”Kuhan vaan katselen” Tinderissä

Alun lapsenomaisen innostuksen jälkeen olen alkanut selailemaan Tinder -profiileja myös ihmetellen niiden sisältöä. En tarkoita tietäväni oikeita vastauksia tai haluavani ketään neuvoa, olenhan itsekin edelleen sinkku ilman yhtään potentiaalista kontaktia Tinderissä. Mutta ohessa muutamia ihmetyksen aiheita.

Profiilit yleensä

Minun mielestäni (kaikki tässä jutussa olevat asiat ovat siis ”minun mielestäni”) mukavia ja kiinnostavia profiileja ovat ne, joissa kuvat ja profiiliteksi sopivat yhteen. Jos teksitissä kerrotaan, että pitää metsäretkistä, siihen liittyvä kuva vahvistaa mielikuvaa henkilöstä tämän harrastuksen parissa. Matkustelusta pitävän henkilön kuva kahlaamassa rantavedessä tuulen heilutellessa hiuksia, saa melkein vietyä katsojankin mukanaan rannalle. Muutenkin teksti, joka kertoo lukijalle siitä, mitä kyseinen henkilö haluaa elämältään, ja elämältään yhdessä sen mahdollisen kumppanin kanssa, kiinnostaa, herättää ajatuksia ja tuo heti tunteen, että profiilin takana on oikea ihminen. Myös silloin, kun odotukset eivät käy yksiin omien unelmien kanssa.

Kuvat

Tinder perustuu valokuviin ja ne taitavat olla aina pakollinen osa profiilia. Niinpä osassa profiileista onkin vain yksi tai kaksi kuvaa ilman tekstiä. Luulisin niiden olevan joko keskeneräisiä profiileja tai vain profiilien selailua varten tehtyjä. Ainakaan yhtään yhden kuvan profiilia, joka olisi herättänyt mitään mielenkiintoa, ei ole tullut vastaan.

Muutaman kerran vastaan on tullut kuvia, joiden tarkoitusta olen jäänyt miettimään. Mitä profiilin henkilö on halunnut viestiä esimerkiksi epämääräisellä kuvalla kasasta kiviä lepikossa? Siinä saattoi olla jollekin tuttu paikka vihjeeksi taikka jotain symboliikkaa, joka ei minulle auennut eikä siksi ollut minulle tarkoitettu. Mutta mieleen se kuitenkin jäi.

Myös profiilit, joissa on moneen kertaan sama kuva erilaisilla koirankuonoilla, aasinkorvilla taikka ornamenteillä koristeltuina hämmentää. Kivoja kuvia kyllä, mutta mitä profiilin katsojan pitäisi niiden perusteella ymmärtää kyseisestä henkilöstä?

Muitakin kuvahavaintoja, joiden viestiä en ole ymmärtänys ja olen jäänyt miettimään:

 • kuvat ja profiiliteksti ei vastaa toisiaan
  • henkilö kertoo tekstissä arvostavansa siisteyttä, mutta kuvan taustana on epäjärjestyksessä oleva huone
  • iloiseksi ja hauskaksi itseään kuvaava henkilö ei hymyile yhdessäkään kuvassa
 • profiilikuvissa on monta henkilöä – kennelle niistä profiili kuuluu
 • kuvia ainoastaan maisemista, kakuista tai kukista – ovatko ne henkilön unelmia vai niitäkö olisi tarjolla?
 • henkilö on kuvissa jonkun miehen kanssa (ei julkkiskuva) -autokuski? Talonmies?
 • yhteiskuva Jari Sillanpään tai Kari Tapion kanssa
 • kuva lapsista -profiilissa tieto on hyvä olla, mutta kuvasta en ole ihan varma
 • nippu maisemakuvia välimeren rantalomalta

Mukavaa on, jos kuvissa on mukana kuva esimerkiksi koirasta, jos sellainen on. Koiria on kuitenkin aika montaa sorttia ja kokoa.

Kivoja kuvia ovat aina iloiset kasvokuvat, kuvat harrastusten parissa ja ne, joissa kuvattava tekee jotain josta nauttii ja se välittyy kuvasta. Ja tietysti mukavaa on myös, jos treffeille asti päätyy, jos valokuvien perusteella saatu mielikuva on lähellä henkilöä, jonka kohtaa.

Profiiliteksit

”En näe tykkäyksiä, joten laita viesti”. Jollain taitaa olla Tinderissä vielä hiljaisempaa kuin minulla.

Monesta profiilista puuttuu teksti kokonaan. Pelkkien kuvien perusteella on hankala päästä kiinni siitä, mitä kyseinen henkilö elämältään ja mahdolliselta kumppniltaan hakee. Kuvilla voi viestiä paljon, joten joku voi ilman tekstiä menestyä hyvinkin. Näitä tekstittömiä on ehkä 1/3.

Toinen kolmannes on tekstejä, joissa lähinnä luetellaan mitä ei haluta. Ihan ymmärrettävää, että sellaiset yhteydenotot häiritsevät, joissa toinen hakee jotain mitä itse ei ole hakemassa, mutta eikö sellaisia ole Tinderissä helppo välttää? Ei tykkää alun alkaenkaan tai poistaa osuman? Kieltolistat profiilitekstinä ei varmaan ole yleisestikään kovin houkuttelevia, enkä minä ainakaan osaa niistä lukea millainen yhteinen elämä meille tämän henkilön kanssa saattaisi tulla.

Kolmannes on sitten informatiivisia ja mukavia. Aika monella vaan on teksissä maininta, että ”en varsinaisesti etsi mitään” ja että ”elämä on hyvää/täydellistä näinkin, mutta…”. Kuulostaa yhtä uskottavalta, kuin jos menisi baariin ja sanoisi, että ”mä vaan katselen”. Veikkaan tuon olevan enemmän itsensä suojelemista ja pelkoa heittäytä tunteiden vietäväksi. Muutaman tällaisen profiilin omistajan kanssa hetken chattailtuani sain käsiteyksen, että kyllä hekin olivat yhtä tosissaan liikkeellä kuin minäkin.

 • Naisille vinkiksi, että ESTP, ISFJ, ENFJ ja muut Myers–Briggsin tyyppi-indikaattorit eivät luultavasti ole miehille yleisesti tuttuja

Kiinnostuksen kohteet ja ”elämäntapa”

Eniten profiiliin valituista kiinnostuksen kohteista minua on jäänyt mietityttämään ”Matkustaminen”. Matkustelu ei ole minulle kovin tärkeä juttu. Pidän pitkistä viikonlopuista romanttisissa kaupungeissa, historialliset kohteet kiinnostaa ja joskus voi viikko välimerellä olla mukava. Mutta jos haluan romantiikka kumppanin kanssa ja siihen tarpeeseen viikonloppu Pariisissa toimii hyvin, olenko kiinnostunut romantiikasta vai matkustamisesta? ”Nyt pitää päästä reissuun” ei ole minun juttu. Siksi mietietyttää, kannattaako tykätä muuten kivasta profiilista, jossa matkustaminen on nostettu mielenkiinnon kohteisiin ja kuvista suurin osa on palmuja ja hiekkarantaa?

Toinen, jonka viestiä olen jäänyt pohtinaan, on ”ei eläimiä”. Onko sillä tarkoitus kertoa, että henkilöllä ei ole eläimiä, vai että henkilö ei aio parisuhteeseen sellaisen ihmisen kanssa, jolla on tai tulee olemaan eläimiä? No ehkä se selviäisi kysymällä, jos sinne saakka pääsee.

Lopuksi

Kaikkien Tinder -käyttäjien on hyvä muistaa, jos niitä sopivia ei alun jälkeen tunnu enää tulevan vastaan profiileja selaillessa, että Tinder:n tarkoitus ei ole ohjata yhteen toisilleen sopivia henkilöitä, vaikka se joskus sitäkin tekee. Tinder on liiketoimintaa, jonka tarkoitus on tehdä omistajilleen rahaa. Siihen toimii täydellisten matchien sijaan paremmin onneton ja himan turhautunut käyttäjä, joka sen oikean löytääkseen on valmis maksamaan lisäominaisuuksista. Luulen, että siksi Tinderin tekoäly tarjoaa heti kohta palveluun tulessa pari parasta matchia käyttäjän uskoa vahvistamaan. Tekoäly myös tietää, että useimmille käyttäjille tulee kuitenkin houkutus kurkata, josko selailemalla tulisi vastaan jotain vielä parmepaa, ja että se voi ne pari parasta heittää näytille heti alkuun ilman pelkoa, että potentiaalinen tuleva maksava asiakas tyytyisi ensimmäiseen hyvältä tuntuvaan ehdokkaaseen.

Mutta koska hengissä pysyäkseen Tinderin pitää tuottaa myös onnistumisia, kannattaa olla kärsivällinen. Tinderin kätköissä on varmasti jokaiselle odottamassa se ainoa oikea!

suhteet parisuhde sinkkuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *