Lempipaikat kotona

Olen viime aikoina karsinut todella paljon tavaroita kotoa, ja erityisesti paperiroskia on kertynyt monta säkillistä. Tämän kaiken tavaran alta on kuoriutunut aivan yllättäen kotoisia tiloja. Kodista on tullut silminnähden rauhallisempi ja levollisempi ihan vain tällaisten pienten muutoksien avulla.

Yksi ehdoton lempipaikoistani kotona on olohuoneessa olevan pianon ympäristö. Valkoinen piano vaaleanharmaita akustiikkapaneeleita vasten luo hyvin rauhaisan tilan, jossa on mukava uppoutua musiikkiin. Tähän paikkaan tulen aina pakenemaan arjen kiireitä.

Tämän pöydän takana oli aikaisemmin valkoinen pieni porrasjakkara, jonka päällä oli kasvi ja pöytävalaisin. Nurkka tuntui ahtaalta, vaikka nurkkaus ei ollut mitenkään sotkuinen. Siirtämällä hieman työpöytääni tätä nurkkausta kohden ja asettamalla jakkaran kasveineen pöydän toiselle puolelle, sain avarrettua nurkkausta, jolloin siitä kuoriutui levollinen kolo, jossa silmä ja mieli lepäävät. Vielä pitää keksiä, mitä pöydälle laitan.

Oli kieltämättä yllätys kuinka hyvin porrasjakkara sopi uuteen paikkaansa. Tästä kohdasta tuli muuten myös yksi suosikeistani. Tykkään kontrastista valkoisen jakkaran ja mustan kirjahyllyn välillä, etenkin kun sain karsittua kirjahyllyssä olevien tavaroiden määrää. Aion vielä siirtää osan kirjahyllyssä olevista laatikoista kaappiini, kunhan olen saanut sen siistittyä.

Meidän kylppäri on se paikka, johon rakastuin ensimmäisenä kodissamme. Suihkua vasten on kivinen, tumma tehosteseinä, jota katossa olevat led-valot valaisevat upeasti. Tämä on niitä paikkoja, jossa todella nautin olostani, sillä ympärilläni ei ole mitään muuta kuin valoa.

On uskomatonta kuinka pienikin muutos tavaran määrässä alkaa vaikuttamaan ympäristöön ja sen ilmeeseen. Mitä vähemmän tavaraa ympärillä on, sitä rauhallisempi tunnelma huoneeseen tulee ja sitä paremmin siellä viihtyy. Tätä mantraa aion toistaa itselleni, kun jatkan tavaroiden karsimista ja mietin, mitä säästän ja minkä jätän vielä toistaiseksi itselleni käyttöön.

Matkaa minimalistiseen sisustukseen on vielä jäljellä, mutta on huumaavaa nähdä jo näin aikaisessa vaiheessa siivoamisen tuloksia.

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram

koti sisustus hyva-olo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *