Bio2You - tyrnin voimaa kauneudenhoitoon

Helmikuun ja huhtikuun Bette Boxeissa oli mukana Bio2You -merkkisiä tyrnillä kyllästettyjä tuotteita: helmikuussa kasvovoide ja huhtikuussa silmänympärysnaamio. Bio2Youn maahantuoja, Hyvän Olon Maailma, tykästyi postauksiini ja halusi lähettää minulle testiin vielä kolmannenkin tuotteen: silmänympärysvoiteen. Postin töppäilyjen takia silmänympärysvoiteen saaminen kesti ja kesti, mutta nyt olen vihdoin päässyt testailemaan myös sitä, joten pääsen kirjoittelemaan teille tätä informatiivista postausta testailujeni tuloksista! 

 

 

Bio2You on latvialainen yritys, joka käyttää ihonhoitotuotteidensa pääraaka-aineena tyrniä, joka on todellinen antioksidanttinen vitamiinipommi. Koko kosmetiikkasarja on luonnonmukainen, ja moni tuotteista sopii esimerkiksi vegaaneille ja hajusteyliherkille. Tuotteiden valmistus on aloitettu jo vuonna 2009, ja niitä myydään tällä hetkellä viidessätoista eri maassa. Bio2Youn tuotteissa yhdistyy luonnon omat tehokkaat ainesosat sekä tieteellinen osaaminen. Merkki ei ole aivan täysin luonnonkosmetiikkaa, mutta todella lähellä.

 

 

Ensimmäisenä tuotteena olen tosiaan käyttänyt Bio2Youn Natural Nutritive Seabuckthorn With Panthenol -voidetta, joka on siis ravitseva pantenolia sisältävä kasvovoide. Tämä Bette Boxin mukana tullut version on ainoastaan kyseiseen tilausboxiin suunniteltu special edition -pakkaus, ja normaalisti voidetta myydään 50ml pumppupullossa. Voide suojaa, rauhoittaa, hoitaa ja uudistaa ihoa, ja ehkäisee ihon hilseilyä ja kuivumista. Lisäksi se tasapainottaa ihon pH -tasapainoa. Tuotteessa oleva tyrniöljy parantaa ihon pintaverenkiertoa, ja voide sopii jokaiselle ihotyypille, erityisesti kuitenkin herkän, kuivan ja pintakuivan ihon huomioiden. Tuote on täysin alkoholiton, väriaineeton ja hypoallergeeninen, ja se sopii myös vegaaneille. Tuotteen vaikuttavat aineet ovat tyrnin ja pantenolin lisäksi aloe vera, auringonkukka- ja kookosöljyt, sekä kamomillauute. 

 

 

Itselläni on pintakuiva sekaiho, joka kuitenkin (etenkin näin lämpimillä keleillä) kerää paljon rasvaa ja epäpuhtauksia. Sen vuoksi olen todennut monet kasvovoiteet aivan liian paksuiksi ja raskaiksi iholleni. Tämän Bio2Youn voiteen kanssa sitä ongelmaa ei ollut, sillä vaikka aluksi ajattelin sen olevan liian tuhtia, niin yllättäen ihoni imaisikin voiteen itseensä todella nopeasti. En voi olla varma, onko tämä lume-efekti, mutta voisin myös vannoa, että iho näyttää voiteen jäljiltä kirkkaammalta ja terveemmältä! Meikinkin alle se sopii hyvin, eikä lähde rullailemaan peitevoiteen alta. Tämä oma purnukkani, vaikka olikin boxista tullessaan hieman vajaa, on ollut käytössä todella riittoisa. Parilla sipaisulla saa hoideltua koko naaman, ja jos oikein nuukaksi ryhtyy, niin varmasti myös kaulan. Ainoa "ongelma" tuotteessa on minulle se, ettei se tuoksu juuri miltään, mutta monia muita se tuskin haittaa pätkääkään!

 

 

Seuraavana testituotteena minulla oli Natural Eye Contour Seabuckthorn -silmänympärysvoide, joka sisältää tyrniä, aloe veraa, kamomillauutetta, hyaluronihappoa ja kookosöljyä. Voide muun muassa rauhoittaa, kosteuttaa ja elvyttää silmänympärysihoa, ja se sopii myös nuoremmille käyttäjille. Tuote on alkoholiton, väriaineeton ja se sopii myös vegaaneille, sillä se ei sisällä lainkaan eläinperäisiä ainesosia. Valtava 30ml pumppupullo myös kestää ikuisuuden, sillä voidetta ei todellakaan tarvita yhdellä käyttökerralla edes kokonaisen pumppauksen verran!

 

Tässä kuvassa oiva esimerkki siitä, miten silmänympärysvoidetta EI pitäisi levittää.

 

En käytä hirveästi silmänympärysvoiteita, sillä monet niistä tuntuvat turvottavat silmäluomiani, enkä ole vielä löytänyt sellaista tuotetta, jonka ympärille haluaisin rakentaa rutiinini. Tätä tuotetta oli kuitenkin helppo lähteä kokeilemaan, sillä sain mukana tarkat ja minulle räätälöidyt ohjeet tuotteen käyttöä varten. Voidetta otetaan sormelle nuppineulanpään kokoinen pläntti, josta se taputellaan kolmeen eri kohtaan silmä- ja kulmaluuta. Siitä se levitetään hellästi sivellen ja/tai taputellen sisänurkasta ulkonurkaa kohden, jotta se imeytyy parhaalla mahdollisella tavalla. Liian raju hankaaminen voi aiheuttaa (ja mitä luultavimmin aiheuttaakin) silmänympärysihon ärsytystä, punoitusta ja turvotusta, eikä sitä kukaan todellakaan halua. Myös liialla voiteella voi olla samankaltainen reaktio, joten jos voidetta lipsahti hieman liikaa, niin ylimääräisen tuotteen voi taputella esimerkiksi huulille tai niiden ympäryksille. 

 

En jostain syystä muistanut ottaa tuotteesta uutta kuvaa ennen käyttöä, joten siksi tämä vanha kuva tähän väliin.

 

Viimeisenä tuotteena kokeilin Anti-Ageing Eye Gel Patch -geelinaamiota silmänympäryksille, joka sisältää mm. tyrniä, hyaluronihappoa ja kollageenia. Silmänaamiolaput muun muassa kaunistavat silmänympärysihoa, vähentävät turvotusta ja ryppyjä, hoitavat, ja poistavat stressin ja väsymyksen merkkejä. Lappuja voi käyttää säännöllisesti kaksi kertaa viikossa parhaiden tulosten saamiseksi, tai pikakaunistajana ennen juhlia (tai niiden jälkeisenä rokulipäivänä). Niitä voi käyttää myös jääkaappikylminä, joka maksimoi turvotusta poistavan vaikutuksen. Geelilaput ovat väriaineettomia, hypoallergeenisia ja alkoholittomia, mutta toisin kuin edeltävät tuotteet, nämä eivät sovi vegaaneille.

 

 

Koska itse olen näin nuori, eikä ikääntymisen merkkejä ole vielä missään havaittavissa, suositeltiin näitä minulle nimenomaan pikakaunistajana käytettäväksi. Otinkin ne testiin eilen, kun piti lähteä juhlimaan ystävän ylioppilasjuhlia ja katsomaan Mamma Mia! -musikaalia muutaman tunnin yöunilla. Silmät olivat aamulla ihan uskomattoman turvonneet, silmänaluset mustat, ja olo muutenkin pöhöttynyt, joten laput tulivat todella tarpeeseen! Vaikka minun suositeltiinkin käyttävän niitä jääkaappikylminä, niin en vain pystynyt siihen. Jo pelkkä paketti tuntui niin viileältä, että pelkäsin silmämunieni saavan kohtauksen. 

 

Olin putsannut kasvot valmiiksi suihkussa, ja suihkautin sen jälkeen kasvoille vielä kasvovettä, ennen kuin laitoin laput silmieni alle, lähes ripsien tyveen. Lappuja käytettäessä olisi suositeltavaa olla makuuasennossa, jotteivat ne liukuisi pitkin poskia, mutta koska itse käytin samaan aikaan myös kahvista sheet maskia elvyttämään muuta ihoa, niin se piti helposti laput paikoillaan. Istuskelin kaksi naamiota kasvoilla parisenkymmentä minuuttia, jonka aikana katselin Youtube -videoita. Sen jälkeen irrotin sheet maskin, ja asetin geelilaput silmieni yläpuolelle, jotta lappujen molemmat puolet tulivat käyttöön. Pidin niitä siinä kuitenkin vain kymmenisen minuuttia, sillä aika alkoi käydä vähiin. Itselläni ei jäänyt lainkaan ylimääräistä seerumia, vaan iho imaisi kaiken itseensä, mutta jos olisi jäänyt, olisin hellästi taputellut sen silmänympärysiholle tai huulille. Lopputuloksen todellakin huomasi, sillä turvotus oli laskenut etenkin alaluomilla huomattavasti, ja yleisilme oli raikkaampi ja kirkkaampi. En todellakaan näyttänyt siltä, että unensaanti oli jäänyt vajavaiseksi. Pikakaunistajana geelilaput siis todellakin toimivat, ja voisin kuvitella, että pidemmällä ajalla käytettäessä teho vain voimistuu. Näissä huonona puolena on ehkä se, että lappuja myydään vain yksittäispakkauksissa, vaikka niitä selkeästi suositellaan käytettäväksi pari kertaa viikossa. Isompi pakkauskoko olisi todellakin siis aiheellinen.

 

 

Kaiken kaikkiaan koko Bio2You -testikokemus oli miellyttävä ja toimiva, ja jokaista tuotetta voin omalta osaltani suositella, jos ne vain omiin tarpeisiin sopivat. Esimerkiksi geelilaput on kuitenkin selkästi suunnattu jo hieman kypsemmälle iholle, eikä parikymppinen välttämättä saa niistä kaikkea hyötyä irti, vaikka ne pikakaunistajaksi sopivatkin. Mutta sama ajatushan pätee kyllä ihan kaikkeen kosmetiikkaan, eikä mikään tuote sovi jokaiselle. Jos haluat itse päästä testailemaan Bio2Youn tyrnisiä tuotteita (joita on enemmänkin kuin nämä kolme testaamaani), niin merkkiä voi Suomessa helpointa hankkia Life -myymälöistä.

 

Mitä mieltä sinä olet tuotteista, joissa luonnolliset ainesosa ja tiede tekevät yhteistyötä?

 

Kirsikka W.

 

**Postaus tehty yhteistyössä Hyvän Olon Maailman kanssa**

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Mun täytyy myöntää, että niin mielenkiintoinen kuin tää merkki ja tuoteet on, niin en oo vieläkään saanut aikaiseksi testata sitä Bette Boxin mukana tullutta purnukkaa :D Nyt mun varmasti täytyy, kun niin kivasti kirjoitit näistä :)

Kirsikka W.

Mulla tulee useimmiten kyllä nää täysikokoiset tuotteet aina käytettyä tai vähintään testattua. Ne pienet matkakoot taas tuntuu usein jäävän jonnekin laatikon perälle pyörimään! Voin kyllä tätä suositella testaamaan, etenkin nyt kun oon vähän enemmän itseäni sivistänyt noista tyrnin terveyshyödyistä :)

Yhtä sirkusta!

En mäkään ole vielä testannut bette-baoxin purkkia... :D

Tykkään kyllä enemmän, kun on tuoksua mukana

Kirsikka W.

Mäkin tykkään tuoksuvista tuotteista, mutta etenkin näin lämpimillä säillä ne saattaa olla vähän riskialttiita. Koskaan ei tiedä, miten suora auringonpaiste tai helle vaikuttaa tuoksuun, ja se saattaakin muuttua epämiellyttäväksi tosi nopeasti! Ja rehellisyyden nimissä, kyllähän tuossa voiteessa on tuoksu. Se on vain tosiaan hyvin hento ja simppeli, jotta hajusteyliherkätkin voivat tuotetta käyttää :) 

Kommentoi