Testissä Veet Silk & Fresh -karvanpoistovoide

Minä vihaan sheivaamista. Jatkuva häsäily höylillä ei todellakaan ole mieleeni, ja etsinkin jatkuvasti parempia vaihtoehtoja siihen tilalle. Koska olen pitkässä parisuhteessa, niin karvani eivät enää häiritse samalla tavalla kuin aikaisemmin, mutta hygienia- ja mieltymyssyistä haluan aina välillä karsia ne minimiin. Olen testannut tavallisten sheivereiden lisäksi myös epilaattoria ja sähköistä lady shave -konetta, mutta epilaattori aiheuttaa ihan liikaa ihoärsytystä, ja sähköinen kone ei leikannut karvoja tarpeeksi juurta myöten. Vahausta en ole uskaltanut edes ajatella.

 

 

Pitkän harkinnan jälkeen päätin tilata Kicksiltä testiin Veetin normaalille iholle tarkoitettua Silk & Fresh -karvanpoistovoidetta lootusmaidon ja jasmiinin tuoksuisena, joka ymmärtääkseni siis kemiallisesti hapettaa ihokarvat niin, että ne lähtevät rapsuttamalla irti. Yllätyin paketin saapuessa tuotteen koosta, jota en ollut tajunnut tarkistaa etukäteen. 200ml tuubi on valtava, ainakin kolme kertaa sen kokoinen, mitä luulin saavani. Lisäksi mukana tulee muovinen "lasta", jolla voide sekä levitetään että rapsutetaa karvoineen pois. Heti ensimmäisenä tarkistin tuotteen tuoksun, jonka pelkäsin olevan jotain ihan kamalaa myrkkyä, mutta yllätyinkin positiivisesti, kun tuote tuoksuikin hyvin miedolta, ja melkein jopa miellyttävältä.

 

Tuotteen käyttöohjeet ovat hyvin yksinkertaiset. Voidetta levitetään muovilastan kuperalla puolella haluamilleen alueille, joissa sen annetaan vaikuttaa 3-6 minuuttia. Kuuden minuutin vaikutusaikaa ei saisi pakkauksen mukaan ylittää, mutta itse en ainakaan stressanut sen takia kovinkaan paljoa. Vaikutusajan päätteeksi voide kaavitaan lastan koveralla puolella pois, ja samalla pitäisi myös ihokarvojen napsahdella poikki. Lopuksi voide huuhdotaan suihkun avulla pois iholta, ja itse ainakin suosittelen jonkinlaista kosteusvoidetta tai vartalovoita sitten käsittelyn päätteeksi. Karvanpoistovoidetta voi käyttää jalkojen, käsien, kainaloiden ja bikinirajan karvanpoistossa, mutta EI kasvojen tai kehon "onkaloiden" hoidossa. 

 

Minulla oli tätä testiä varten kasvatettuna hyvä talviturkki sekä säärissä että kainaloissa, joten epäröin aluksi, mahtaakohan voide purra kunnolla niin paksuihin ja pitkiin karvoihin. Kovin tiheästi minun karvani eivät kasva, mutta tosiaan ovat sitten muuten tönkköjä ja tummia, jotta ne varmasti näkee hämärämmissäkin olosuhteissa. Annoin aineen vaikuttaa säärissä sen täydet kuusi minuuttia, ja kainaloissa vähän vähemmän, sillä ne yleensä ärtyvät herkemmin. Voide oli helppo levittää ja poistaa, ja muutenkin koko prosessi oli ohi huomattavasti nopeammin, kuin olisin uskonut. 

 

Noh, toimiko se tökötti sitten yhtään? Kyllä, kyllä se toimi. Lopputulos oli hyvin samanlainen kuin sheivatessa, mutta iho ei ollut lainkaan ärtynyt, haavoja tai näppyjä ei tullut sitten yhtäkään! Säärin jäi kyllä muutama karvaläikkä, mutta laitan sen ihan oman huolimattomuuteni piikkiin. Niitä nimittäin jää usein sheivatessakin huomaamatta, etenkin jos karvoja poistaa hämärässä ympäristössä. Kainaloissa aine tuntui toimivan vielä sitäkin paremmin, sillä kovaa tönkkösänkeä ei jäänyt juuri ollenkaan, toisin kuin höylällä ajellessa. En tiedä mahtaako muilla olla samaa ongelmaa, mutta itselläni ainakin on kainaloissa jonkin verran ylimääräistä, jolloin sheivatessa on hankala saada jokaista karvaa kumoon. Tällä Veetin karvanpoistovoiteella se oli helppoa, sillä vielä voiteen poishuuhtelun jälkeen saattoi jäljelle jääneet karvat irrottaa hellästi sormilla nyppäisemällä. Sen verran heikossa hapessa ne olivat käsittelyn jäljiltä. 

 

 

Tässä on verrattavissa käsitelty ja käsittelemätön jalka. Oma ihoni on hyvin epätasainen ja helposti arpeutuva, joten karvattomassa jalassa näkyvät iho"virheet" eivät ole tämän käsittelyn jättämiä.

 

Lopputulos ainakin itselleni on hyvin mieluinen, varsinkin koska iho säilyi ilman ärsytystä. Veikkaisin, että tällä metodilla karvat kasvavat takaisin ihan yhtä nopeasti kuin sheivatessakin, mutta mistäs sitä tietää vielä? Katsotaan miten käy! Tämä puteli riittää kyllä ihan supermoneen käyttökertaan, ja koska se maksoikin vain kympin, niin olen todella tyytyväinen, ja suosittelen kaikkia muitakin höyläinhoajia ottamaan rohkeasti tuotteen testiin! Näitähän on saatavilla myös monia erilaisia, kuten suihkussa käytettävä voide, kaikille ihotyypeille sopiva voide, ja kuivalle iholle sopiva voide, joten valinnanvaraa löytyy. 

 

Millä tavalla sinä poistat karvojasi, vai poistatko mitenkään?

 

Kirsikka W.

 

*Sisältää mainoslinkkejä*

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.