Seppele serveteistä

Minä ja Elain

Opin näiden servettikukkasien teon Lilla Tirlittan -blogin pitäjältä Katjalta. Kukkasista kokosin seppeleen.

Tämän kranssin valmistamiseen tarvitaan sakset, pihdit, servettejä ja rautalankaa, servettien värisiä narunpätkiä ja käärepaperia. Ja metallipiikki, jos rautalanka ei meinaa mennä läpi servettihaitarista.

Kannattaa käyttää yksivärisiä servettejä, sillä yleensä ne ovat painovärjättyjä ja kun kerrokset erotetaan, saadaan kolme eriväristä kerrosta ja niistä tehdystä kukkasesta tulee epätasaisen värinen. Käytin tähän 3-kerroksisia Ikean isoja servettejä. Niitä kului kymmenisen kappaletta.

Servetti avataan ja erotellaan kerrokset toisistaan. Asettele erotellut kerrokset takaisin päällekkäin. Leikkaa servetti kahteen osaan ja aseta leikatut osat taas päällekkäin. Nyt käsissäsi on 6-kerroksinen servettipaperinippu (jos käytät 3-kerroksisia servettejä). Taittele nyt servettinippu kuvan osoittamalla tavalla haitariksi.

Taita servettihaitari kahtia ja lisää taitoksen keskelle rautalanka (vie pari kertaa haitarin läpi). Tähän käy myös lanka ja neula, mutta mielstäni rautalanka on helpompi, varsinkin kukkien kranssipohjaan kiinnityksen kannalta. Halutessasi voit pyöristää haitarin päät. Jos haluat kukkasista neilikan näköisiä, leikkaa haitaripötkylän päät siksak-kuviollisiksi. Tämä siis vaikuttaa kukkasen "terälehtien" reunojen muotoon.

Nypi servettinipusta kerros kerrallaan "lehtiä" auki. Kukka saa näin muotonsa.

Tältä näyttää puolivalmis kukka. Kun molemmat puolit on nypitty yksitellen auki, nypi ja pörhötä (sori nyt tää menee ihan murreosastolle :) kukka haluamaasi muotoon.

Näitä sit pitää tehdä muutama ja kiinnittää ne johonkin runkoon. Noita seppelerunkoja saa esimerkiksi Tiimarista muutamalla eurolla, mutten tahtonut ostaa jotain styroksista kun jätepaperista voi tehdä kelpo rungon itsekin. Tälle seppeleelle tein rungon samoista metallilangoista, joita käytin servettihaitarin kokoamiseen. Kiersin ne käärepaperin ympärille. Tähän runkoon kiinnitin sitten tekemäni kukkaset niiden omilla rautalangoilla.

Lopuksi kiinnitin lisää servettejä seppeleen nurjalle puolelle peittämään metallilangat. Tässä nurja puoli ennen siistimistä.

Ja siistimisen jälkeen. Kiinnitin siistimisservetit ylijäämälanganpätkällä seppeleeseen.

Yhteen servettiin kirjoitin muistosanoja ja runoja seppeleen saajan ystäviltä. Kokosin ne hänen Facebook-sivultaan. Tein servetistä, johon ne oli kirjoitettu, yhden kukkasen seppeleeseen. Toivon, että hän sai nuo viimeiset viestit.

Kommentoi