Ladataan...
Minä ja Elain

Murumysli on korkean sokeripitoisuutensa takia aikamoinen kaloripommi. Sama pätee suurimpaan osaan jugurteista. Mitä sitten pitää tehdä, kun pitää molemmista? Ja sokerista noin yleensäkin! Minä olen ratkaissut ongelman syömällä mitä huvittaa, mutta kohtuudella. Rakkaudesta mustikoihin (ja sokeriin!) syntyi tämä välipalaherkku, joka pitää nälkää paremmin kuin pelkkä jugurtti ja on ehkä hivenen terveellisempää kuin lautasellinen murumysliä.

½ purkillista hunaja-bulgarianjugurttia

pari rkl murumysliä

kourallinen mustikoita (myös pakastemustikat käyvät)

tl ruokosokeria

Kootaan sopivan pieneen kippoon jugurtti, jonka päälle mustikat ja murumyslit. Lopuksi pälle ripotellaan sokeria. Ja herkku on valmis!

 

Ladataan...
Minä ja Elain

En voinut otsikoida tätä postausta suklaapikkuleipä-otsikolla, koska en koskaan saa tehtyä näitä valmiiksi asti. Pienestä pitäen olen mieluummin syönyt taikinan kuin valmista, uunissa käynyttä lopputuotetta. Ja nyt on löytynyt uusi taikinasuosikki, courtesy of Siskon Tyttö. Täten se syntyy:

Ja se on Ehanaa. Johtuu varmaan noista kaurahiutaleista. Ja voista. Ja suklaasta. No eipä tässä reseptissä oikeastaan mitään huonoja (=terveellisiä) osia olekaan. Suklaata kandee laittaa puolet vähemmän ja vähemmällä voillakin pärjää. Kaurahiutaleita puolestaan voi laittaa vähän reilummin. Itse tahna näyttää tältä.

Mausta en saanut kuvaa, mutta sitä kuvaa hyvin seuraava (kaksoisleuat mukaan luettuna):

:)))

Ladataan...
Minä ja Elain

Kuva: Ellos

Olen jo vuoden (ystäväni autotallista sellaisen vanhan version bongattuani) etsinyt sellaista vanhaa, mieluiten mustaa valaisinta, joka kiinnitetään seinään. Erikoisuutena valaisimessa pitäisi olla venyvä varsi, jolle nyt en keksi mitään järkevää suomenkielistä nimeä. Englanniksi vekotin kulkee nimellä scissor lamp. Tätä samaa mekanismia hyödynnetään ehkä tutummin esimerkiksi parranajopeileissä, joita voi vetää itseään lähemmäksi. Kas näin ikään:

 

Vaan kovin ovat hyvissä hinnoissa nuo antiikkiset industrial-henkiset lamput, jotka ovat tällaisella mekanismillä varustettuja. Riviera Maison tarjoaa yhtä, joka olisi ihan täydellinen. Paitsi hinnaltaan. Nyt alessa 200 euroa, ei ehkä ihan oikeassa hintahaarukassa. Kaunis:

Olin jo ihan luopunut toivosta, kun päädyin työkuvioissa selaamaan Elloksen sivuja. Ja siellähän se pollotti!! Ihan täydellinen lamppu ihan täydelliseen hintaan! Ja suomenkielinen termikin taas palautui mieleen: haitarilamppu. Tämä työskentelytila sitä kovasti tarvitsisi.

 Jo tämän kuvan ottamista varten jouduin tekemään jonkinmoisia järjestelyjä, jotta saisin lipaston päällisen edes noin puhtaaksi: pienenkin lisälaskutilan tarve on todellinen tässä 17 neliön ihmeessä. Hankin vähän aikaa sitten huuto.netistä tuon ihanan klaffilipaston, joka sittemmin on osoittautunut hyvän työtilan sijaan loistavaksi Epämääräisen Romun Kasauspaikaksi. Jotta romua mahtuisi lipaston päälle enemmän, pitäisi lampun viemää tilaa vapauttaa vähän valonlähdettä menettämättä. Apus haitarilamppu!!

Ja nyt vihdoin, ihana Edgarini on saapunut! Ja olen saanut sen ruuvattua seinäänkin!! Tältä nyt näyttää:

Ja juu, kieltämättä hieman tarvitsisi stailausta vieläkin toi lipaston päällinen, mutta nyt saa riittää tältä illalta. Ja ps. jos joku tietää, mistä tuollaisen parranajopeilin löytäisi, niin vinkatkaa. Kaveri tarvitsee sellaisen.

Pages