”Saahan siitä bloggaamisesta jotain rahaakin?”

Useimmiten kun kerron ihmisille kirjoittavani blogia, niin ensimmäisten kysymysten joukossa on tuo otsikko. Jostain syystä suurimmalle osalle blogin pitäminen tuntuu olevan jonkinlainen raha- tai markkinointiväylä, jolla saa helposti tahkottua vähän ylimääräistä tilille. Siksi vastaukseni tuleekin usealle ihmiselle hieman yllätyksenä: ei, en saa tästä lainkaan rahallista hyötyä.

 

Kirsikka W.

Olen kirjoittanut tätä blogiani nyt noin kahdeksan kuukautta, ja nauttinut joka hetkestä. Alunperin en ajatellut lainkaan, että blogillani olisi jonkinlainen teema, jonka takia blogin nimikään ei ole hirveän spesifi. Nopeasti huomasin kuitenkin, että lifestyleblogiksi tarkoitettu virtuaalivauvani painottuikin hyvin paljon muun muassa meikkeihin ja kauneuteen, joten nykyään kerron ihmisille blogini olevan kosmetiikkapainotteinen lifestyleblogi. Tietenkin kirjoitain aina sille päälle sattuessani muustakin kuin meikeistä tai ihonhoidosta, mutta kuten kukaan blogiani tarkemmin tutkaillut voi päätellä, on pääpaino silti omassa intohimossani: kauneudessa.

 

Monia saattaa yllättää myös se, että lähes kaikki blogissani esitellyistä tai käytetyistä tuotteista ovat täysin itsekustannettuja. Ainoastaan Lushin ja Color4Caren postauksissa esittelen tuotteita, joita olen saanut ilmaiseksi blogin kautta. Yli yhdeksänkymmentäviisi prosenttia esittelemistäni kosmetiikkatuotteista on ihan rehellisesti suositeltuja ja hyväksitodettuja, tai itselleni jännittäviä uutuuksia, jotka haluan kanssanne jakaa. Rahallista hyötyä en siis saa liiemmin myöskään ilmaisten tuotteiden muodossa, toisin kuin monet muut kauneusbloggaajat. Enkä tällä nyt tarkoita sitä, etteikö ilmaisten tuotteiden saaminen olisi hyväksyttävää ja ihanaa, sillä kyllähän se tottakai on, mutta haluan vain painottaa, että itselleni ei semmoisia mahdollisuuksia hirveästi ole tullut vastaan. Olen täysin avoin tekemään yhteistyöpostauksia sellaisista tuotteista tai yrityksistä, joihin itse uskon, mutta blogivauvani taipale ei ole vielä niin pitkällä, että yhteistyötarjouksia satelisi joka suunnalta. 

 

En tosiaan saa rahaa myöskään mainosten tai bannereiden avulla, eikä minulla kiinnostusta sellaiseen oikeastaan olekaan. Mieluummin kirjoitan juurikin yhteistyöpostauksia, joista voin itsekin nauttia ja saada jotain luovaa irti. Kukaan ei myöskään maksa minulle pelkästä kirjoittamisesta, enkä todellakaan ole mikään ammattijournalisti tai -bloggaaja, vaikka sana aina silloin tällöin onkin hallussa. En saa siis palkkaa blogini ylläpitämisestä, vaikka välillä se tuntuukin työltä. Hirmuisen kivalta työltä, mutta työltä kuitenkin.

 

Miksi sitten edes kirjoitan blogia, jos se kerta on kuin työtä, eikä siitä saa edes rahaa? Vastaus on yksinkertainen: pidän siitä. Blogin kirjoittaminen, etenkin blogiyhteisössä, on erittäin palkitsevaa ja hauskaa. On uskomatonta, että sadat ihmiset haluavat lukea tekemiäni postauksia, jotka olen kirjoittanut sängyllä maaten ja teekuppi kainalossa. Ja tietenkin bloggaillessa pääsee vaihtamaan kokemuksia ja mielipiteitä monien muiden blogia kirjoittavien ihmisten kanssa, joten kirjoittaminen on myös sosiaalista. Tämä harrastebloggari on ainakin ihan superinnoissaan aina julkaistessaan uuden postauksen, ja vaikka välillä bloggariblokki hiertää aivoja, niin aika nopeasti syntyy uusia ideoita (tai tulee ostettua uutta ihanaa kosmetiikkaa, hups!). 

 

Kirsikka W. possupanta

Loppupäätelmäni on siis se, että nautin blogin pitämisestä ja sisällön tuottamisesta, enkä halua ainakaan toistaiseksi tehdä siitä rahasampoa. Haluan jatkossakin kirjoitella asioista, joista itse nautin, ja pitää blogin fiiliksen letkeänä kosmetiikka-addiktin tutkimusmatkana. Ei oteta asioita liian vakavasti, ihastellaan kaikkea kaunista, ja ollaan upeita ja ystävällisiä yksilöitä! Ja kaikki te ihanat aktiivit, jotka lueskelette blogiani: toivottavasti viihdytte jatkossakin!

 

Kirsikka W.

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan raha
Kommentit (15)
  1. On kieltämättä hauskaa, että osa harrastuksista mielletään sellaisiksi, että niistä tulisi ansaita.
    Eihän jääkiekkoa harrastavaltakaan kysytä paljonko tienaat, vaikka lajilla voi päätyä itsensä parhaassa tapauksessa työllistämäänkin.

    1. Niinhän se vähän on. Ja vaikka bloggaaja saisikin jotain rahaa mainosten tai muun vastaavan kautta, niin usein summat ovat aika pieniä. Harvat tienaavat niin suuria summia, että niistä kovastikaan taloudellista hyötyä olisi.

  2. I really loved reading your blog. I also found your posts very interesting. In fact after reading, I had to go show it to my friend and he enjoyed it as well! thanx..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *