Kerro kerro kuvastin, PEN on kameroista kaunein!

Minnean muruja

Oon Olympus tyttöjä since 2007, kun ostettiin ensimmäinen digipokkari Australian reissua varten. Kuvista tuli omasta mielestä tosi hienoja, ja oli kiva, kun kameran suuresta takaruudusta näki, minkälaisia kuvista tuli. Kätevää oli myös, kun muistikortin kanssa saattoi mennä paikalliseen elekrtoniikkaliikkeeseen, ja valikoida haluamansa kuvat automaattisen kuvantulostuslaitteen(mikä niiden nimi on?) näytöltä. Aikaisemminhan olin käyttänyt ihan vaan vanhaa filmikameraa, jossa vasta filmin teettämisen jälkeen paljastui, millaisia kuvista tuli :)

Seuraava suurempi reissu oli 2011, ja silloin kaipasimmekin miehen kanssa jo parempaa kameraa. Mies oli aina halunnut järkkärin. Ei meistä kumpikaan osannut sellaista käyttää, ja edesmenneen Anttilan myyjä suosittelikin meille pientä minijärkkäriä, Olympuksen PEN mini E-PM1. Ihastuin pienen ja siron kameran kauneuteen(se oli valkoinen) ja helppokäyttöisyyteen. Kävimme miehen kanssa muutamalla valokuvauskurssillakin, kun niin innostuimme. Kamera palveli minua useamman vuoden. Pieni siro E-PM1 kamerani on vieläkin ihan käyttökunnossa, ja myin sen ystävälleni kerryttääkseni uuden kameran kassaa. 

Nyt pitäisi ostaa uusi kamera. Olen viime ajat kuvannut miehen Olympuksen O-MD E-M1 kameralla. Siinä vasta huikea kamera! Mies on kuitenkin vihjaillut, että hänen kameransa omimisen sijasta, voisin viimein ostaa oman kameran. O-MD:t ovat itselleni liian hinnakkaita, niimpä kiinnostukseni kohdistuu PEN -sarjan kameroihin. Todennäköisin valintani on Olympuksen PEN E-PL7 -kamera, mielellään valkoisena. Päivitetympi versio E-PL8 on myös harkinnassa, mutta olen kääntymässä seiskan suuntaan.

 

PEN E-PL7 on tyylikäs ja elegantti kamera, jota Olympus mainostaa loistavana selfie-kamerana taittuvan LCD-näytön ja toimivien asetusten ansiosta. Itselleni selfie-ominaisuus ei ole kovin tärkeä, enkä yleensä tykkää taitella näyttöä kuvia ottaessani. Kameran päälle asetettujen säätöpyörien ansiosta kuvaaminen ja asetusten muuttaminen on helppoa. Kameraa on helppo käyttää. Sen sijaan itselleni tärkeänä näen sen, että kamerassa on wifi, jolloin kuvien siirtäminen kännykään tai tabletille on helppoa. Myös tehokkaaksi mainittu kuvanvakaaja on plussaa. PEN sarjan kamerat ovat myös kätevän kokoisia, ja niitä on helppo kuljettaa mukana. Kameraan tulee myös erilaisia taidesuodattimia, jotka ovat kivoja, vaikkakin itselläni aika vähällä käytöllä.

 

PEN E-PL8 on päivityetty versio seiskasta. PL8:aa mainostetaan vielä tyylikkäämpänä, uudelleen muotoiltuna, ja värivaihtoehtoja kameralle on useampia kuin seiskassa. Myös bloggaajille ja muille muodista kiinnostuneille markkinoidaan kauniita kameralaukkuja ja asusteita, jotka sopivat E-PL8 -kameraan. Esimerkiksi tuo alla oleva kaunis ruskea kamera kelpaisi minulle mainiosti! En kuitenkaan näe kasissa mitään sellaista parannusta seiskaan verrattuna, että olisin valmis maksamaan satasen enemmän.
 

 PEN-F on kiehtova paluu PEN kameroiden alkuajoille. F on kaunis päältä ja tehokas sisältä. Kiinnostavin yksityskohta lienee edessä oleva CREATIVE DIAL, neljän luovan toiminnon suoravalinta. Tarkoituksena on, että kuvata voi jpeg-muodossa, ja kuvia voi käsitellä jo kuvan ottovaiheessa, mikä säästäisi kuvien jälkikäsittelyltä. Olympuksen sivuilla kamerasta sanotaan seuraavaa:

"Ajaton muotoilu. Poikkeuksellinen, karhennettu runko. Heti ensi kosketuksesta alkaen OLYMPUS PEN-F tuntuu erilaiselta - joltain sellaiselta, joka jää mieleesi pysyvästi. Se edustaa puhtainta OLYMPUS-muotoilua, joka inspiroi koko eliniän ajan."

"UUSI OLYMPUS PEN-F ON PALJON MUUTAKIN KUIN KAUNISTA MUOTOILUA. SIIHEN TIIVISTYY 80-VUOTISEN SUUNNITTELUTYÖN JA TEKNISTEN INNOVAATIOIDEN PERINTÖ."

"Poikkeuksellisin kameramme ansaitsee vain älykkäintä teknologiaamme. Tästä syystä uusi PEN-F-malli on ensimmäinen OLYMPUS PEN, joka on varustettu mittaetsinkamera-tyylisellä sähköisellä etsimellä. "

Kuvat lainattu Olympuksen sivuilta.

 

 

Harrastatko sinä valokuvausta? Mikä kamera sulla on, tai mikä kamera olisi toiveissa? Onko kameran ulkonäöllä sinulle väliä?

Huippua päivää sinulle!

Kommentit

NelliKochanie

Noi Penit on kyllä superkauniita kameroita! Itsekin olen nykyään Olympus-tyttöjä, pitkän Canon-vaiheen jälkeen :) Nyt löytyy tuo OMD e-M10 II - kamera, ai että mikä nimihirviö :D

Minnea
Minnean muruja

Kun ei ole ihan ammattilainen, niin uuden kameran valinta on kyllä vaikeaa! OMD:t on ihan huippuja! Kiva, kun kommentoit!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.