Näin säästän ja kerään rahaa

Älkää odottako liikoja, minulla ei ole tarjota oikotietä onneen. Ennemminkin töyssyistä menoa alamäkineen jotka välillä johtavat täyttä kyytiä suohon.

Työnteko on aina loistava vaihtoehto tehdä rahaa ja saada sitä säästöön (heh heh). Minun tapauksessani päivätyötä ei ole ja viikonloppuisin tehtäviä yötöitäkin takana vasta kaksi viikonloppua koronan aiheuttaman pakkoloman jälkeen. Pyrin laittamaan säästöön vähintään 100€/palkkapäivä.

Mysteeriasiakkaana saa pieniä palkkioita mutta käyntejä ei kovin usein ole, tosin voi olla että korona-aika vaikuttanut tähänkin eivätkä firmat ole vielä aktivoituneet uudestaan. Itse olen vasta äskettäin kirjautunut sivustolle jonka kautta keikkoja voi ottaa ja yhden käynnin olen tehnyt. Hauskaa hommaa mutta tarkkana pitää olla jotta muistaa tehdä kaiken mitä ohjeissa sanotaan.

Joistakin netissä tehtävistä kyselyistä maksetaan pieniä palkkioita. Paino sanalla pieniä, sillä summat ovat olleet tähän mennessä yhden euron molemmin puolin. Rekisteröidyin myös sivustolle missä palkkiot tulevat lahjakorttien muodossa, sillä tuleehan siinäkin tavallaan säästettyä kun maksaa hampurilaisaterian lahjakortilla pankkikortin sijaan. Voisi sen tietysti myös jättää kokonaan ostamatta mutta sehän nyt ei ole mikään vaihtoehto.

Rekisteröidyin Nordnetiin ja sijoitin pienen summan rahaa. Sivuston käyttöön ja  rahojen sijoittamiseen on hyvät ohjeet eikä se ollut ollenkaan niin hankalaa kun olin kuvitellut. Aion perehtyä sijoittamiseen jatkossa hieman paremmin koska yllätyin itsekin kuinka tuo sivusto tempaisi mukaansa.

Laitoin Facebookiin ilmoituksia joissa kerroin ottavani tavaroita vastaan myydäkseni ne kirpputorilla. Sain melkein kolmekymmentä vastausta, tavaraa olen hakenut reilun viikon aikana yhdeltätoista ihanalta ihmiseltä ja edessä on vielä toistakymmentä hakureissua. Myyntikelvotonta on tähän mennessä kertynyt vajaa jätesäkillinen mikä on pieni harmi verrattuna hyötyyn. Täälläpäin kirppisten pöytävuokrat eivät ole kovin suuria (25-30€/vko) joten en epäile yhtään ettenkö pääsisi omilleni tässä. Pidän kirppistelystä muutenkin, sekä myyjänä että ostajana.

Rakastan kaikenlaisia sanapelejä ja maanantaisin ilmestyvä IS-ristikkoextra on mukava alku viikolle. Palkintoristikoista voi voittaa rahaa ja kerran osui onni minunkin kohdalleni – tottakai voitin pienimmän mahdollisen summan eli 50€. Sinnikäs yritykseni jatkuu edelleen, mutta tuuristahan se on kiinni onnistaako arvonnassa.

Säästöä saa aikaan myös suunnittelemalla ostoksensa etukäteen ja PYSYMÄLLÄ siinä suunnitelmassa. Helpommin sanottu kuin tehty, se on tullut huomattua. Tarkoitus olisi kokeilla noutopalvelua eli verkossa ostokset kasaan ja paketin nouto kaupan pihasta ilman että tarvitsee mennä karkkihyllylle kuolaamaan. Hävikkisivustot ovat olleet käytössäni jonkun aikaa ja niiden suhteen pitäisi kyllä skarpata. Valikoimissa on yleensä vähän erikoisempaa settiä ja itse kun en ole kovin kokeilunhaluinen kokkaaja niin itämaiset soosit ja vegesörsselit jäävät ostamatta. Olen kuitenkin tehnyt hyviäkin löytöjä, esimerkiksi kuopukselle tuli aikanaan tilattua puuroja ja smoothiepusseja hyvään hintaan. Viimeisimmässä tilauksessani oli jättepurkkeja shampoota ja hoitoainetta sekä muita hygieniatuotteita, siinä tuli tehtyä ihan mukava säästö.

Seuraava operaatio onkin keittää kahvia ja alkaa putsaamaan, pesemään, silittämään sekä hinnoittelemaan kirppiskamppeita. Parasta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *