Ei mitään hiusten halkomista

Kaupallinen yhteistyö: Bow

Moni tietää mun tuskailut hiusteni kanssa. Tiedän ihonhoidosta kaiken, mutta kun siirrytään hiuksiin, mun tieto ja taito tyssää siihen. Haluaisin pitää hiukseni hyvässä kunnossa, ja siksi tarvitsen ehdottomasti ammattitaitoisten tukkataikureiden apuja! Hiukseni ovat hennot ja jopa hieman pörröiset, niille on tehty tyviraidoitusta eli vaalennusta, joka haurastuttaa hiuksia entisestään.. ei kovin hyvä yhdistelmä.

Olen päässyt tutustumaan Parturi Kampaamo Bow:hun kun he ovat taikoneet kauniit kampaukset erilaisia kuvauksia varten. Palvelu on aina ollut ystävällistä, huolehtivaa ja kampaamon tunnelma on ollut aamuvarhaisista aamuista huolimatta  pirteää ja osaavaa. Näistä syistä minun oli helppo ja mukava suunnata myös nyt Lahdesta Helsinkiin Bowlaisten käsittelyyn!

Hiusteni ongelmana oli siis:

  1. Hennot, katkeilevat ja hauraat hiukset
  2. Olen perinyt kaiken lisäksi vielä pienen luonnonkiharaisuuden joten hiukset on suurimman osan ajasta pörröt!

Minun ongelmani:

  1. Kun pesen hiukset kotona, saan ne AINA takkuun päälaelle ja tätä takkukasaa on ärsyttävää selvittää.
  2. Saan harmaita hiuksia miettimällä: miten näitä hiuksia nyt oikein kuuluisi hoitaa oikein, parhaalla mahdollisella tavalla?
Tehohoitoa vaaleille hennoille hiuksille Bow:ssa

Käynti Bow:ssa.

Istun kampaajan penkkiin. Heli tunnusteli hetken hiuksiani, teki jonkun kampaajien taika skannauksen ja kyseli hiusten hoito tottumuksiani, jonka jälkeen hän kertoi hiuksilleni sopivan hellimis- ja hemmottelunsuunitelman. Ihmettelin, että miten vieras ihminen osaa kertoa enemmän hiuksistani kuin minä itse. Huomaan kuinka nyökyttelen tyytyväisenä ja vakuuttuneena.

Hiusten tehohoito, joka korjaa hauraita ja hentoja hiuksia:

Ensin Heli pesee hiukseni ja ymmärtää heti mitä tarkoitin ”päälaelleni muodostuvalla takkupörröllä”. Kyse ei siis olekaan siitä, ettenkö osaisi pestä hiuksiani  oikein, vaan siitä että hiukseni ovat tältä alueelta niin paljon heikommat. Oikeaoppisen pesun jälkeen hiuksiini laitetaan seerumi, joka saa vaikuttaa noin 5minuuttia.

Seerumin päälle, Heli laittaa hoitonaamion (ja pörrökohtaan reilummin..). Sitten vaivun horrokseen kun Heli tekee päähieronnan, naamion vaikutusajalla.

En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan hiuksiani kun ne on tämän tehohoidon jälkeen kuivattu ja viimeistelty hiuksiin jätettävillä hoitotuotteilla. Näyttää siltä, kun hiukseni olisi värjätty tai sävytetty ja leikattu  huonot latvat pois. Hiukset kiiltää ja tuntuu terveiltä ja paksummilta! JESSS!!!!

Kuva ennen hiustem tehohoitoa.
(Hahaa mikä pörröpää)
Tehohoidon jälkeen hiukset kiiltää ja tuntuu vahvoilta!

Varaan seuraavan ajan saman tien. Se menee reilun kuukauden päähän. Heli neuvoo, että tällainen tehohoito olisi hyvä tehdä noin 1-2 kertaa värjäs välillä ( värjään hiukseni noin 2 kuukauden välein) ja värjäyksen yhteydessä. Kuulostaa suunnitelmalta!

Sunnitelmaan kuuluu tietenkin myös se, että teen omanosuuteni kotona ja hoidan niitä siellä. Ostan Helin suosituksesta Oribe Moisture & Control naamion. Voin jo kuvitella, että äitikin haluaa kokeilla tätä naamiota kun kuulee sen vaikutuksista. Kyseinen naamio on viimeinen kappale myyntihyllyssä, joten ”sharing is caring” äiti saakoon kokeilla naamiota kun tulee seuraavan kerran minun luokse vierailulle Lahteen.

NÄMÄ OPIN:

  1. Pyyhe kuivaa hiukset enne hoitoainetta ja naamiota
  2. Pompulat yms. hiusrouskut rasittaa hiuksia
  3. Pörröön ei tarvitse tottua, kun tekee niin kuin kampaaja käskee

Tässä Parturi-Kampaamo Bow Helin neuvot hentojen ja hauraiden hiusten hoitoon:

1. Oikeat hoito tuotteet. Shampoo ja hoitoaine riittävän kosteuttavia sekä tarvittaessa rakennepaikkaavia, mutta ei liian silottavia jotta pysyy kuohkeus. Sekä kevyt jätettävä hoitoaine.

2. Säännöllinen tehohoito kotona sekä värjäysten yhteydessä kampaajalla

3. Hiusten värjääminen oikeilla tekniikoilla, kuunnellen hiuksen kuntoa

4. Hiuksia muotoiltaessa föönillä tai muotoiluraudoilla, oikeat lämpösuoja tuotteet alle

”Näillä vinkeillä pääsee jo hyvin pitkälle siinä missä kunnossa hiukset pysyvät. Sekä antaa paremman mahdollisuuden värjäyksille yms käsittelylle kun hiukset ovat vahvat ja hoidetut. ” – Heli

Oribe Moisture & Control

Ja tässä täsmä ohje tehonaamion käyttöön koti oloissa:

1. Pesu
2. Pyyhe kuivaus
3. Naamio
4. Pyyhe päähän
5. Relax

Oribe hiusnaamio tulee osaksi hiustenhoito suunnitelmaani

Hyviä hiuspäivä kamut!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *