8 vinkkiä Tinder -treffeistä miehille

Yleensä iän myötä monet asiat tulevat helpommiksi. Kun jotain asiaa on joskus itse tehnyt ja nähnyt muidenkin tekevän, syntyy jonkinlainen käsitys asiasta. Vaiheittain etenevissä asioissa helpottaa, kun koko ketju on jo kokeiltu, eikä tulossa olevat vaiheet pääse yllättämään samalla tavalla kuin uuden asian ääressä ollessa. Ja sanotaanhan, että kerran opittua polkupyörän ajotaitoa ei koskaan unohda.

Pariutuminen ei noudata tätä kaavaa.

Aloitus

Uuden kumppanin hakemisen avuksi on onneksi olemassa erilaisia sovelluksia, koska keski-ikäinen ihminen yleensä, tai ainakin minä, harvoin kohtaa arjessa spontaanisti potentiaalisia kumppaniehdokkaita. Tai on on väärin sanoa, että en tapaa, koska minulla ei ole yleensä  käsitystä tapaamieni ihmisten parisuhdestatuksesta. Baareissa en juurikaan käy ja jos käyn, olen siellä jonkun tutun porukan seurassa, eikä spontaania keskustelua muiden baarissa olevien vastakkaista sukupuolta olevien vieraiden henkilöiden kanssa juurikaan synny. Nuorempana tämä oli toisin. Kaikki saman ikäiset vastakkaisen sukupuolen edustajat olivat enemmän tai vähemmän potentiaalisia tulevia kumppaneita. Tai ainakin niin oli helppo uskoa.

Mutta näitä eilaisia sovelluksia onneksi on tarjolla useita. Niistä ehkä tunnetuin, Tinder, on lisäksi ilmainen ja sen verran helppokäyttöinen, että 50+ vuotias mieskin sen kanssa pärjää. Pärjää, vaikka jälkikasvulta ei tähän digi -haasteeseen viitsikään pyytää apua. (Ohitan nyt muutaman vaiheen Tinderissä seikkailuista ja siirryn suoraa vaiheeseen, jossa olen löytänyt miellyttävän naishenkilön, joka on kelpuuttanut minut omalla tykkauksellään. Tienderistä muuten muutama ajatus joskus tuonnempana). Eli alamme vaihtamaan viestejä. Alkuun ”Moikka, mitä kuuluu?” -tyyppiset lattaudet. Sitten parin tarkentavan kysymyksen jälkeen alkaa varsinainen keskustelu.

Keskusteluissa on kaksi alkuvaiheen karikkoa, joihin jokainen Tinderissä seilaava lemmenlaiva karahtaa auttamatta, jos on karahtaakseen. Ensimmäinen on  yhteinen sävel. Useimmat keskustelut töksähtävät parin viestin jälkeen tunteeseen, että keskustelu ei elä. Merkkinä tästä on keskustelukumppanin lyhyet vastaukset kysymyksiin ilman vastakysymystä taikka muuta asiaantynkää, josta voisi itse jatkaa keskustelua. Toinen on aika. Jos viestiväli on 5 päivää, niin voi päätellä, että linjan toisessa päässä ei kiinnostuksen liekki lepata. Tapaamistakaan tuksin on odotettavissa, ainakaan kovin pian. En malta jättää tärkeitä vinkkiäni tarinan loppuun, vaikka sen syyt selviävät tarinan myöhemmässä vaiheessa:

 • Vinkki nro 1: Ehdota kasvokkain tapaamista heti, kun olette saaneen säädyllisen minimimäärän viestejä onnistuneesti läpi.

Keskustelu

Tinderissä keskustelu tapahtuu viesteillä, joiden pituutta ei ole rajoitettu ja joita voi koristella emoijeilla. Keskustelun lähdettyä hyvin liikkeelle, jutun aiheita löytyy kuin itsestään. Yhteiset harrastukset, molemmille tutut paikat ja kokemukset vievät keskustelua asiatasolla vauhdilla eteenpäin.

 • Vinkki nro 2: Tinderissä keskustelukumppanin kuvista löytyy hyviä jutun aiheita ”hiljaisiin hetkiin”, kun edellinen on kaluttu loppuun. Kannattaa katsella kuvien taustoilla näkyviä yksityiskohtia, vaatteita tai kysellä missä joku kiva kuva on otettu.

Rakkauden markkinoilla harvoin riittää pelkät asia-aiheet, ellei nyt sitten joku siltainsinööri ole löytänyt keskutelukumppanikseen tilintarkastajaa tms. Mutta meidän muiden olisi hyvä päästä keskustelussa myös tunnetasolle. Siihen tarkoitukseen kannattaa alkuun laitta jokin pieni helppo koesyöttö, joka on helppo sivuuttaa siinä tapauksessa, että vastapuoli ei tartu syöttiin. Yllättävä sukeltaminen liian syvälle tunteisiin voi säikäyttää keskustelukumpanin. Omatekoiset rakkausrunot ja lemmentunnustukset kannattaa jättää yhteisiin läheisiin ja romanttisiin hetkiin, jos sinne saakka pääsette ja moinen hempeily vielä siinä vaiheessa tuntuu omalta.

 • Vinkki nro 3: Kuin ohimennen heitetty ”Onpa kaunis auringonlasku” tai vastaava toimii alkuun hyvin

Ihasteleva vastaus tähän avaukseen on lupa avata lisää romantiikan työkalupakkia. Tähän en nyt anna muita vinkkejä, koska syvällisten viestien pitäisi kummuta kirjoittajalta itseltään. Kun näiden viestien lähettelyn aloittaa, tulee samalla olla valmis jatkamaan keskustelua ja meiluiten kohtuullisen nopealla vasteajalla. Jos vastapuoli lähtee romanttisiin viestittelyihin mukaan, on hyvä ymmärtää, että toinen myös odottaa omiin viesteihinsä vastauksia. Romantiikassa odotus ilman täyttymystä vie nopeasti luottamuksen keskutelukumppaniin. On hyvä myös malttaa lopettaa nämä viestittelysessiot sopivassa kohdassa, jotta ei sorru väkinäisiin latteuksiin.

 • Vinkki nro 4: Muutaman mukavan viestin jälkeen ”Nyt kyllä pitää jo käydä nukkumaan…” toimiia aina. Tai no, ainakin illalla.

Match Made in Heaven

Tai in Tinder. Kun keskusteluun on tullut mukaan syvällisyyttä ja juttu tuntuu silläkin sektorilla hyvältä, on helppo upota vaaleanpunaisiin unelmiin ja kuvitella, mitä kaikkea yhteinen aika voisikaan tuoda tullessaan. On helppo keksiä kivoja puheenaiheita ja olla hauska, jos yhteinen sävel on löytynyt ja toinen vastaa samalla mitalla. Match! Valitettavasti tähän kohtaan sopii vanha viisaus: pitäisi lopettaa, kun ruoka maistuu parhaalta.

 • Vinkki nro 5: Lue vinkki nro 1

Syvällisten, romanttisten, hauskojen ja nokkelien viestien tarkoitus on aluksi tehdä vaikutus ja hurmata keskustelukumppani. Ne ovat kuin sanallinen jatke niille muutamalle hyvälle vanhalle valokuvalle, jotka vaivoin on saanut kaiveltua tietokoneen tai kännykän syövereistä Tinederin profiilikuviksi. Mutta toisin kuin valokuvat, näillä viestittelyilla on sellainen ominaisuus, että niitä kirjoitellessa ja vastauksia odotellessa, saattaa samalla huomaamattaan huumata myös itsensä aina vaan kasvavilla odotuksilla ja suuremmilla unelmilla. Huomaamattaan saattaa upota ihastuksen suohon ja humaltua oksitosiiniryöpyistä, joita tunne yhteenkuuluvuudesta synnyttää. Valitettavasti tässä kohdassa todennäköisyydet alkavat tehdä työtä onnellista loppua vastaan.

 • Vinkki nro 6: Nainen, tunne vastuusi. Jos huomaat miehen lähtevän tähän syöksykierteeseen, pelasta hänet haaveilta ja harhakuvitelmilta ja pyydä hänet pikaisesti treffille

Tämän vaiheen ei tulisi koskaan antaa jatkua alkua pidemmälle. Romanttinen yhteys on saatu muodostettua, sen pitäisi riittää viestittelyn osalta. Tapaaminen tulisi saada järjestymään pikaisesti. Liian pitkään jatkuessaan omat kuvitelmat ja unelmat saavat liikaa valtaa, eikä liian suuret odotukset ole koskaan hyväksi rakkauden asioissa. Mutta koska ihminen on heikko ja perso unelmille, houkutus jatkaa ja jäädä tähän vaiheeseen, on suuri.

Kohtaaminen

Lopulta tulee se päivä, jolloin tapaamien pitkän odotuksen jälkeen on sovittu. Ehkä jo edellisenä ilta mietit pientä kihelmöintiä tuntien kauan odottamaasi tapaamista. Olette sopineet tapaamisen rauhalliseen kahvilaan, jossa tiedätte voivanne olla rahassa, kahden. Päässäsi pyörii kaikki ne keskustelut, joita oletta viesteissä käyneet, ja kaikki ne ajatukset ja unelmat, joita viestejä kirjoittaessa olet käynyt läpi. Lähdet matkaan.

 • Vinkki nro 7: Vältä romanttisia kahviloita ensimmäisillä treffeillä

Saavut hyvissä ajoin paikalle. Treffikumppanisikin saapuu ja kohtaat ensimmäisen tilanteen, johon et ole valmistautunut; kättelettekö, halaatteko vai vain tervehditte toisianne. Mitä pitäisi sanoa? Romanttisissa ajatuksissasi et ole valmitautunut tähän hetkeen, koska unelmissasi tunnet jo keskustelukumppanin. Nyt tapaat kuitenkin oikean ihmisen. Ihmisen, joka ei olekkaan niin tuttu, kuin miltä viestittelyn aikana olet ehtinyt ajatuksissasi kuvitella.

 • Vinkki nro 8: Hymyile ja valmistaudu halaamaan, jos nainen tekee aloitteen. ”Moi, onpas kiva vihdoin nähdä” on hyvä kerrata pari kertaa matkalla treffeille

Treffit

Tästä eteenpäin minulla ei ole enempää vinkkejä onnistuneille treffeille sen oikealta tuntuvan Tinder matchin kanssa, johon oikeasti haluaisit tutustua. Olen tunnistanut vain muutaman sudenkuopan, joita olisi syytä pyrkiä välttämään. Jatkan tästä siis vain kokemusasiantuntijan roolissa. Tosin kokemustakaan minulle ei paljon ole, mutta yksi sitäkin suurempi pettymys.

Kun haussa on noin 40 vuoden parisuhde oletetulle loppuelämälle, on ensimmäisen tapaamisen 40 minuutin kohtaamisen painoarvo kohtuuton. Varsinkin, jos sen onnistumisen edellytykset on ensin minimoinut pitkittyneellä viestittelyllä ja sen aikaansaamilla kohtuuttomilla odotuksilla tapaamista kohtaan ja unelmilla aina tulevaan parisuhteeseen asti. (Tässä kohdassa haluan korostaa, että kirjoittaja on siis 50+ ikäinen mieshenkilö, jonka edellytykset käsitellä tällaisia tunteita ja tilanteita on kohtuullisen heikot edellisen vastaavan tilanteen ollessa melko kaukana menneisyydessä).

Tapaamispaikan valinnataan on syytä uhrata muutama hetki ja ajatus. Romanttinen kahvila ei ole oikea ratkaisu. Romanttinen kahvila sopii niihin unelmiin, joita pää on täynnä vietittelyjen jäljiltä. Ensimmäisillä treffeillä vastassa on kuitenkin oikea ihminen, jonka kohtaaminen jo yksin saattaa johtaa ajatusten sekoamiseen ja totaaliseen jäätymiseen. Parempi valinta olisi jokin sellainen tapaamispaikka, jossa on jotain muita huomionarvoisia asioita laimentamassa liiallista jännitettä. Kävely, museo tai vastaava toimii paremmin, koska niissä voi siirtää puheenaiheet ja ajatukset välillä johonkin muuhun ympärillä olevaan asiaan. Jos sinulla on koira, se kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan ensitapaamisen kävelylle tuomaan turvaa. Kahdestaan kahvilan rauhassa istutut ensimmäiset treffit on helposti liian intensiivinen ja vaativa kohtaaminen. Varisinkin, jos on päästänyt itsensä liiallisella ja venyneellä viestienvaihdolla liian syvälle omiin haaveisiinsa.

Tilanteesta häkeltyneenä keskustelu harhautuu helposti joihinkin arkipäivän latteuksiin, maailman tapahtumiin ja muihin latteisiin aiheisiin, joita voisi jutella satunnaisen työkaverin kanssa kahvitunnilla. Kipinä ei syty.

Lopputulos

Viikkojen viestittelyjen ja positiivisten ajatusten lopputuloksena voi olla sitten vain kiusallinen tapaaminen. Jo tapaamisen aikana tuntee asioiden luisivan  hallinnasta ja kyvyttömyys nollata tilanne ja kääntää keskutelu syventävät kohtaamisen epäonnistumiseen kierrettä entisestään. Kun romanttisessa kahvilassa ei ole mitään asiaa tai aihetta, joka antaisi aasinsillan siirtää keskutelun kepeämpiin aiheisiin, on loppuelämän kohtalo lopullisesti ohjattu uusille urille.

Kotiin lähtiessä jo tietää, mitä on edessä. Lyhyt viesti, jossa harmitellaan, että kohtaaminen ei tuntunut siltä miltä piti. Toivottua kipinää ensi silmäyksellä ei ollutkaan. ”Onnea ja hyvää jatkoa”.

Jos näin kuitenkin käy, on aina hyvä muistaa, kun pettymykseltään taas saa ajatukset raiteilleen, että osa harmista on tappion tunteen tuomaa pettymystä. Osa on varmasti myös pettymystä siitä, että on menettänyt mahdollisuuden tutustua hyvään ja ihanaan ihmiseen.

Muistutan vielä vinkistä nro 1.

suhteet rakkaus sinkkuus oma-elama
Kommentit (2)
 1. Kiitos Tinder-kuvauksesta. Olen saman ikäinen nainen ja olen satunnaisesti aktiivinen eri deittisovelluksissa. Kun olen sopivalla fiiliksellä ja jaksan, käyn monta kertaa viikossa treffeillä. Karsin miehiä tiukalla seulalla ennen tapaamisen sopimista.

  Uskon myös, että baarissa olisi helppoa tutustua uusiin ihmisiin, juttelen vaivaantumatta ihmisille ihan missä vain. Minulle myös tullaan juttelemaan. En vain jaksa käydä ravintoloissa myöhään illalla.

  Viestittelyn tarkoitus on minulle, että haluan vain saada sen verran selkoa vastapuolesta, että kannattaako hänet tavata. Romantiikka syttyy vasta myöhemmin, jos on syttyäkseen. En kadullakaan jokaisen vastaan tulijan kanssa ryhtyisi flirttaamaan. Toki voin vastata sellaiseen samalla flirttaavalla tyylillä, jos olen kiinnostunut miehestä. Onneksi hyvin harvoin olen törmännyt heti jotain imelää lässyttäviin miehiin. Se voi toimia myös turn offina.

  Deittisovellusten tunnettuna tarkoituksena on, että tuote eli käyttäjät pysyisivät sovelluksessa mahdollisimman pitkään, jotta heidän tietojaan (esim. liikkumisesta yms. kännykän käytöstä kerättyä tietoa) voidaan myydä eteenpäin. Näiden sovellusten perimmäinen bisnesidea ei ole se, että sieltä kukaan löytäisi itselleen kumppania. Joskus näin onnekkaasti silti käy ja itsellenikin on käynyt.

  Itse en toisi koiraa enkä kilpikonnaa tahi akvaariokalaa treffeille. Ainakaan kysymättä etukäteen se olisi ikävää. Ymmärrän, että koiranomistajalle koira on rakkain maailmassa, mutta muille se oma kultamussukka ei ole yhtä merkittävä. Toisaalta tietysti hyvä, että tämä tulisi heti selville, niin ei tarvitsisi tuhlata kummankin aikaa tapaamiseen.

  1. Kiitos kommenteista. Flirtti ja kemia syntyy vuorovaikutuksesta. Yksipuolinan flirttailu on varmaan aina vaivaannuttavaa.
   Tinder on varmasti hyvä business ja kaikki koukut on huolella mietitty. Olen siellä nyt myös alkanut ihmettelemään ilmoituksia saamistani tykkäyksistä. Niitä on Tinderin mukaan 99+, mutta kun selailen minulle sopivia ehdokkaita, niin niitä on tarjolla muutama kymmenen, eikä nekään muutamat, joita swaippaan oikelle, yleensä ole matcheja. Taitaa tuo tykkäysten mainostaminenkin olla vain myyntikikka maksullisille tilauksille!
   Koira tai joku muu eläin (tai kaveri) yllätyksenä mukaan treffeille on varmasti huono idea. Jos molemmilla on koira tai se muuten on keskusteluissa mukana sopivalla tavalla, voi sen mukaan ottamista kysyä toiselta. Tuossa vinkeissä sen tarkoitus oli kuitenkin vain olla yksi mahdollinen tapa tuoda mukaan joku tapaamisen intensiteettiä murtava asia, johon voi kiinnittää tarvittaessa oman tai kumppanin huomio, mikäli tarpeen. Saman ajaa mikä tahansa aasinsilta, johon voi siirtää keskustelun hetkeksi, jos jutut menee liian asiapitoisiksi tai tulee hiljainen hetki. Esim kävelyllä muutenkin, museossa tai vastaavissa paikoissa löytyy aina jotain huomioitavaa. Uuden tuttavuuden kanssa on aina vaara, että elämän suuri rakkaus kariutuu heti kättelyssä keskusteluun koronaepidemiasta ja muista salaliittoteorioista tms. Treffeillä hymykuopat suunpielissä toimii varmaan aina paremmin kuin kurtut otsassa 🙂
   Aina kannattaa uskoa olevansa lopulta se Tinderin toimivuuden todistava tapaus, joka löytää sieltä kumppanin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *