Tutoriaali: meikkivoiteeton kesähehku

Kesähelteillä nautin itse kevyemmästä ja kuulaammasta meikistä, mutta ihoni epäpuhtauksien takia kaipaan myös peittävyyttä. Helpoimmaksi tavaksi saavuttaa molemmat noista tarpeista olen todennut meikkivoiteen pois jättämisen koko rutiinista. Kesäaikaan en siis käytä meikki, BB- tai CC-voiteita ollenkaan, ja samaa periaatetta noudattaa myös tämänpäiväinen meikkitutoriaali! Tämä tutoriaali on kohtalaisen helppo, ja soveltuu hyvin myös aloittelijoille.

 

Meikin tekoon tarvitset (suluissa valinnaiset tuotteet):

- Kasvoöljyn, -voiteen tai -suihkeen

(- Öljynpoistopaperia)

- Silikonipohjaisen meikinpohjustusvoiteen

- Peitevoiteen ja/tai peitepuikon

- Puuterin ja aurinkopuuterin

- Poskipunan

- 1-2 valitsemaasi puuterista highlight -sävyä 

- Kulmageelin tai -vaha, -kynän (ja -värin)

- 2 erisävyistä vaaleanpunaista luomiväriä

- Hopean luomivärin tai glitteriä

- (Ripsentaivuttimet ja vedenkestävän) ripsivärin

- Pinkin tai punaisen huulipunan

- Läpinäkyvän huulikiillon

 

1. Lähtöasetelma: huolella puhdistetut kasvot ilman minkäänlaisia ylimääräisiä aineita.

2. Levitä kasvoille kasvovoide, -öljy tai suihke, ja anna sen imeytyä muutama minuutti, älä kuitenkaan kokonaan. Itse käytin Mossan Vitamin Oil Cocktail -kasvoöljyä. Levitä öljyn sekaan meikinpohjustusvoide, keskittyen erityisesti niille alueille, joilta löytyy eniten laajentuneita ihohuokosia, ryppyjä tai muita ihon pintavirheitä. Itselläni nämä paikat ovat nenän pielet, silmänaluset, otsa ja leuka. Primerina käytin L'Oréal Parisin Infallible Mattifying Base -primeria, joka antaa todella silkkisen lopputuloksen iholle. Lopuksi taputtele ylimääräiset öljyt pois käyttämällä blotting -paperia tai vessapaperia. Omassa käytössäni oli E. Saline Voguen Green Tea -öljynpoistopaperia.

3. Lisää sormella tai siveltimellä peiteainepisteitä niille kasvojen alueille, jotka kaipaavat tasaisempaa väriä. Itselläni tällaisia kohtia ovat esimerkiksi silmänaluset, epäpuhtaudet, aknearvet ja punoittavat posket. Taputtele peiteaine kevyesti sormin iholle, ja pidä huolta ettei se kakkuunnu ihon pienimpiin juonteisiin. Älä missään nimessä hinkkaa ihoa! Sormiin jäävät ylijäämäpeiteaineet voit levittää yläluomillesi, jossa se toimii erinomaisena silmämeikinpohjustajana. Käytin peiteaineenani Revolution Pron Full Cover Camouflage -concealeria.

4. Puuteroi kasvot siveltimellä töpöttelemällä joko kauttaaltaan tai osittain mieltymyksesi mukaan. Huomio erityisesti ne alueet, jotka rasvoittuvat itselläsi eniten, ja pyri välttämään niitä kasvojen kohtia, jotka kuivuvat helposti. Omissa kasvoissani puuteria kaipaavat eniten silmänaluset, nenä ja sen alunen, otsa ja leuka, kun taas posket kuivahtavat helpoiten. Lisää puuteroinnin päätteeksi aurinkopuuteria kasvojen reunoille, leuan alle, nenän pieliin, ja aivan poskiluun alapuolelle siveltimellä häivyttäen. Poskipuna kannattaa levittää pyörivin liikkein puoliksi aurinkopuuterin lomaan, puoliksi sen yläpuolelle, jälleen poskiluuta hyväksikäyttäen. Itse häivytän poskipunaa myös hiukan ohimoillepäin, ja lisään sitä myös hennolla otteella nenänpäähän. Viimeistele korostuspuuterilla, sutien sitä nenänvarrelle, poskipäille, ohimoille, otsaan, amorinkaarelle, ja leukaan. Eli siis kaikille kasvojen korkeimmille kohdille. Tässä kohdassa käyttämäni tuotteet olivat Maybellinen Fit Me! Matte + Poreless -puuteri, Makeup Revolution Ultra Contour Palette, L'Oréal Parisin Life's A Peach -poskipuna, ja Makeup Revolution SophX -highlighterpaletti.

 

5. Levitä kulmageeli kulmakarvoihin. Jos geeli on värillistä, niin pidä huoli että saat värjättyä myös ne pienimmät karvat silmän sisänurkasta. Tällöin lopputulos on mahdollisimman luonnollinen. Oma kulmageelini on Lumenen Blueberry -kulmavaha.

6. Piirrä kulmien tarkat alarajat kulmakynällä, ja häivytä ylöspäin. Voit halutessasi piirtää myös "tekokarvoja" luonnollisemman lookin saavuttamiseksi, mutta muista käyttää siihen tarpeeksi ohutta tai terävää kulmakynää ja piirtää karvat luonnolliseen suuntaan. Itselläni oli käytössä Essencen Superlast 24H -vedenkestävä kulmakynä, joka ei ehkä soveltunut yksittäisten karvojen piirtoon parhaalla mahdollisella tavalla.

7. Siistikulmakarvojen alarajaa peitepuikolla tai -voiteella tasaisemmaksi. Voit käyttää apuna sivellintä, jos sormien käyttö tuntuu liian kömpelöltä. Levitä valitsemasi korjaustuote häivyttämällä sitä alaspäin luomelle. Minä käytin Essencen Cover Stick -peitepuikkoa.

8. Häivytä kulmakarvojen sisänurkkaa kulmaharjalla. Muista häivyttää sisäänpäin, jotta kulmakarvat eivät leviä! Loppusilauksena voit vielä lisätä kulmiin puuterimaista kulmaväriä, jos karvojen sekaan on jäänyt kummallisia "kaljuja" läikkiä. Itse käytin tähän Oriflamen The One Eyebrow Kit -kulmapalettia.

 

9. Levitä luomelle sormin hennompaa valitsemistasi vaaleanpunaisista. Lopputuloksen ei tarvitse olla täydellinen tai peittävä, ja etenkin ripsien tyveen saa jättää paljasta ihoa. Älä myöskään levitä luomiväriä ihan kulmakarvaan saakka, vaan jätä väliin pieni hajurako.

10. Lisää luomivakoon tummempaa valitsemaasi pinkkiä, mutta käytä tällä kertaa apuna häivyttävää luomivärisivellintä. Aloita hennolla kädellä, ja työstä väriä, kunnes se on tasainen ja hyin häivytetty. Muista edelleen jättää hajurako kulmakarvojen ja luomivärin välille.

11. Lisää kostutetulla luomivärisiveltimellä hopeaa luomiväriä ripsien tyveen, ja häivytä sitä ylöspäin liikkuvalla luomella. Tarkoituksesi on tehdä ripsirajasta intensiivisempi kuin muusta luomesta. Jos käytät glitteriä ja glitterliimaa, muista antaa liiman kuivua ennen silmien liiallista räpsyttelemistä.

12. Lisää alaluomelle, ihan ripsien tyveen, hieman samaa luomiväriä kuin luomivaossakin. Käytä apuna sivellintä. Taivuta ripset ripsentaivuttimella, ja lisää ripsiväriä sekä ylä- että alaripsiin. Jos haluat pitää ripset taivutettuina koko päivän, suosittelen käyttämään vedenkestävää ripsiväriä. Lopuksi voit sipaista siveltimellä hieman korostuspuuteria aivan kulmakarvan alapuolelle, kulmaluun korkeimmalle kohdalle (joillekin nämä ovat kaksi eri asiaa, mutta huomaat varmasti omia kasvojasi tutkimalla, mikä sopii silmäsi muotoon parhaiten). Käytin näissä kohdissa Juvia's Placen Douce -palettia, Makeup Revolutionin Life On The Dance Floor Sparklers -palettia, Essencen I <3 Extreme -vedenkestävää ripsiväriä, ja samaa highlighterpalettia kuin aikaisemminkin.

+ Muistathan siivota varisevat tai levinneet ripsivärit pois esimerkiksi pumpulipuikolla, koska muuten lopputulos voi olla sama kuin tuossa viimeisessä kuvassa!

 

13. Viimeisenä sipaise kevyesti huulille valitsemaasi huulipunaa. Pelkkä punan töpöttelykin on riittävää, sillä huulimeikkikin on hyvä pitää kevyenä. Lisää punan päälle läpinäkyvä huulikiilto, ja raikas kesähehkuinen meikki on valmis!

 

Meikkiä saa raikastettua päivän mittaan öljynpoistopapereiden ja kasvosuihkeiden avulla, mutta pieni kiilto iholla ei kesäisin ole todellakaan pahitteeksi! Kuulaamman lopputuloksen saat valitsemalla kevyemmät pohjustustuotteet, ja mattaisuuden maksimoimiseksi tietenkin siihen paremmin soveltuvat tuotteet. Kaikkein suurimpia rooleja tässä meikissä pelaavat puuteri ja peiteaine, joten erityisesti niiden toimivuuteen kannattaa panostaa.

 

Ihanaa juhannusta kaikille, jos en huomenissa enää ehdi postailemaan! Touhujani voi seurata sen aikaa vaikkapa Instagramissa nimimerkillä @kiikkaw, jossa tulun satavarmasti jakamaan mm. sheet mask -kokeiluja.

 

Kirsikka W.

Kommentit

Yhtä sirkusta!

tekasitpa taas niin nätin meikin että... :)

Kirsikka W.

Kiitos paljon :)!

Kommentoi