Joulukalenteri - 5.luukku (Havukranssi)

Minnean muruja

Vaikka kaupat ovat pullollaan mitä kauniimpia ovikransseja, halusin tehdä sellaisen itse. Itsetehty havukranssi virittää joulutunnelmaan, kun pääsee itse väkertämään. Ja vaikka lopputulos ei ole niin siloinen ja kaunis kuin kaupan kranssissa, on itsetehdyllä kranssilla enemmän tunnearvoa. Itse tekemällä säästää myös rahaa.

En ole askartelun mestari, mutta olen ihan tyytyväinen aikaansaannokseeni :D Tässä lyhyet ohjeet havukranssin tekoon. 

Tarvitset:

5-6 taipuisaa havun oksaa (aitoja voi ostaa toreilta tai vaikka joulukuusenmyyjiltä. Kauniita tekohavunoksia saa esimerkiksi Plantagenista)

metallilankaa (esim. kukkasidontalankaa)

haluamiasi koristeita (omani Plantagenista)

sanomalehtiä askartelualustaksi

Havukranssin voi varmasti tehdä paremminkin, mutta itse kärsimättömänä päätin yksinkertaisesti liittää oksat toisiinsa siten, että kiinnitin oksan paksumman loppupään aina seuraavan oksan keskikohdille. Liitin siis ensin oksat tiukasti toisiinsa siten, että ne muodostivat lopulta ympyrän. Sitten kieputtelin merallilagalla koko kranssin vielä "pakettiin". Tasaisemman lopputoloksen olisi saanut, jos olisi jaksanut ensin tehdä esimerkiksi pajunoksista tai sanomalehdestä kehikon, johon havut olisi sitonut.

Mieheni huomautti, ettei metallilangan kuulu näkyä kranssin päällä, mutta minusta se näyttää ihan kivalta. Ostin vähän alle vitosella Plantagenista hauskan käpykorisepussin, ja kieputtelin vielä koristeet paikalleen. Valmista alle puolessa tunnissa!

Olen varsin tyytyväinen ensimmäiseen itsetekemääni havikranssiin! Se sopii mainiosti oven viereen! Mitä sinä tykkäät, onko liian väkerryksen näköinen? Teetkö sinä itse jouluaskarteluja, vai ostatko koristeet mielummin kaupasta?

Mukavaa joulukuun 17.päivää! Vielä viikko töitä, ja sitten alkaa joululoma!

Kommentoi