Pelastus pilleripurkista - oma kokemukseni biotiinista

Nostakaa kädet ilmaan, jos teilläkin on klassisen suomalainen hiuslaatu: lättänä, ei erityisen paksu, ja luonnolliselta väriltään maantien harmaa. Oma hiuslaatuni on vähän mitä on. Hiukset kasvavat todella hitaasti, ne ovat ohentuneet huomattavasti lapsuuden paksusta leijonanharjasta, ja elleivät ne ole lättänät ja päänmyötäiset, ne ovat takussa kuin Röllin perskarvat.

 

Viime kesänä yritin pelastaa hamppuista pehkoani käymällä kampaajalla (mitä en yleensä tee) leikkauttamassa huonot latvat pois. Mutta hupsis, siinähän lähti sitten muutama sentti ylimääräistä kampaajan puolesta, ja minulle jäi vain hirveä pottamallinen polkka. Siitä lähtien haaveena oli kasvattaa hiukset vähintään takaisin vanhaan mittaan, ja mielellään vielä senkin yli. Hius vaan ei ottanut kasvaakseen, ei sitten millään. 

 

Nyt tämän vuoden aikana olen yrittänyt antaa hiusteni olla rauhassa ilman sen suurempia käsittelyjä. Olen myös koittanut välttää lämpötuotteita ja muita hiusta mahdollisesti vahingoittavia tekoja. Tästä huolimatta hiukseni ovat kovin itsepäistä sakkia, ja kasvu on ollut äärimmäisen hidasta, max. sentin kuussa, eikä hiusten kuntokaan tuntunut paljoa parantuvan.

Olin jo hetken pyöritellyt mielessäni ajatusta biotiinista, jota olin pari vuotta aikaisemmin napsinut. Ja sattuipa sitten sopivasti, että helmikuun Bette Boxista löytyi purkillinen Helein Biotin+ -biotiinivalmistetta. Otin tuotteen avosylein vastaan, vaikkei aikaisempaa kokemusta kyseisestä merkistä ole ollut. Purkki sisälsi 60 tablettia, eli kahden kuukauden annoksen.

 

Tuotteen vaikutuksen huomasin jo parin viikon kuluttua, kun tavallisesti helposti lohkeilevat kynnet eivät enää antaneetkaan periksi yhtä helpolla. Hiuksissa ei vielä tällöin näkynyt merkkejä biotiinin vaikutuksesta, mutta niin olin odottanutkin. Vähintään kuukausi pitäisi nappeja nappailla, ennen kuin tulosta pitäisi alkaa näkyä.

 

Kahden kuukauden päästä kaikki pillerit oli popsittu, ja jonkinlaista tulosta alkoi jo näkyä. Hiusrajan "vauvahiukset" olivat lisääntyneet huomattavasti, joten uskallan olettaa, että uusia hiuksia oli tullut lisää myös muualle kuontaloon. Kynnet olivat edelleen vahvat, ja (ehkä vähän huonona juttuna) kulmakarvat olivat alkaneet kasvaa todella nopeasti. Tässä kohtaa vaihdon biotiinimerkkiä vanhaan tuttuun, Apoteq Vita Biotiini Extraan

Nyt syön biotiinia jo kolmatta kuuta, ja olen todella tyytyväinen tuloksiin. Hiukset kasvavat kyllä nopeammin. Eivät tietenkään silmissä, mutta ainakin omaa normaalia tahtia vauhdikkaammin. Lisäksi väitän, että hiusten kunto on parantunut huomattavasti: takuista pääsee helpommalla eroon, hiukset näyttävät paremmilta, eivätkä myöskään ole aivan täydellisen lättänät, vaan kihartuvat hiukan ja luovat sitä kauan kaivattua volyymia. Harmi etten ole tajunnut ottaa kuvia prosessista! Ehkä jatkossa, sillä biotiinivalmisteita aion todellakin vielä tulevaisuudessakin syödä. Sekä Heleinin että Apoteq Vitan biotiinivalmisteet löytää apteekista, ja molempien hinta taitaa olla 15-20 euron luokkaa.

 

Mitkä on teidän kokemuksenne biotiinista, tai millä muilla tavoilla olette onnistuneet kasvattamaan hiuksianne?

 

Kirsikka W.

Kommentit

Lilies
Lilies & Life

Biotiini toimii oikeesti!

Mulla oli toisen silmän ripset jostain syystä lyhyemmät kuin toiset, aloin syödä biotiinia ja parin kuukauden päästä oli ripset huomattavasti pidemmät. Myös hiuksissa huomaa nopeempaa kasvua :)

Oon terveyskaupassa töissä ja suosittelen hiusongelmaisille asiakkaille kyllä aina biotiinia!

Kirsikka W.

Mielenkiintoista! Ripsiä en ookkaan tajunnut tutkia, vaikka luonnollisesti kuvittelisi niidenkin kasvavan, aivan kuten muidenkin karvojen. Täytyy varmaan seuraavaksi tutkailla niiden reaktioita :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.