Appelsiinisuklaamousse on koko perheen suosikki!

Minnean muruja

Kävimme lauantaina päiväreissun Kuopiossa kädentaidonmessuilla. Siskoni oli siellä Kanto designinsa kanssa, joten oli mukava päästä moikkaamaan siskon perhettä ja samalla kiertelemään messuilla. Kaksi kärpästä yhdellä täsmäiskulla siis. Messukierroksen jälkeen suunnistimme Ikeaan tekemään muutaman ostoksen ja syömään lihapullia. Törmäsin Ikean jälkiruokaosastolla varsin mainioon pieneen suklaamousseen, josta perheen pienin innostui ikihyviksi. Ja siitä se ajatus suklaamousseen appelsiini twistillä sitten lähti :)

Eilen meillä herkuteltiin helpolla ja nopealla itsetehdyllä suklaamoussella, jossa pienenä jununa oli Fazerin tumma appelsiinisuklaa. Käytin Valion reseptiä pohjana, ja muokkasin sitä hieman omanlaisekseni. Simppelit ohjeet tulevat tässä:

Appelsiinisuklaamousse

2,5 dl kuohukermaa

100g Fazerin tummaa appelsiinisuklaata

Applesiinisuklaalohkoja ja kermavaahtoa koristeluun

 

- Kuumenna desi kouhukermaa kattilassa. Kun kerma on kiehumispisteessä, ota pois liedeltä, ja sekoita 100 grammaa suklaata paloina kuumaan kermaan, kunnes suklaa on täysin sulanut. Voit käyttää myös muuta taloussuklaata.

- Vatkaa loppu kouohukerma kuohkeaksi, ja sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos. Jos haluat mousseen pieniä suklaahippuja, voit raastaa 200 gramman levystä jääneistä suklaista mukaan esim. puoli desiä suklaahippuja.

VINKKI! Jos haluat koristella mousset kermavaahdolla, ota pieni määrä kermaa pursottimeen ennen kermavaahdon ja suklaan seloittamista.

- Kaada tarjoilulaseihin. Anna asettua jääkaapissa noin tunnin ennen tarjoilua.

- Koristele mielesi mukaan kermavaahdolla, suklaaraasteella tai vaikka hauskoilla appelsiinisuklaalohkoilla. Appelsiinisuklaalohkoja löytyy ainakin irtokarkkilaatikoista.

Aloita lokakuu hellästi pehmeällä appelsiinisuklaamoussella itseäsi ja perhettäsi hemmotellen! Mousse on helppo ja nopea jälkkäri, ja ainakin meillä se uppoaa koko perheelle :D Aikuisempaan makuun mousseen voi lirauttaa hieman Cointreauta.

Lämmin halaus lokakuun ensimmäiseen päivään! Tiesitkö muuten, että tänään on heijastinpäivä! Päivät pimenee, joten käytä heijastinta ja pysy turvassa!

Kommentit

Siiri / Pilkettä (Ei varmistettu) http://blogit.terve.fi/pilketta

Kuulostaa herkulliselta! :)

Minnea
Minnean muruja

Sitä se kyllä oli! Onneksi tästä tulee juuri sopivasti kolmelle, joten ihan yliherkutteluksi ei mennyt :D

smagardi
astu harhaan

Näyttää ihan superherkulliselta! ____

Minnea
Minnean muruja

Kiitos <3 Voin kyllä suositella! On helppo ja nopea jälkkäri, oikea suklaanystävän unelma :D

AnLottanen

Ah, ihan on pakko lähteä sinne isolle kirkolle kauppaan! Meidän Salesta ei nimittäin saa tähän aineita ja nyt on vaan ihan pakko saada just tätä moussea. Siis ihan pakko. Ehkä ensimmäinen kerta koko raskaudessa, kun on ihan pakko saada jotain. Sanoinko jo, että pakko? 

Minnea
Minnean muruja

Ymmärrän! Silloin on toimittava, kun on pakko :) Onneksi tämä on helppo tehdä, kunhan ainekset vain saa. Ja tosiaan tavallinen taloussuklaakin käy vallan mainiosti.

Kommentoi