Kaksitoista kysymystä kesästä

Minnean muruja

Ihanainen Noora haastoi minut miettimään kesäisiä kysymyksiä, ja mikäs sen mukavampaa kuin fiilistellä kesäasioita ja tulevaa kesälomaa!

(1) Lippis vai lierihattu? Lierihattu! En ole ollenkaan lippisihmisiä, enkä osaa käyttää lippistä luontevasti missään tilanteessa. Lierihattua ei minulta vielä löydy, mutta sellaisen hankkiminen kesäksi auringolta suojaamaan on ajatuksissa :)

(2) Pehmis vai jäätelöpallo? Pehmis! Kesä ja pehmis kuuluu yhteen, ja jätskikiskalta on aina kesän aloittajaisiksi ostettava pehmis. Suosikkini on vanilijan ja suklaan sekoitus. Tykkään toki myös jäätelöpalloista. Minttu forever!

(3) Herneet vai mansikat? Mansikat! Mansikat on ihan parhaita! Mikään ei ole niin makeaa kuin tuore kotimainen mansikka suoraa rasiasta nautittuna. Kesällä täytyy tankata vitamiineja. 

(4) Palju vai järvivesi? Järvi! Olen vesipeto henkeen ja vereen, ja viime kesää lukuun ottamatta melkein asun järvessä. Niin paljon uimisesta ja vedestä nautin. Pohjimmiltani olen meri-ihmisiä, mutta 17 vuotta järvimaisemissa on saanut minut rakastumaan myös järven hellään syleilyyn. Palju on kyllä myös ihana, mutta sellaisessa rentoutumiseen harvemmin tarjoutuu tilaisuus. Mut hei, juhannukseksi vuokratussa mökissä on molemmat! Molempi parempi!

(5) Grilliherkut vai kesäkeitto? Grilliherkut! Meillä grilli kaivetaan esiin varastosta heti, kun lumet sulaa. Ja vaikka perinteisestä grilliherkusta, makkarasta, meillä innostuu vain poika, niin grilliä käytetään paljon mainioista burgereista pizzaan ja pitaleivistä pannukakkuihin. Kaikki maistuu paremmalta grillattuna ja ulkona syötynä.

(6) Mökki vai teltta? Mökki! Vannoutuneena kaupunkilaisena ja epäeräihmisenä molemmat ovat minulle melko vieraita. Teltassa en suotu nukkumaan, ja mökkeillessäkin kyllästyn helposti. Tänä juhannuksena meillä on vuokrattuna astetta luksuksempi mökki, ja sitä odotan innolla. Eniten mökkeilyssä innostaa kuitenkin seura, juhannusta juhlitaankin isolla porukalla :)

(7) Varjo vai auringonpaiste? Varjo. On ihanaa, että kesällä on aurinkoista ja lämmintä, mutta suorassa auringonpaisteessa oloni tuntuu nopeasti tukalalta. En ole auringonpalvojatyyppiä, ja lekottelenkin mielummin varjon alla tai polskin järvessä :)

(8) Kesäsade vai kesätuuli? Tämä on hankala! Molemmat ovat pienissä määrin ihania, mutta liiallisena ärsyttäviä. Ehkä valitsen lämpimän ja vilvoittavan kesätuulen. 

(9) Lavatanssit vai festarit? Festarit. En muista koskaan käyneeni lavatansseissa, vaikka idea onkin maalaisromanttinen. Ehkä vielä joskus testaan :) En ole myöskään mikään festarihirmu, mutta viime vuosina kaipuuni aikuismaisille festareille on nostanut päätään. Viime kesänä en saanut aikaiseksi lähteä, mutta yritys päästä kesäfestareille on tänäkin kesänä kova :D Ehkäpä Suomipopeille, jos vain seura järjestyy.

(10) Roadtrip vai riippumatto? Roadtrip. Leppoisan laiskana tyyppinä minun varmaankin oletetaan vastaavan riippumatto, mutta spontaani reissu kuulostaa paljon hauskemmalta. Olen kyllä miettinyt riippumaton ostamista, mutta olen aina päätynyt tyrmäämään idean ärsyttävien hyttysten vuoksi. Tuntuu, ettei nykyään voi olla takapihalla paikallaan ilman, että tuhat hyttystä hyökkää kimppuun. 

(11) Hiirenkorvat vai syreenintuoksu? Syreeni! Molemmat ovat ihania, ja molemmissa on lupaus kesästä. Kevät on muutenkin niin ihanaa aikaa, kun kaikki luonnossa herää henkiiin, ihmisetkin. Kaikki ihana on vielä edessä, ja talveen on piiiitkä matka.

(12) Mato-onki vai golfmaila? (Mini)golfmaila. Idea mato-ongesta kesäpäivänä joutilaisuuden ympäröimänä on leppoisa, mutta käytännössä en halua laittaa matoa koukkuun, enkä halua ottaa kalaa pois koukusta (enkä tappaa kumpaakaan). Golf ei myöskään ole mun juttu, mutta erän minigolfia voin hyvinkin kerran kesässä pelata. Kumpikaan ei siis herätä suuria tunteita.

Joko sulla on kesäjutut mielessä? Mitä sinä vastaisit näihin?

Haastan kesäkysymyksiin vastaamaan ainakin Kirsihanneleen, Toreynn, Siri H:n ja MarikaJohannaPn :)

Leppoisan rentoa lauantaita! Tänään ajattelin ottaa mahdollisimman rennosti ja ladata akkuja hulinaviikon jälkeen.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

No mutta kiitos! Jo alkua lukiessani pohdin, että tän voisi voihkia omaan blogiin! :D

Minnea
Minnean muruja

Tästä tuli kyllä kesämielelle :) Kiva, jos vastaat!

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu) http://luminenomena.blogspot.fi/

Onpa kivoja kysymyksiä ja vastauksia, tuli kesäinen mieli. Tai on se näillä keleillä toki ollut muutenkin. :) Minulle vaikea olisi tuo mato-onki vai golfmaila, koska kumpikaan ei erityisemmin kiinnosta. Ehkä mato-onki, jos muut onkivat ja itse saa istuskella laiturilla kameran tai kirjan kanssa. :D

Mukavaa, kesäistä viikonloppua!

Minnea
Minnean muruja

Kiva, että kesäfiilis välittyi :)

Mato-onki ja golf on myös mulle molemmat vähän huonoja. Minigolf menee kivana kesäpäivän aktiviteettina.

Yhtä sirkusta!

Joo, pitänee osallistua. Kiitos vain :D

Minnea
Minnean muruja

Kiva, että tartuit haasteeseen!

smagardi
astu harhaan

Tää on hauska haaste ja mietin jo Nooran blogia lukiessani, että tämän voisi jossain vaiheessa tehdä omaankin blogiin ihan ilman haasteitakin. :D

https://astuharhaan.wordpress.com/

Minnea
Minnean muruja

Tartu ihmeessä tähän haasteeseen! Tästä tuli hyvä ja kesäinen fiilis :)

Ihmeituhippi
Ihme ituhippi

Tuo mekko on ihana! 

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) Se on alelöytö Lindexiltä muutaman vuoden takaa.

Voi miten ihanat kuvat ja tulipa kesäinen fiilis! :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos ihanasta kommentista! Näitä kuvia ottaessa oli kivan kesäinen fiilis, vaikka tuuli oli aika kova :D

Kommentoi