Projekti 333 – 33 vaatetta 3 kuukauden ajan

Aloitan elokuun alussa Projekti 333 -haasteen. Projekti 333:ssa käytetään 3 kuukauden ajan 33 eri tuotetta. Nämä 33 tuotetta sisältävät vaatteet, korut, asusteet, ulkovaatteet ja kengät. Tuotteisiin ei lasketa tärkeitä koruja, jotka ovat aina käytössä, alusvaatteita, sukkia, yövaatteita, kotivaatteita tai urheiluvaatteita (kunhan niitä käytetään vain urheiluun). Haaste kestää minulla siis elokuusta lokakuun loppuun.

Tarkoituksena on koota vaatekaappi, joka sopii arkeen, työhön ja huviin kolmen kuukauden ajan. Jos jokin vaate ei enää sovi päälle tai menee rikki, sen saa korvata.

Vaatekaappini seuraavan 3 kuukauden ajan

Panostin itse pääsääntöisesti arki- ja työvaatteisiin, sillä juhlia on niin harvoin. Jos kuitenkin joku juhla 3 kuukauden ajalle sattuu, on minulla työvaatteiden seassa sellaisia vaatteita, joita voi rentoihin juhliin pukea päälle.

Tässä listattuna vaatteet, joita käytän seuraavan kolmen kuukauden ajan:

 1. Sade-/tuulitakki
 2. Ruskea välikausitakki
 3. New Balance -sneakerit
 4. Nilkkurit
 5. Mustat farkut
 6. Siniset farkut
 7. Mustat collegehousut (vaatii korjauksen)
 8. Punaiset housut
 9. Musta collegepaita
 10. Vaaleanharmaa collegepaita
 11. Musta croppi neulepaita
 12. Sininen flanelli
 13. Vaalea flanellipaita
 14. Valkoinen kauluspaita
 15. Kukkakuosillinen kauluspaita
 16. Mustavalkoinen raitapaita
 17. Punavalkoinen raitapaita
 18. Musta pellavapaita
 19. Musta puuvillapaita
 20. Musta paitamekko (tällä hetkellä korjauksessa)
 21. Mustavalkoinen pallokuvioinen kauluspaita
 22. Harmaa 3/4-hihainen kauluspaita (vaatii muokkauksia hihansuuhun)
 23. Musta croppi t-paita
 24. Valkoinen t-paita
 25. Musta toppi
 26. Musta-ruskea t-paita
 27. Marjapuuron värinen neuletakki
 28. Mustavalkoinen kukkaneule
 29. Tummanharmaa neulepaita
 30. Pitkä ruskea neuletakki
 31. Musta mekko
 32. Paksut mustat sukkahousut
 33. Vyö

Fiilikset projektista

Kun aloin keräämään vaatteita, tuntui kuin minun pitäisi keksimällä keksiä, mitä vaatteita tähän projektiin haluan ottaa mukaan. Keräsin kaikki vaatteeni lähinnä fiilispohjalta eli suosikit oli valikoitu ensimmäisenän, kun taas ensimmäisen 15 vaatekappaleen jälkeen piti alkaa jo miettimään, mitä vaatteistani haluan tulla käyttämään seuraavan 3 kuukauden aikana. Kun haaste loppuu, on jo marraskuu käsillä, joten tuli haasteeseen valita myös syksylle sopivia vaatteita.

Niinkään värien sopimisesta keskenään ei minun tarvinnut paljoa huolehtia, sillä suurin osa vaatteista on mustaa. Jätin kaikki selvästi kesäiset vaatteet haaseesta pois, sillä näitä ei pysty kovinkaan hyvin yhdistelemään syksyisemmän vaatetuksen kanssa. Lähinnä kaikki kesävaatteeni ovat kukkakuosillisia, joten ruskan sävyihin nämä pirteät kukat voivat olla hieman epämukavia. Koruja projektiin en valinnut ollenkaan. Pidän aina kelloa kädessä käytännöllisyyden vuoksi, mutta korujen käyttö on jäänyt viime vuosina vähemmälle. En siis nähnyt tarpeellisena täyttää kapselia koruilla, joita ilmankin pärjään.

Minulla on paljon vaatteita, mutta käytän säännöllisesti kutakuinkin 33 vaatekappaletta arjessani. Tämä projekti saa minut huomaamaan, kuinka paljon 33 vaatetta toisaalta on ja toisaalta kuinka vähällä vaatteita pitäisi pystyä tulemaan toimeen. Ehkäpä 3 kuukauden jälkeen karsin lisää vaatteitani tai ainakin pyrin tietoisemmin käyttämään myös niitä vaatteita, joita on tullut vähemmän käytettyä. Sain siis haasteeseen mukaan myös niitä unohdettuja vaatteita, jotka ovat jääneet unholaan uusien vaatteiden täyttäessäni vaatekaappini.

Vinkkinä Projekti 333 aloittajille: Tyhjennä vaatekaapeista pari hyllyä ja laita haasteen vaatteet niille, joten sinun on helppo katsoa tietystä paikkaa sallitut vaatteet jokainen aamu.

———

Voit seurata haastetta Instagramini (@theminimalistica) puolella. Julkaisen sinne jokainen päivä päivän asun sekä fiiliksiä haasteesta. Kokoan myös parhaimmista päivän asuista postauksen tänne blogin puolelle ja kerron samalla kuinka haaste on sujunut. Haastan myös sinut kokeilemaan Projekti 333:a kolmen kuukauden ajan!

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram

muoti paivan-tyyli oma-elama trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *