tulee "luotettavalta Ruotsin poliisivoimiin kuuluvalta lähteeltä, joka haluaa pysyä nimettömänä".

Että näin. 

MV-lehden tekstissä viitataan myös erittäin arvostettuun ja lutoettavaan Human Rights Watch-ihmisoikeusjärjestöön, jälleen täysin virheellisesti. Human Rights Watch ei ole milloinkaan julkaissut lausuntoja, tilastoja tai tutkimuksia joiden mukaan joukkoraiskaukset Ruotsissa olisivat kasvaneet 377% - näin ei itse asiassa väitä edes MV-lehden ilmeinen "lähde", Pettersons blogg. Luvut ovat kyllä Pettersons blogg-jutusta, mutta ko. tekstissä ei viitata Human Rights Watch-järjestöön, vaan mahdollisesti Human Rights Service-nimiseen Norjalaiseen järjestöön - siihenkin tosin ilman linkkiä, joten väitteen todenperäisyyttä on melko mahdotonta lähteä analysoimaan. Yksikään luotettava lähde ei kuitenkaan ole julkaissut moisia lukuja - eikä ainakaan Human Rights Watch, johon MV-lehden jutussa viitataan useaan otteeseen. 

Niin ja se viimeisin niitti? MV-lehden shokeeraava artikkeli on julkaistu 20.9.2015, ja juttu antaa ymmärtää että uutisointi liittyy tämän hetkiseen pakolaiskriisiin ja "maahanmuuttajien vyöryyn" - Pettersons blogg-tekstin julkaisupäivä on 10.9.2013. Alkuperäinen huuhaa-artikkelikin on siis kaksi vuotta vanha. 

Luulen mahdollisesti keksineeni mistä tuo täysin valheellinen ja virheellinen 60 000 raiskausta vuodessa-luku on peräisin. On mahdotonta selvittää kuka sen alun perin heitti internetin ihmeelliseen maailmaan ja täten teki siitä kiistämättömän totuuden tuhansien ja tuhansien höyrypäiden mielissä - mutta kuka ikinä se olikaan saattoikin tahallisen valehtelun sijaan olla vain todella surkea matikassa.

Ruotsin raiskaustilastoista puhuttaessa törmää nimittäin aina mainintaan samasta raportista, jonka julkaisee UN Office of Drugs and Crime (UNODC) eli YK:n rikoksia ja huumausaineita käsittelevä yksikkö. Kyseisen raportin mukaan Ruotsissa raportoitiin vuonna 2012 66 raiskaustapausta jokaista 100 000 asukasta kohtaan. Ruotsin väkiluku oli vuonna 2012 yhdeksän miljoonaa ja rapiat päälle. Kun siitä lähtee kertomaan mitä 66 raiskausta/100 000 asukasta tekee - ja joko vahingossa tai tahallaan hoitaa laskutoimituksen hieman huolimattomasti - yhtäkkiä noin 6000 raiskausta/vuosi onkin 60 000 raiskausta/vuosi, ja ta da! Ruotsissa raiskataan enemmän naisia vuodessa kuin kaikissa muissa pohjoismaissa yhteensä, raiskaaja on 77% tapauksissa muslimi (väite jolle ei löydy minkäänlaista luotettavaa lähdettä), ja kohuotsikko on valmis.

*********

Toivon usein, että internetissä toimisi jonkinlainen universaali paska-suodatin, joka tunnistaisi sisällön joka on totaalisen valheellista, virheellistä ja vaarallista - ja laittaisi tällaiset tekstit suoraan ö-mappiin. Sellaista filtteriä ei kuitenkaan ole, ja senpä takia kuka tahansa jolla on pääsy tietokoneen ja internet-yhteyden äärelle voi suoltaa mitä tahansa soopaa ja roskaa nettiin ilman minkäänlaista vastuuta. Varsin kertovaa on myös se, että usein nämä totuuden torvet - kuten esimerkiksi MV-lehden "reportterit" - levittävät roskaansa täysin nimettömästi ja kasvottomasti. Internet on erityisen hyvä juuri sellaisille ihmisille, jotka eivät uskalla seisoa sanojensa ja mielipiteidensä takana - nimettömänä kun on aina helpompi suoltaa täyttä potaskaa ja suoranaisia valheita ihmisille luettavaksi, ei tarvitse pelätä että oma maine menee. 

Seksuaalinen väkivalta on iso ongelma Ruotsissa, mutta Ruotsin päällisin puolin erittäin korkeilta vaikuttavat raiskaustilastot johtuvat osittain siitä, että Ruotsin lain mukaan jokainen yksittäinen raiskausakti kirjataan erilliseksi rikokseksi - toisin sanoen, jos yksi uhri raiskataan saman tekijän toimesta vaikkapa kymmenen kertaa, tilastoihin lisätään kymmenen raiskausta. UNODC varoittaa jokaisessa julkaistussa raportissaan, että koska eri maiden lainsäädäntö, rikosten määrittely, rikosnimikkeet sekä tilastointitavat ovat niin erilaisia keskenään, lukujen perusteella ei pitäisi tehdä maiden välisiä vertailuja - mutta se ei kiinnosta niitä, jotka haluavat irroittaa faktat asiayhteyksistä ja vääristellä totuutta lietsoakseen pelkoa, vihaa ja väkivaltaa. Seksuaalinen väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma, ja yksikin raiskaus on aina liikaa, tapahtuipa se missä päin maailmaa tahansa ja olipa tekijä kuka tahansa - mutta tällaiset "artikkelit" kuten tämä MV-lehden tekele eivät johda mihinkään muuhun kuin erilaisuuden pelon, väkivallan, suvaitsemattomuuden ja rasismin lietsomiseen. Tällaiset artikkelit antavat virheellisen "oikeutuksen tunteen" niille, jotka haluavat tekosyyn ja moraalisen luvan rasismille ja väkivallalle.

Numeroilla ja tilastoilla on suuri mahti. Niillä voi saada aikaan paljon hyvää, mutta myös todella paljon pahaa - on äärimmäisen helppoa heittää ilmoille shokeeraavia lukuja ja tilastoja, jotka eivät perustu mihinkään varsinaiseen tutkimukseen, raporttiin tai tilastoon, ja kunhan tarpeeksi moni ottaa ne totuutena, niistä tulee totuus. Suurinta osaa ihmisistä ei nimittäin kiinnosta se, mitä oikeat tilastot, tutkimukset ja luvut sanovat - vaan se, minkä he itse haluavat uskoa todeksi. Ja jokaiselle "totuudelle" löytyy aina "luotettavia lähteitä" tai "tutkimustilastoja" tueksi. 

Sen takia, rakkaat ihmiset: LÄHDEKRITIIKKI! Mieti, ennen kuin klikkaat artikkelia, ja mieti vielä pidempään ennen kuin jaat sen omalla seinälläsi. Tällaiset MV-lehden kaltaiset "julkaisut" aiheuttavat niin paljon pahaa ja vihaa, eikä niistä hyödy kukaan - paitsi MV-lehden omistaja, joka nauraa matkalla pankkiin Barcelonassa

Kommentit

sivustaseuraaja vol 2 (Ei varmistettu)

Menee samaan kategoriaan erään Magneettimedian kanssa: ei mitään tekoa todellisuuden ja lähdekritiikin kanssa.

Mutta mikä kaikkein huolestuttavinta: ihmiset haluavat uskoa näihin medioihin, koska ne tukevat sitä omaa näkemystä joka koetaan oikeaksi. Tulee mieleen Hesarin artikkeli parin vuoden takaa: "Keski-aika on lähempänä kuin kuvittelemmekaan". Tiedon määrän lisääntyminen ei ole vastaavassa suhteessa lisännyt proletaatin itsekritiikkiä vaan uskomukset ovat helpompia, tai oikeammin, mielyttävämpiä uskoa.

Mika (Ei varmistettu)

Juuri näin.
Mielestäni ei ole väliä onko MV jutut totta vai ei?
Mutta jos noin valtavasti ihmisiä ajattelee samalla
tavalla. Tosin vain jäävuoren huippu jaksaa tuoda
julki ajatustapansa.

Ehkä tämän maan hallituksen pitäisi alkaa
kuunnella kansan syviä rivejä.

Tehdä muutoksia, Suomi kuuluu Suomalaisille.
Piste.

EnHora (Ei varmistettu)

HUVITTAVAA KUN JOKU $UO-HU0RA JOSTAIN U$A$AATANA$TA (MAAILMAN SUURIN MA$$AMURHAAJA) TUOMIT$€€ YHTÄ VERKKOLEHTEÄ JOKA USKALTAA mm JULKISTA MURHAAJI€N JA RAI$KAAJI€N NIMIÄ JA KUVIA....

$ILLOIN KUIN JO(T)KU(T) "NAI$" PUOLIN€N HU0RA(T) PUOLU$TAA RAI$KAAJIA NIIN ON KYLLÄ TODI$T€ $IITÄ €TTÄ MAAILMAN LOPPU ON LÄH€LLÄ !!!

T€RV€ $UO-HUORA....MILTÄ TUNTUU A$UA NOITT€N LÄHI-IDÄN MA$$AMURHAAJI€N LUONA....VALUUKO $UNKIN U$A$AATANA-H0M0N KÄ$I$TÄ NÄITT€N LÄHI-IDÄN LA$T€N V€RTA ?????

Madeleine Albright says 500,000 dead Iraqi Children was "worth it" wins Medal of Freedom

https://www.youtube.com/watch?v=omnskeu-puE

VAI PUOLU$TATKO $UO-HU0RA NÄÄKIN LA$T€NRAI$KAAJAT...?????

http://www.infowars.com/us-military-investigator-confirms-women-and-chil...

http://www.dailykos.com/story/2009/05/28/736242/-UPDATE-Children-raped-a...

http://www.salon.com/2004/07/15/hersh_7/

http://www.globalresearch.ca/iraq-s-child-prisoners/858

JOT€N KANNATTAA $UO-HU0RA $IIVOTA OMA $UU$I...P€RH€€$I P€RÄ-P€$Ä....€NN€NKUIN ALAT $YYTTÄMÄÄN MUITA....MI$TÄÄN A$IA$TA....KUT€N esm VAL€HT€LU$TA....!!!!!

P$...KUINKA MONTA $YYTÖNTÄ IHMI$TÄ TUO U$A$AATANA ON MURHANNUT TÄNÄPÄIVÄNÄ...????

http://www.globalresearch.ca/u-s-holds-the-world-record-of-killings-inno...

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2014/08/afghanistan-no-justice-th...

https://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_from_US_drone_strikes

http://www.theguardian.com/us-news/2014/nov/24/-sp-us-drone-strikes-kill...

http://www.mintpressnews.com/us-drone-strikes-in-yemen-have-killed-more-...

NOH....AIOTKO $€N$UROIDA NÄÄ......... TOTUUD€T ......... $UO-HU0RA....????

Miten on Mahdollista....?? (Ei varmistettu)

Surettaa todella kun nämä Suvakki Feministi KanaAivot kiistää Suomen sekä Ruotsin VIRALLISIA TUTKIMUKSIA jossa. Esm. KIISTATTA paljastuu SE että nämä POHJOIS-AFRIKASTA sekä LÄHI-IDÄSTÄ. tulleet Maahanmuuttajat.....RAISKAA 17 KERTAISESTI verrattuna SUOMEN OMAAN KANTAVÄESTÖÖN....Optulan Tutkimus

http://optula.om.fi/material/attachments/optula/julkaisut/tutkimuksia-sa...

KIITOKSENA MEILLE NÄITTEN SUVAKKI FEMAKOIDEN HYYSÄÄMISESTÄ JA MUITTEN VERONMAKSAJIEN IKUISESTA ILMAISESTA YLLÄPIDOSTA !!!!!

EmMama
Matkalla Perille

Yksikään maahanmuuttaja, pakolainen, ulkomaalainen vierailija - tai Amerikkalainen - ei koskaan ole haukkunut minua huoraksi tai uhkaillut minua. 

Sen sijaan olen saanut kuulla huorittelua, uhkailua, solvaamista ja panettelua useilta suomalaismiehiltä, mutta kumma kyllä aina pelkurimaisesti nimimerkin takaa, kuten sinunkin tapauksessasi. Tervetuloa kertomaan mielipiteesi ihan omalla nimellä - taitaa olla liikaa pyydetty. 

 

saul (Ei varmistettu)

Aika moni tuntemani ulkomaalainen mies kutsuu kaikki suomalaisnaisia huoriksi. Se että tulevatko sanomaan päin näköä onkin eri juttu.
Mistäs muuten tiedät etteivät nämä nimimerkkien takaa huutelijat ole jotkut ulkomaalaisia?

onnitaide (Ei varmistettu)

Olen aina tykännyt lukea verkkokeskusteluja. En tiedä miksi, koska outoja ne ovat olleet aina. Nykyään keskustelun taso on kuitenkin laskenut lyhyessä ajassa ennätysmäisen alas. Tietyistä aiheista puhuttaessa kirjoittaja sekä kommentoijat voivat joutua aika kovankin hyökkäyksen kohteeksi. Tämä sinun postauksesi on hyvä esimerkki tästä.

Disinformaatiosta hämmentynyt pääni on kehittänyt foliohatun arvoisen teorian, joka kuitenkin tekisi mieli selvittää: Voiko olla, että jokin taho tulehduttaa järjestelmällisesti verkkokeskusteluja tiettyjen aihepiirien ympäriltä?

Pystytkö näkemään kommentoijista sijaintitietoja? Ovatko kommentoijat yrittäneet peittää sijaintiaan jollain tavalla?

Yksipuolinen näkemys (Ei varmistettu)

Syytät suomalaisia huorittelijoiksi ja muustakin vaikka tiedät hyvin sen mihin turvattomuuteen kaikki tämä hallitsematon maahanmuutto on johtanut. Ei pidä syyttää kaikkia suomalaisia miehiä uhkailijoiksi tai raiskaajiksi sillä ne ovat todellakin useimmissa tapauksissa juuri näitä yksittäistapauksia. Toisin kuin useissa näiden kulttuurin rikastuttajien tapauksissa. Toki ei heitäkään voi kaikkia syyttää noista teoista mutta osa on ongelmatapauksia. Oletko liikkunut yksin kaduilla näiden maahanmuuttajien keskitse? Kerro miksi suomalaiset hyväksyvät maahanmuuttajat jotka ovat tulleet kaukoidästä? Siksi että he sopeutuvat kulttuuriimme eivätkä ole poikkiteloin kaikessa mikä kulttuurissamme eroaa heidän tavoistaan! Maassa maan tavalla. Etkö näe tätä tilannetta, vai etkö halua nähdä, tai näet, etkä välitä, koska se ei sinua ilmeisesti liikuta. Jos tänne tulevia maahanmuttajia kohdellaan niin hyvin kuin pystytään ja he kohtelevat meitä alempiarvoisina ja vääräuskoisina, pyrkivät valtaan, nauravat laeillemme, tekevät paljon määränsä nähden pahaa enempiä erittelemättä niin onko ihme jos kansa katkeroituu? Varsinkin kun oman maan päättäjät miltei asiassa kuin asiassa ovat kansan enemmistön tahtoa vastaan. Jos joku MV lehti puutteistaan huolimatta kertoo asiat salaamatta mitä valtamedia ei tee vaan salaa ja valehtelee joka käänteessä niin eikö saisi paljastaa asioita vaan pitäisikö kusettaa kansaa? Niinkö? En muuten saa tietojani pelkästään jostain MV lehdestä tai Magneettimediasta, enkä ole kaikissa asioissa samaa mieltä niidenkään kaikkien toimittajien kanssa kaikissa asioissa. Kukapa olisi sataprosenttisesti samaa mieltä kaikista asioista jonkun toisen kanssa, tuskin kukaan. En kaipaa kommenttiasi vaikka osa lauseistani ovatkin kysymyksen luontoisia. On vaan kumma että normaalit kansalaiset nimitetään rasisteiksi yhtään ajattelematta mitksi he käyttäytyvät niinkuin käyttäytyvät!

Vierailija (Ei varmistettu)

Musta on hassua, miten nämä isäm maan puolustajat enemmän luo turvattomuuden tunnetta kuin se tieto, että rapiat 30 000 maahanmuuttajaa on Suomessa. Tai se, että parisataa tuossa naapurissa. Iltalenkillä olen käynyt neljästi viikossa keskuksen liepeillä, eikä vieläkään raiskattu, dear Eki, missä vika?!

Panu Sinimaa (Ei varmistettu)

Montako kertaa sut on RAISKATTU?

Jos oisit ikäs asunu rättipäittein maissa, jokainen huuto, huorittelu olis ollu fyysistä raiskaamista.

ps. eka kommentti minkä tässä kirjotan ja ihan omalla nimellä.

Entinen MV-seuraaja (Ei varmistettu)

Luin yhdessä vaiheessa MV-lehteä lähes päivittäin. Kaikki varoittelivat, että se on täynnä valheita ja virheitä. En muista törmänneeni kuin pariin virheelliseen. Tämä oli yksi niistä. Pohdin silloin mistä ihmeestä kymmenkertainen luku oli saatu. Oma tulkintani oli se että raiskauksistahan valitettavasti vain noin kymmenesosa johtaa rikosilmoituksiin. Eli artikkelin suurin virhe taisi olla se että sanottiin Ruotsissa tehtävän 67 000 raiskausILMOITUSTA kun olisi pitänyt sanoa 67 000 RAISKAUSTA. P.S. Syy siihen miksi minä lakkasin lukemasta MV-lehteä on se että tajusin ettei jutut olekaan valheita VAAN TOTTA. Kyseessä oli hyvin arkaluontoinen tapahtuma, josta luultavasti kaikki muut lehdet vaikenivat suojellakseen rikoksen tekijää ja uhria. Tajusin, että ehkä jossain suhteessa on parempi että elämme yhteisessä valheessa/ osa totuuden maailmassa

Vierailija (Ei varmistettu)

:DDD Jep jep. Tämä suuri, vaarallinen totuus, jota suvakkimedia piilottelee... Oh lord.

Toinen mielipide (Ei varmistettu)

Ihan ensimmäiseksi ei toi sun postaus tee MV-mediaa yhtään sen epäluotettavammaksi kuin mitä esim hesari on tällähetkellä. MV-media ei tee omia uutisia, suurimpaan osaan uutisiin on lähdelinkki mainittu.
http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1111881 esim tuota Ruotsin raiskautilastoa on uutisoitu viimeiset parivuotta ympäri nettiä eri foorumeilla, ettei enää tiedä mikä on alkup. linkki.

Käyppä vaikka MV-median 50 viimeisintä uutista läpi ja laske siitä kuinka on monta feikkiuutista löydät, et kovin montaa!.

MV-median lukijamäärät kasvaa kaiken aikaa ja samaa tahtia laskee isojen medioiden lehtilevikit? mistäköhän syystä? esim Sanoma yhtöiden pörssikurssi on pohjalukemissa ja pysyy siellä niin kauan kun HS, IS yms jatkaa valehtelua, isot mediat vääristelee, valehtelee, huijaa minkä kerkeää ja syöttää ja aivopesee lukijoita. esim. EU, euro, Nato ja maahanmuuto on hyviä asioita, negatiivisistä ei juuri puhuta,Venäjä on tosi iso uhka, väärin! se isoin uhka tulee Tornion kautta suomeen! Kukaan ei tiedä millaisia taustoja näillä ns pakolaisilla on, voi olla uinuvia terrosristisoluja jotka pitää toisiinsa yhteyttä netin kautta. Norjassa vasta vähän aikaa sitten paljastui tälläinen missä tavisnorjalaisia olisi tapettu teräaseilla.

http://mvlehti.net/2015/09/22/aiheuttiko-tama-juttu-positiivisen-muutoksen/ 19 päivä julkaistu kirjoitus ja 20 päivä ilmoitettiin kiristyksistä. MV-median logeissa näkyy IP-osoitteet joiden avulla voi tarkastella mistä lukijoita tulee, erilaiset ministeriöt, poliisit lukeneet kyseistä kirjoitusta yli 1000 kertaa, ei mulla ole mitään syytä epäillä etteikö olisi totta, tarvittessa varmasti julkaisisi todisteet.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/norjalaisnainen-yritti-puuk... Tälläinen on tyypillinen siivottu uutinen, ei ole mainintaa et puukottaja oli Somali.
Yritetään kaunistella asiaa et maahanmuuttajataustaiset tekee suhteellisesti aika paljon rikoksia ja usein kohteena on nainen(raiskaus tai raiskausyritys) tai nuori(pahoinpitely, ryöstö)

Suvakki pullahalaajat herää vasta sitten todellisuuteen kun itse joutuvat ulkomaalais "rikastuksen" kohteeksi.

Kovasti yrittävät saada MV-mediaa lehteä teilatuksi mutta se vaan kasvaa ja laajenee pikkuhiljaa, tulee uusia maita mukaan. ;)

YM, FM (Ei varmistettu)

Se että MV-lehteä luetaan lehdessä enemmän samaan aikaan kuin lehtilevikit laskevat ei ole verrannollista. Samaan aikaan kuin lehtilevikit laskevat, niitä luetaan netissä enemmän ja siksi paperilehden levikki laskee.

Jos haluat osoittaa, että HS valehtelee, kaiva todisteet esiin muualta kuin MV-lehdestä, jolla ei ole minkäänlaisia todennettavia lähteitä tai journalistisia käytäntöjä sen perustelemiseksi, mitä siellä julkaistaan. Ylhäällä jo todistettiin, että tämä yksi juttu on ihan potaskaa. Eikä siinä edes vielä todettu, että Ruotsin suhteellisesti meitä korkeammat raiskausluvut selittyvät kahdella seikalla: suurempi alttius ilmoittaa raiskauksesta ja erilainen tilastointitapa. Ruotsissa jokainen raiskaus on yksittäinen rikos - siis jos mies raiskaa vaimoaan kolmivuotisen avioliiton aikana kerran viikossa, siitä kertyy noin 150 rikosta, mutta Suomessa se olisi yksi rikos, jonka tuomiota kovennettaisiin sen mukaan, kuinka pitkään tai monta kertaa tämä on jatkunut.

Sinunlaistesi ihmisten takia valtamedia EI ilmoita, että rikollinen oli somali tai romani tai muuta valtaväestöstä ulkonäöllään erottuva, jotta sinä ja kaltaisesi eivät hyökkäisi jokaisen erivärisen kimppuun. Kansallisuus on sallittua mainita, rodun mainitseminen yllyttää juuri sinunlaisiasi. Herää itse todellisuuteen sieltä MV-lehden maalaamasta uhkakuplasta. Maahanmuutosta, maahanmuuttajien tekemistä rikoksista, raiskauksista eri puolilla maailmaa ja ylipäänsä maailmasta on tutkittua, analysoitua tietoja niille, jotka jaksavat lukea enemmän kuin otsikot ja ovat valmiita hyväksymään, että oma pelkojen värittämä maailmankuva ei olekaan ainoa oikea.

VTM (Ei varmistettu)

https://affes.wordpress.com/2009/05/08/beviljade-uppehallstillstand-vald... Tuolla on tietoa mitenkä maahanmuuttajien kasvu on vaikuttanut myös raiskausmääriin, molemmat nousussa.
Jos Ruotsi ei olisi alkanut ottamaan suuria määriä maahanmuutajia 1980 luvun alussa, niin raiskausmäärät olisi nyt huomattavasti pienemmät. Ei siihen muuta syytä löydy vaikka sitä selittäisi kaikenlaisilla syillä, maahanmuuttajat vaan tekee rikoksia niin paljon enemmän ja en usko että raiskausmäärät ainakaan pienentyy lähivuosina kun maahanmuutajien määrät senkun kasvaa.

Suvakkien ongelma on että ne uskoo kaiken sen paskan mitä isot lehdet/mediat kirjoittaa, eikä ota itse selvää asioista, paljon asioita jää uutisoimatta tai uutisoidaan asioita jotka on mamuystävällisiä.
Negatiivisiä maahanmuutto asioita uutioidaan niin vähän kuin mahdollista, siksi ei niitä tuntomerkkejä tai kansallisuuksia kerrota, mutta pikkuhiljaa asiat tulee muuttumaan.
Esim. äärioikeistoa on mollattu tai laitettu äärioikeiston piikkiin asioita jotka ei pidä paikkaansa tai on väritetty raskaasti. Vasemmistolainen väkivalta on ilmeisesti parempaa, sen hyväksyy poliisitkin helpommin.

Toki netilläkin on vaikutusta levikissä mutta myös se mitä lehdet kirjoittaa tai ei kirjoita vaikuttaa myös. Sanoman toimitukset tulee vuosivuodelta pienenemään, se on aika varma asia.
Mutta jos vertaa netin eri medioita niin MV-media kasvaa hyvää vauhtia, siihen ei muut mediat pysty.

MV-median takia moni suvakki on heränny kuplastaan ja tulee heräämään viimeistään silloin kun joutuu rikoksen uhriksi. Viimeaikoina on ollut paljon päivityksiä facessa jossa naisia kohtaan on hyökätty tai ahdisteltu mamujen toimesta, pelko lisääntyy mut se ei suvakkeja ilmeisesti haittaa.

Janneeee (Ei varmistettu)

Tässä myös samanlaisia havaintoja!

http://tylervigen.com/spurious-correlations

Vierailija (Ei varmistettu)

En ole ymmärtänyt tätä suvakki-sanaa, sitä että miksi sitä käytetään ja ketkä sitä käyttävät, mutta kun kuulin suvakin vastakohdan olevan vajakki niin mieluusti myönnän olevani suvakki.

Vierailija (Ei varmistettu)

Muista nyt, hyvä isänmaallista räkää niiskutteleva isänmaantoivo, ette netistä googlettaminen tarkoita asioiden selvittämistä itse. On naurettavaa, miten paljon MV-julkaisee mielipiteitä et muita puolivillaisesti kirjoitettuja "faktoja", jotka hyvin helposti voi todistaa muutamalla argumentaatiovirheen avulla ihan käyttökelpaamattomaksi lähteeksi kriittisemmällä tarkastelulla. Kuten tuo sinunkin linkkaamasi artikkeli, sielläpä niitä virheitä vasta viliseekin.

Mutta kun ei osaa ajatella kriittisesti, vasn pitää uskoa kaikkea, mikä omast mielestä on oikeaa...!

ei nyt sentään (Ei varmistettu)

Ei kai kukaan lopeta sanomalehden lukemista ja siirry vain MV-lehteen. Yleensä ihmiset lukevat myös paikallisuutisia, ulkomaanuutisia, urheilua, kulttuuria jne. Taitaa ruoka puoleltakin löytyä vain ruokasooda ohjeita. Jos ei ole koskaan oppinut lukemaan lehtiä Aku Ankan lisäksi, niin silloin tuo näkökulman kapeus ehkä riittää, eikä silloin myöskään ymmärrä tarinoiden surkeaa journalistista tasoa ja tavoitehakuisuutta.

MV-lehti tyyliin voisi lopettaa : MV-lehden omistaja ja kirjoittaja on venäläinen ( no ainakin venäläinen nimi vaikka Suomen passi olisikin ) ja rikollisjärjestön jäseneksi itsensä myöntänyt ( joku prätkäjengi se oli ) sekä oikeudessa tuomittu, Tilastoista voi lukea itärikollisuuden suhteettoman suuren osuuden Suomessa. Isänmaallisuus kuunniaan ja rajat kiinni tuollaisilta, jotka tuhoavat suomalaisen vuosituhantisen yhtenäsikulttuurin !

Äskeinen oli siis parodiaa, eikä tarkoitettu vihapuheeksi, kuten MV-lehden höpinät.

Ihminen (Ei varmistettu)

Rasistien ongelma on että ne uskoo kaiken sen paskan mitä "nämä vaihtoehtoiset" "mediat" kirjoittaa, eikä ota itse selvää asioista. Paljon asioita vääristellään tai suorastaan valehdellaan tai uutisoidaan vain asioita, joilla voi lietsoa ihmisvihaa.

Jorma (Ei varmistettu)

Osoititpa mainiosti suvaitsevaisuuttasi tällä kirjoituksella. Etenkin alkuperäisen kirjoittajan nimittely ja verbaalinen hyökkäys "hänenlaisiaan" vastaan toi mukavan säväyksen suvaitsevaisuutta kaikkien lukijoiden elämään.

öööh (Ei varmistettu)

Eikös tuo (olettaen, että on totta) kerro vain sen, että Suomessa on aivan sairas tapa tilastoida rikoksia? Jokainen rikos on rikos, teki sen sitten sama tai eri ihminen.

jepjepjuujuu (Ei varmistettu)

Itseasiasssa noin Noin 80% mv lehden juttuja on linkki alkuperaiseen uutiseen joka usein on ,, Dailymail, telegraph, bild , ym, eli siis sinun mielestäsi Arvostetut eurooppalaiset erittäin vanhat uutispalvelut ovat siis valhe medioita? Jep jep

macco (Ei varmistettu)

Uskomatonta että MV:n toiminnalle löytyy sinunkaltaisia puolustelijoita. Todistat ettei teille ole totuus tärkeää vaan vihanlietsonta. Se että MV eroaa valtamediasta ei tee siitä todenperäistä tai uskottavaa. Te haluatte uskoa koska olette eksyssissä ja peloissanne, ja Janitskin nauraa matkalla pankkiin. Väitätte olevanne "kriittisiä" mutta olette kaikkea muuta ja häpäisette tuon termin todellisen tarkoituksen.

Tiedoksi vaan sullekkin (Ei varmistettu)

Kyllä ne uutiset joita siellä julkaistaan on jo uutisoitu yleensä muualla tai lukijoiden lähettämiä todisteiden kanssa eli vaikka kuinka väitätte muuta, niin kyllä niissä on aina vähintään yhtä paljon totuutta kuin alkuperäisissä uutisissa on totuutta ja joskus jopa enemmän.
Ja välillä mv-lehti paljastaa uutisia jota il tai is yms on uutisoinnu mutta ovat vääriä eli lehdet ovat jopa korjanneet omia uutisia sen pohjalta mitä mv-lehti uutisoi tai korjaa.

Juha Leinivaara (Ei varmistettu) http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/

Olen myös itse seurannut miten MV on kaikkea muuta kuin luotettava nettisivu. On sääli että niin moni kuvittelee sen oikeasti olevan joku lehti.

http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/search/label/pseudojournalismi

SatanicBunny (Ei varmistettu)

Uutisten "julkaisu" verkossa ei ole missään muotoa todiste niiden paikkansapitävyydestä. Kuten tässäkin jutussa todetaan, MV-"lehden" "lähteet" (silloin kun niitä ylipäätään on ollenkaan) koostuvat lähinnä blogeista, jotka puolestaan eivät käytä luotettavia tai todenperäisiä läheitä.

Lähdekritiikki ei tarkoita sitä että tarkastaa onko uutinen "julkaistu" jossain. Linkkaus blogiin tai satunnaiseen netiisivuun todisteena ei todista vielä mitään, koska kuka tahansa pystyy 5 minuutissa pystyttämään blogin ja postaaman artikkelin jossa väitetään mitä tahansa.

Jos ja kun, kuten tässäkin tapauksessa, alkuperäinen "uutinen" perustuu täysin valheelliseen ja väärään tietoon, ei alkuperäisen blogin linkittäminen todista mitään muuta kuin sen, etteiuvät MV-"lehden" lukijat ja kirjoittajat ymmärrä faktapohjaisesta argumentaatioista mitään, ja että tarkoituksena on selkeästi ainoastaan sensaationhakuisuus ja shokeeraaminen eikä minkäänmuotoinen uutisointi tai journalismi.

Jokaisen uutisen ja artikkelin todenperäisyys arvioidaan omalta pohjaltaan ja perustuu aina lähteiden ja informaation laatuun ja luotettavuuteen. Tässä MV-"lehden" taso on täysin luokatonta, sillä lähteitä ei listata, ja jos listataan, ne ovat blogeja jotka keksivät lukuja päästään tai suoranaisesti valehtelevat, kuten tämäkin juttu osoittaa.

Koita nyt hyvä mies ymmärtää mitä lähdekritiikki tarkoittaa ennekuin puolustat sellaista informaation mäskiämpäriä kuin MV-"lehti".

Linkki kiitos (Ei varmistettu)

Jos IL tai IS ovat korjanneet omia uutisiaan MV:n jutun perusteella niin voisitko linkata sellaisen uutisen kiitos.

Pessi (Ei varmistettu)

Totta, MV ei tee omia uutisia tai uutisia ylipäätään vaan julkaisee mitä tahansa roskaa sen taustoja tarkistamatta, jos näyttää siltä, että se voisi kerätä klikkauksia ja sitä kautta mainostuloja.

MV:n lukijamäärät kasvavat, koska kyseessä on ilmainen julkaisu, jonka hatusta vedetyt jutut silittelevät myötäkarvaan kaikenlaisia tyhmyreitä, jotka pelkäävät ja vihaavat kaikkea oman pienen elämänpiirnsä ulkopuolista ja saavat MV:n vihaa lietsovista höpöhöpöjutuista oikeutusta omille tunteilleen. Isojen mediatalojen levikit puolestaan laskevat, koska niissä on töissä oikeita toimittajia joille pitää maksaa oikeaa palkkaa siitä, että he kirjoittavat oikeita, ammattimaisesti taustoitettuja uutisia. Se tarkoittaa, että niiden lukemisesta pitää maksaa, mitä läheskään kaikki ihmiset eivät halua Internetin ilmaisen tiedon(ja "tiedon")välityksen aikakaudella enää tehdä.

Se, että MV:n lukijoiden joukossa on mahdollisesti ministeriöiden työntekijöitä ja poliiseja ei tarkoita, että kyseisellä julkaisulla olisi mitään painoarvoa näiden ihmisten tehdessä työhönsä liittyviä valintoja ja päätöksiä. Jos sattumalta joku päätös sattuu osumaan tämän huuhaajulkaisun agendan kanssa yksiin, on aika kaukaa haettua lähteä vetämään siitä jotain syys-seuraussuhteita.

Syy siihen, ettei rikoksesta epäiltyjen etnistä taustaa yleensä mainita pikku-uutisissa, lienee pyrkimyksessä olla leimaamatta vähemmistöryhmiä - mikä on ihan kannatettava tavoite, kun miettii, millaisia raivopäisiä vihakampanjoita kansan rasistisesta äärinationalismista henkisen identiteettinsä rakentanut pieni vähemmistö tuppaa pistämään pystyyn joka kerta, kun joku siinä porukassa edes arvailee, että jokin rikos saattaisi olla ulkomaalaistaustaisen tekijän työtä.

Luen minäkin (Ei varmistettu)

MV-lehden kasvavat lukijamäärät eivät tosiaakaan tarkoita, että kaikki lukijat uskoisivat kyseisessä julkaisussa olevat höpinät. Käymme työkavereiden kanssa varsin usein lukemassa mv-juttuja kun niistä saa niin hyvät naurut. Eli osa kansasta ottaa ne tosissaan, osalle se on taas suurinta huvia :) ja omistaja nauraa tosiaan matkalla pankkiin.

Pöyristyjä (Ei varmistettu)

"Käymme työkavereiden kanssa varsin usein lukemassa mv-juttuja kun niistä saa niin hyvät naurut"
Somalien suorittamat joukkoraiskaukset naurattaa sinua... Suosittelen hoitoon hakeutumista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella oivalta ja analyyttinen kirjoitus sinulta jälleen kerran. Kiitos erittäin paljon.

Hymyileoletupea

Loistava kirjoitus! Kiitos. Mielestäni tuo MV lehden nimi on hyvin kuvaava. Sen "artikkelien" käsittämätöntä sisältöä lukiessa päähän nimittäin hyvinkin usein nousee nuo 2 sanaa.... MV!!! 

Bulldog (Ei varmistettu)

Mutkä maat sitten menevät Ruotsin edelle?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics

Juuso (Ei varmistettu)

Kannattaa lukea myös sivun Ruotsia käsittelevä kohta https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics#Sweden

Ruotsissa raiskauksen määritelmä on laajempia ja raiskauksista tehdään helpommin ilmoitus.

kkatri (Ei varmistettu)

Ruotsia käsittelevässä kohdassa:
"However, widely differing legal systems, offence definitions, terminological variations, recording practices and statistical conventions makes any cross-national comparison on rape statistics difficult which is why the UNODC itself caution against using their figures."

"An EU-wide survey on sexual violence against women, published the European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) in 2014, showed Sweden was only third highest, below Denmark and Finland[247] and a previous assessment by Brå have placed Sweden at an average level among European nations"

Jaana11 (Ei varmistettu)

Kylläpä oli taas väkisillä väännetty mustamaalaus teksti. Ei faktaa taas ollenkaan tässäkään. Mutta kun aenteet on mitä on niin kirjoittaa voi mitä haluaa näköjään.

Jussi (Ei varmistettu)

Jaana. Mielipide on eri asia kuin olla myöntämättä huolellisesti esitettyjä ja tarkistettuja faktoja. Tiedätkö miksi kutsutaan ihmistä, joka on tällaiseen kykenemätön?

Tyhmäksi.

Outilas (Ei varmistettu)

Jaana11, perustele.

MerjaKo (Ei varmistettu)

Suvaitsevaisuushan on niiden hyve, jotka uskovat mitä tahansa, mutta silti syövät vain lempiruokaansa. Ei mulla muuta,

En suvaitse (Ei varmistettu)

Suvaitsevainen on väärä sana. En suvaitse väkivaltaa, valehtelua tai tarkoituksenmukaista pahaa mutta en myöskään oleta alkuperämaan tai ihonvärin perusteella kenenkään olevan paha. Tuomitsen ihmiset heidän tekojensa perusteella, en ulkonäön tai kotikielen. En suvaitse äärioikeiston toimintaa, eikä sitä kenenkään tarvitse hyväksyä, koska jokainen päättää toiminnastaan itse.
Äärioikeistolaiset levittävät ympärilleen pelokasta vihaa itseään ja vieraita kohtaan, ja siitä vihasta kärsivät eniten viattomat. Äärioikeisto on euroopan oma ISIS, mikä taistelee vääränlaisiksi katsomiaan ihmisiä vastaan. Hitlerillä oli valtaa hankkiutua eroon "väärä" uskontoisista ja värisistä ihmisistä, kun taas Brevikillä ei demokratisessa Norjassa ollut valtaa estää ulkomaalaisia saapumasta maahan, joten hän teurasti nuoret äänestäjät. Suomen kansanedustaja Immonen matkii Brevikin monikulttuurisuusjulistusta tragedian vuosipäivänä, täällä yritetään polttaa vastaanottokeskuksia ja tummia lapsia tökkästään ohimennessä tupakantumpilla. Minua pelottaa nykySuomi ja hävettää kansalaisteni puolesta.

Ääripäiden keskellä (Ei varmistettu)

Sanot, ettet suvaitse äärioikeiston toimintaa. Suvaitsetko kuitenkin äärivasemmiston toimintaa? Tuntuu, että moni, joka tuomitsee äärioikeiston, ei näe mitään ongelmaa äärivasemmistossa.

Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että molemmat ääripäät ovat huonoja. Terve maahanmuuttokriittisyys on vain hyvä asia, mutta ketään ei tulisi automaattisesti tuomita ihonvärin perusteella. Itse en siis suvaitse myöskään äärivasemmistoa, kuten en äärioikeistoakaan.

On vain yksi ääripää (Ei varmistettu)

Tätä "mutta entäs ÄÄRIVASEMMMMMISTO sitten nii!!1!" -kommentointia kuulee harva se kerta. Vielä toistaiseksi nämä myyttiset "äärivasemmistolaiset" eivät ole uhkailleet raiskauksilla tai pahoinpitelyillä pilottitakeissa ja "ku kluks klaani" -vermeissään vastaanottokeskuksia piirittäviä aitosuamalaisia herroja. Tai kivittäneet näitä. Tai ampuneet näitä kohti ilotulitusraketteja. Tai keräilleet nimiä ja valokuvanneet salaa (siihen tosin ei ilmeisesti ole edes tarvista, kun kaikki klanipäiden kannattajat eksyvät aina sattumalta saman kameran eteen).
Itse asiassa en ole huomannut missään mediassa "äärivasemmistosta" kertovia juttuja. Mahdollisesti siksi, että kyseessä on pelkkä myytti, johon äärioikeistolaiset sekä näiden ajatusmaailmaa tukevat haluavat mielellään viitata aina, kun heidän omiin laittomuuksiinsa ja väkivaltaisuuksiinsa kiinnitetään huomiota.

Lainaan tässä toimittaja Anu Silfverbergin SPR:n vapaaehtoisia käsittelevää juttua "Anneli, Sirpa, Pirjo ja sä":
"Yhä vain puhutaan ”keskustelun ääripäistä”. Sen keskustelun yhdessä ääripäässä on rasisti, joka heittää ilotulitteita sotaa pakenevien lasten päälle. Toisessa ääripäässä on Sirpa, joka hoitaa virallisen Suomen hommat ilmaiseksi, mistä syystä häntä nimitellään, uhkaillaan ja hänen päälleen syljetään."

http://longplay.fi/sidetone/anneli-sirpa-pirjo-ja-s%C3%A4

Racism, facism and nationalism SUCKS (Ei varmistettu)

Samaa mieltä ja tässä kaikessa on meidän ongelman ydin. Kansaa johdatellaan ajattelemaan tietyllä määrätyllä mallilla ja liian usein negatiivisella perspetkiivillä joka puolestaan haittaa suoraan rationaaliseen harkintakykyyn eikä kerro koko kuvaa tai on suodatettu totuus. Media kertoo hyvin tarkkaan mitä ajatella näin lyhyesti sanottuna. Mv lehti suoltaa kansankiihotusta, vihaa ja pelkoa, koska se myy ja näin nauraa kävellessä pankkiin joka on melkein verrannollinen eliitin toimiin näiltä tiimoilta. Eliitin tarkoitus taas pitää totuus sumennossa isompien suunnitelmien ja myös omien hyötyjen takia. Jospa vain oikeasti tiedettäisiin totuus asioista ja kuka on tämän kaiken pahan takana niin voin luvata että se vasta shokki onkin. Suomessa ollaan vielä kovin lampaita ja se johtuu myös kielitaidottomuudesta, koska tiedonkeruu on rajallista, aivopesua ja siitä että tänne ei haluta muuta kuin rajata ihmiset kategorioihin politiikan, uskontojen nationalismin avuin jotta erimielisyydet jatkuisivat eikä rauhaa saataisi aikaiseksi. Tänne meille Pohjolaan ei muutenkaan tule kuin höpöhöpö sirkus juttuja jotka lähenee kovaa vauhtia 7 lehden juttuja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hetkonen, täähän tekee just näistä isäm maan puolustajista juuri niitä suvakkihor...anteeksi, suvaitsevaisia letukoita, mistä itse vollottavat joka paikassa. Etenkin kun MV:ssä julkaistaan yksipuolisesti, vieläpä mielipiteitä - siinä määrin, etteivät heidän tarvitse ajatella muuta kuin vain kahmia tämä lempiruokansa suusta kiltisti alas, kuin tekevätkin sen kummemmin ajattelematta.

Pilkka nilkassa, MV-fanit, pilkka nyt on niin omassa nilkassa, ettei pussista pois puhuminen tai kuopastansa kaivuu mitenkään auta.

Lissulainen1 (Ei varmistettu)

Kiitos taas kerran sun upeasta blogista! Ruotsissa asuvana huvittaa, suurin osa raiskauksista tapahtuu tuttujen kesken ja täällä ei todellakaan, kuten kirjoitit, saa rekisteröidä uskontoa rikostilastoihin.

Rontti (Ei varmistettu)

Aivan mahtava kirjoitus! Valtamedia ei jaksa vissiin MV-lehteä vastaan tapella, joten on jäänyt bloggareiden tehtäväksi. Ja sä puhkot näitä niiden myyttejä erittäin tehokkaasti ja asiantuntevasti. Kiitos!!!

Fiksujen puolella (Ei varmistettu)

Kiitos.

Ehkä joku sellainen, jonka olisi syytä tämä lukea ja ymmärtää, sen lukee ja ymmärtää. Todennäköisesti ei. Hullu maailma, hullu Suomi, hullu "lehti".

Pidä lippu korkealla!

Hilippa (Ei varmistettu)

Kiitos jälleen kerran asiallisesta ja perusteellisesti kirjoitetusta jutusta. Kiitos, että jaksat puuttua. Ja minäkin, olen paljon mieluummin suvakki, kuin vajakki.

Uskomatonta (Ei varmistettu)

Ihmiset uskovat mitä haluavat uskoa - millään muulla en osaa selittää sitä, miksi niin moni ihminen Suomessakin uskoo MV-lehden juttuihin. On surullista, miten jonkun päästään keksimät tarinat lähtevät leviämään verkossa totena. Hyvä, että nostit artikkelillasi asiaa esille - toivottavasti joku lakkaisi uskomasta MV-lehteä tämän pohjalta!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.