Ladataan...

Tässä budjetti-vinkki Venetsiaan matkustaville turisteille: hankkikaa majoitus Mestrestä. Me majoituimme Hotel Columbossa, joka oli Mestren aseman lähellä Margheran kaupunginosassa. Maksoimme 50 euroa kahden hengen huoneesta / yö. Sen lisäksi maksoimme muutaman euron veroa kaupungille siitä hyvästä, että majoituimme siellä. Venetsian puolella samanlaiset huoneet olisivat olleet ainakin 10 euroa kalliimpia.

Matkustaminen Mestrestä Venetsiaan on yksinkertaista. Junia ja busseja kulkee koko ajan - busseja myös yöllä jokaisena viikonpäivänä. Yksi matka maksaa vähän yli euron. Siinäkin säästää, jos kulkee junilla ja busseilla samaan tapaan kuin me - maksaa vain puolista matkoista. Meille nimittäin kävi joitain kömmähdyksiä matkan varrella. Ensimmäisenä iltana olimme katsoneet, koska viimeinen juna Venetsiasta Mestreen lähtee. Olimme ostaneet molemmille kaksi junamatkaa sitä iltaa varten. Menimme rautatieasemalle ja oikealle laiturille, mutta minkäänlaista junaa ei lähtenyt minnekään. Lähdimme siis päättäväisesti kohti bussiasemaa, ja hyppäsimme ensimmäiseen bussiin, jossa luki Meste F.S.

Normaalisti en koskaan suostu matkustamaan pummilla, koska pelkään kuollakseni, että tarkastaja tulee ja käräyttää minut. Muistan olleeni ihan kauhuissani, kun jouduin kerran Helsingissä matkustamaan yhden metrovälin ilman lippua. Reissuilla se ei kuitenkaan tunnu haittaavan. Ajattelimme, ettei kukaan tarkastaja öisin busseissa ole - eikä ollutkaan. Pääsimme näppärästi Mestren asemalle.

Seuraavana päivänä olimme sen verran fiksuja, että ostimme yömatkustusta varten bussiliput. Ostin neljä bussilippua, jotka virkailija näppärästi laittoi yhdelle kortille. Olin unohtanut, että näinhän he yleensä tekevät. Seuraavan kerran, kun menimme bussiin, emme tietenkään osanneet ottaa siitä kortista kuin yhden matkan. Taisimme kortin avulla matkustaa kahdesti siten, että leimasimme sen vain kerran ja vasta kolmannella kerralla onnistuimme leimaamaan sen kahdesti. Näin tuimme Venetsian joukkoliikennettä vähän kyseenalaisesti.

Teimme myös ostokset Mestressä. Mestren keskustassa ovat kaikki liikkeet näppärästi samassa paikassa, ja hinnat ovat Venetsiaa edullisemmat. Ylläolevat kengät ovat yksi ostoksistani. Kengät maksoivat 20 euroa, ja arvelin, että tähdet lähtevät heti irti. Olin oikeassa. Kylvän tähtiä tasaisesti. No, ovat nuo kengät ihan kivat ilman tähtiäkin.

Jokaisella reissulla on pakko järjestää piknik. Viimeisenä iltana sää oli ulkona melko huono ja minä olin flunssainen, joten päätimme pitää piknikin hotellihuoneessamme. Olihan siellä jopa MTV meitä viihdyttämässä. Melkoista viihdettä se olikin. Silloin nimittäin sattui tulemaan joku karaoke-ohjelma, joka tarkoitti sitä, että jokaisessa musiikkivideossa oli tekstitykset. Tekstityksiä seuraamalla huomasin, että Jovanotti lauloi: "Suurin spektaakkeli the big bangin jälkeen on me... sinä ja minä." Siis ihan oikeasti? Överiyden multihuipentuma, joka toimii vain Italiassa.

Me myös söimme pääasiassa Mestressä. Todellista budjettimatkailua. Viimeisenä päivänä kävimme Mestren keskustassa lounaalla, ja suosittelen paikkaa kovasti. Seuraavassa kuvassa on nimi ja osoite:

 

Ladataan...

Voin kertoa, että reisilihakset tulevat kipeäksi, jos kahtena peräkkäisenä iltana taivutetaan tanssin ohessa miltei lattiaan asti siten, että on koko painollaan oman jalan varassa. Taivutukset eivät toki kauan kestäneet, vaan siitä hypättiin melko nopeasti taas ylös.

Olin maanantaista asti suunnitellut tekeväni keskiviikkona pitkän lenkin. No. Lähdin juoksemaan ja ehkä 5 minuutin jälkeen tuntui kuin jalat eivät jaksaisi enää viedä minua minnekään. Ensimmäinen kerta, kun jaksaminen tuntui kaatuvan jalkojen väsymiseen. Olin kai lähtenyt liian nopeasti, ja lihakseni olivat liian jumissa. Juoksin 35 minuuttia, ja se oli melko kamalaa. Korviin sattui syysviima ja jalkoihin sattui ja missään ei ollut juoksemisen tuttua euforiaa.

Tuntuu kuin ajatukseni eivät pystyisi keskittymään yhteen asiaan kerrallaan juuri nyt. Singahtelen ja koitan venyttää aivojani, jotta saisin jotain järkevää aikaan. Teen muka paljon, mutta silti tuntuu, etten tee yhtään mitään. Heräsin tänään 10 minuuttia aiemmin kuin yleensä, mutta siltikin minulle tulee kiire töihin.

Tällä hetkellä tärkein projektini taitaakin olla se, että kuuntelen Musea. Joulukuussa odottaa ihana Tallinna ja konserttimatka. Musiikki ja matkustus ovat happea, jota hengitän.

Pages